Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !!! ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 19ης ΜΑ'Ι'ΟΥ !!!


Τουρκοεκδήλωση και στην Κομοτηνή ανήμερα της 19ης Μαΐου!

Με παρούσα όλη την ηγεσία των τουρκοφρόνων της Θράκης, όπως ασφαλώς και τον πρόξενο Σάρνιτς, αλλά και συμβούλους του…Νταβούτογλου! Δεν είχαμε βεβαίως εδώ γιορτές, παρελάσεις ή πανηγύρια με υπερμεγέθεις τούρκικες σημαίες, όπως συνέβη στη Σαμψούντα. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Οργανώθηκαν όμως και στην Κομοτηνή κάποιες εκδηλώσεις, έστω και πολύ πιο διακριτικές, με τις οποίες τιμήθηκε ουσιαστικά η εθνική εορτή των Τούρκων. 
Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18 και 19 Μαΐου και ήταν το «Συνέδριο για τις Tουρκάλες γυναίκες της Δυτικής Θράκης». Έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Chris & Eve (σ.σ. που όπως ξαναείπαμε, έχει πάρει εργολαβία όλες τις προξενοτουρκοεκδηλώσεις της περιοχής). Θέμα του συνεδρίου «Τα ανθρώπινα δικαιώματα της γυναίκας, η εκπαίδευση, η πολιτιστική ζωή και οι ευθύνες της» και σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοργανωτή «Συνδέσμου Γυναικών Δυτικής Θράκης», σκοπός της δραστηριότητας είναι να πληροφορήσει όσον αφορά στο θέμα της ισότητας γυναικών-ανδρών και στις ευθύνες, στην ποικιλία των ρόλων και στην κοινωνική θέση των Τουρκάλων γυναικών της Δυτικής Θράκης και κατ’ επέκταση του τουρκικού λαού της Δυτικής Θράκης…Σήμερα, πέραν των γυναικείων τμημάτων των ΜΚΟ πολλοί γυναικείοι σύλλογοι στους οποίους συμμετέχουν οι γυναίκες της Δυτικής Θράκης, εκτός του αγώνα τους για τα δικαιώματα των γυναικών, δίνουν αγώνα και για την ταυτότητά τους. Ο νομικός αγώνας για την ταυτότητα του «Πολιτιστικού Συλλόγου Τουρκάλων Γυναικών Ν. Ροδόπης» και του «Πολιτιστικού Συλλόγου Τουρκίδων Γυναικών Ν. Ξάνθης», συνεχίζεται».

Στο συνέδριο μετείχε σύσσωμη άπασα η πρακτοροφάλαγγα της Άγκυρας στη Θράκη ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, οι υποπρόξενοι Μπερίν Οκούρ και Ιλκάι Κοτζαγιγίτ, οι σύμβουλοι του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου Σεβίντς Αλκάν Οζτζάν, Μινέ Τουτά, Αϊσέ Γκιουνέι Τεκίν, Φουλιά Ιμπάνογλου, Μπεντριγιέ Γιλμάζ, Ζεχρά Ζαμάν και Αϊσενούρ Ερκέν, η επικεφαλής του τομέα γυναικών του Συλλόγου Επιστημόνων Δυτικής Θράκης Χιουρέμ Σεφκέτογλου, οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, η πρόεδρος του Φολκλορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου μειονότητας Σαππών και ταυτόχρονα επικεφαλής του τομέα γυναικών του DΕΒ Νετσλά Τσαβούς, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαιρουλλάχ, οι αντιδήμαρχοι Κομοτηνής Μεχμέτ Δεβετζήογλου και Ριτβάν Μολλά Ισά, ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερήφ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, η επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την Ισότητα¨Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η περιφερειακή σύμβουλος Σεβγκί Σαλίμ, και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσείν.

Υπήρξαν βεβαίως και χαιρετισμοί, από τους οποίους επισημαίνουμε εκείνον του τουρκοπρόξενου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς (που εστίασε στην αύξηση του αριθμού των γυναικείων συλλόγων στη Δυτική Θράκη, ανέφερε πως αυτό συμβάλει στο να κινούνται οι Τουρκάλες της περιοχής μέσα σε ομόνοια), αλλά και του προέδρου του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς (που ανέφερε πως η πλειοψηφία των μελών στο κόμμα του αποτελείται από γυναίκες και ευχαρίστησε για αυτό τις Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης).

Όσο για μας, να ξεκαθαρίσουμε βέβαια ότι θα ήμασταν οι απολύτως τελευταίοι που θα αντιδρούσαμε σε ένα πραγματικό συνέδριο για γυναικεία δικαιώματα, ειδικά δε αν αυτό αφορά σε κάποιους συγκεκριμένους πληθυσμούς, στους οποίους παραδοσιακά η θέση της γυναίκας είναι λίγο πιο πάνω (μη σας πω ενίοτε και πιο κάτω) από του ζώου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ταλαίπωρες μουσουλμάνες έχουν κυριολεκτικά κάνει πλούσιους όλους τους ψυχιάτρους και τους νευρολόγους της Κομοτηνής. Εδώ όμως, όπως αντιλαμβάνεστε, ξεκάθαρα άλλος ήταν ο σκοπός. Κι άντε, ας αφήσουμε κατά μέρος και τα προκλητικά αυτοπροσδιοριστικά περί…τουρκικού λαού της Δυτικής Θράκης. Τι νόημα όμως έχει μία τέτοια εκδήλωση ανήμερα της εθνικής εορτής των Τούρκων (και αποφράδας ημέρας του Ελληνισμού, λόγω της Ποντιακής Γενοκτονίας), με παρόν σύσσωμο όλο το πεμπτοφαλαγγίτικο σκυλολόι και μάλιστα σε συνδιοργάνωση του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» και της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», δηλαδή των δύο φασιστικών αλυτρωτικών οργανώσεων που εργάζονται για τη διεθνή κατασυκοφάντηση της χώρας μας και την αυτονόμηση της ελληνικής Θράκης; Λέτε δηλαδή όλα αυτά να…ήτανε τυχαία;

proxeneio-stop