Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ !!!


Ανακαλύψτε το Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών


Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων
 Γιώργου Κοτρωνιά
για την 18η Μαΐου Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το μήνυμα φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών".
Το Μουσείο, αποτελεί χώρο – σημείο αναφοράς της ιστορίας κάθε λαού και η ανάγκη δημιουργίας τέτοιων χώρων, προέκυψε από την ανάγκη του ίδιου του ανθρώπου, να αναδείξει μέσα από εκθέματα και να διαδώσει την ιστορία του.
Βασικοί πυλώνες για τη διαφύλαξη αλλά και τη διακίνηση της πολιτιστικής πληροφορίας, «ζωντανοί» χώροι, που παρέχουν σε κάθε ενδιαφερόμενο πρόσβαση στην ιστορία, την τέχνη και τη γνώση, τα Μουσεία προσαρμόζονται στα κελεύσματα των καιρών και αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας καθώς αυτή αποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορεί να υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τους σκοπούς τους.
Η τεχνολογία έχει πλέον σταθερή, οριζόντια παρουσία σε κάθε τομέα. Οι διαδραστικές εκθέσεις των μουσείων, μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη πρωτόγνωρες εμπειρίες.
Σύμφωνο με το πνεύμα της εποχής, το Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, παρόλο την απουσία Κυβερνητικής συνδρομής και αρωγής, προσπαθεί να επιβιώσει σε δύσκολους καιρούς, προσφέροντας στους επισκέπτες του, εμπειρίες και γνώσεις ουσιαστικές για το ιστορικό μας γίγνεσθαι.
Εξάλλου, όλα τα Μουσεία της πόλης μας, και της ευρύτερης περιοχής, προσπαθούν να διαφυλάξουν, να διασώσουν και να διαδώσουν το πολιτισμό, την ιστορία, την τέχνη.
Τη μέρα αυτή, ας αναλογιστούμε όλοι την προσφορά αυτών των πολιτιστικών χώρων, στη μόρφωση και τη καλλιέργεια των συμπολιτών μας, και κυρίως των παιδιών μας. Ας βοηθήσει, λοιπόν, ο καθένας, όπως μπορεί, και ας οδηγήσουμε τους νέους να γνωρίσουν την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας.

Ανακαλύψτε το Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών
Πηγή :ORCHOMENOS-PRESS