Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ !!!


Σεβαστοί Πατέρες, 
Καθώς ως Έλλην Χριστιανός Ορθόδοξος, βλέπω ότι δεν έχει αντιδράσει ακόμα η Εκκλησία της Ελλάδος για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, και δεν μπορώ να σκεφτώ ότι καθυστερείτε επειδή πιθανόν να σκέφτεστε να κηρύξετε ακοινώνητους τους υπερασπιστές αυτής της απόφασης, που επιτέλους καταργήσανε τον παρωχημένο νόμο του Αγίου Ισαποστόλου και Μέγα Κωνσταντίνου, προκειμένου να συνεισφέρω στο έργο ως απλό μέλος της Εκκλησίας, θα μπορούσα να σας προτείνω την εξής ανακοίνωση:
“Πληροφορηθήκαμε ότι το ποίμνιο πρόκειται πλέον να συνωστίζεται στις καφετέριες, τα εμπορικά καταστήματα και στις εργασίες τους Κυριακάτικα, αντί να προσέρχεται στην Εκκλησία καθώς ούτως ή άλλως η πρωϊνή λειτουργία δυσκόλευε την προσέλευση λόγω νυχτερινών υποχρεώσεων της προηγούμενη ημέρας. Είμαστε σίγουροι ότι οι υπερ-ευλογούμενοι Ηγέτες του Κράτους οι οποίοι μεταξύ άλλων προτίθενται στο πλαίσιο καλής συνύπαρξης Εκκλησίας Κράτους, να ρυθμίσουν και φλέγοντα οικονομικά ζητήματα του Κλήρου, προφανώς πήραν την απόφαση αυτή υπό το πνεύμα βελτίωσης της οικονομικής ανάπτυξης του Κράτους και της ανάπτυξης εν γένει και πάντοτε έχοντας μοναδικό κριτήριο την ευημερία του λαού μας, που τόσο βασανίζεται από την οικονομική κρίση.
Ως Εκκλησία χειροκροτούμε την απόφαση και θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των αδελφών εν Χριστώ και τέκνων κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα, Μητσοτάκη, Δένδια, Χατζηδάκη, Μηταράκη, και Γεωργιάδη και των αξιότιμων βουλευτών που υπερψήφισαν την εν λόγω απόφαση.
Εμείς ως Εκκλησία θα συνεισφέρουμε μεταφέροντας την Κυριακή λειτουργία στις 3 τα ξημερώματα ή το βράδυ της Κυριακής, για να μπορεί όποιος θέλει από το ποίμνιο να μην χάνει την Κυριακή λειτουργία. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να τελούμε την λειτουργία εφ’ άπαξ σε ένα μόνο ναό, για οικονομία, και να την μεταδίδει η Νέα Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) καθώς ούτως ή άλλως, κάθε Κυριακή τα ίδια λέμε.

Στο πλαίσιο δε της καλής αγάπης μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, καλούμε τον μήνα Αύγουστο, τους κ.κ. Υπουργούς και Βουλευτάς μετά των γυναικών τους καθώς και τους εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας της Ελλάδος, των Ελλήνων Χιλιαστών και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, τον κ.Τσίπρα μετά της συζύγου του και αβάπτιστων τέκνων καθώς επίσης και της κυρίας Αγγέλας Μέρκελ σε touring μετά αρνιού και κρασιού στα Μοναστήρια του Αγίου Όρους για να τιμήσουμε το εν λόγω γεγονός και για παρουσίαση του πλούτου του Αγίου Όρους και τη συζήτηση πιθανών προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ που θα μπορούσαμε να απορροφήσουμε”.
Αν πιστεύετε ότι καλύπτει έστω και στο ελάχιστο την πρόθεσή σας, μπορείτε ελεύθερα να την χρησιμοποιήσετε αυτούσια ή μερικώς για τη σύνταξη της ανακοίνωσής σας.
Με τιμή,


Ένας Ορθόδοξος Χριστιανός άνευ σημασίας και αξίας!
olympia