Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ !!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΤΑΧΙΟΥ ΘΗΒΩΝ !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
 ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
ΘΗΒΩΝ
ΤΗΛ. & FAX 2262024282
     e-mail: osiomnikolaos@gmail.com
       19-22 Αυγούστου 2013 


Η Ενορία μας μέσα στην Θεομητροσκέπαστη Περίοδο του Δεκαπενταυγούστου και μεταξύ της Εορτής της Κοιμήσεως και των Ενεαήμερων της Κυρίας Θεοτόκου διοργανώνει τετραήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στα Κύθηρα  από Δευτέρα 19 μέχρι Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 και σας προσκαλεί με αγάπη, για να κλίνουμε γόνυ στην  Θαυματουργό και ξακουστή Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, να προσκυνήσουμε τους Τοπικούς Αγίους της Νησιώτικης Μητροπόλεως  και να χαρούμε τις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές του νησιού που τιμά και μεγαλύνει μαζί με ολόκληρη την Πατρίδα μας την Μεγαλόχαρη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗΣ  ΠΡOΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ  ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013
  Συγκέντρωση στον Ι.Ναό μας και στις 5.30 π.μ  αναχώρηση  για την Νεάπολη με στάση για καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου. Μεσημεριανό φαγητό στην Κερασίτσα Τριπόλεως. Άφιξη στην Νεάπολη και στις 3.00 μ.μ ο απόπλους για τα Κύθηρα . Αποβίβαση στο Διακόφτι, το λιμάνι του νησιού στις 4.30 μ.μ. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο για μπάνιο και για βόλτα στην Αγία Πελαγία όπου βρίσκεται το Ξενοδοχείο μας. Δείπνο και ανάπαυση .
Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
  Πρωινό. Στις 8.30 π.μ αναχώρηση για το  Προσκύνημα μας  στην Αγ. Ελέσα .Αργότερα θα γνωρίσουμε το Λιβάδι με την μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα των Βαλκανίων, τη Χώρα την πρωτεύουσα των Κυθήρων με το βενετσιάνικο χρώμα και θα  περιηγηθούμε το Ενετικό Κάστρο της Πόλεως καθώς και τα γραφικά σοκάκια της. Συνάντηση στο Επισκοπείο του νησιού με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κηθύρων κ.Σεραφείμ για να λάβουμε την ευχή του και την Ευλογία του.Το Μεσημεριανό μας φαγητό στο Καψάλι .  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απογευματινό μπάνιο . Βόλτα στην Αγία Πελαγία ,δείπνο και ανάπαυση .
Τέταρτη 21 Αυγούστου 2013
  Πρωινό. Στις 8.30 αναχώρηση για την Ι.Μονή Οσίου Θεόδωρου καθώς και για την Ι.Μονή Παναγίας Δέσποινας. Το μεσημεριανό μας φαγητό στο Παραδοσιακό χωριό  Μυλοπόταμος με τους καταρράκτες.Επιστροφή στο Ξενο-δοχείο για ολιγόωρη ξεκούραση και στις 6.00 μ.μ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μόνη που τιμάται η Θεοτόκος ως «Μόνη Ελπίδα των Πιστών». Το δείπνο μας στον Αβλέμονα το γραφικό αυτό ψαροχώρι με τους μικρούς κολπίσκους και τα κρυστάλλινα καταπράσινα νερά. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και ανάπαυση. 
Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013
  Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης και ασπασμός της περίπυστης Θαυματουργού Εικόνος. Πρωινό αμέσως μετά την Θ.Λειτουργία στους χώρους της Μονής. Επίσκεψη στον Ποταμό το κεντρικό αυτό χωριό  και αναχώρηση για το Διακόφτι, το λιμάνι απ' όπου θα αποπλεύσουμε στις 12.30 μ. για την Νεάπολη. Στις 2.00 μ.μ  περίπου θα φθάσουμε στην Νεάπολη και από εκεί παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής θα σταματήσουμε στην Μονεμβασιά για να προσκυνήσουμε στο Κάστρο την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας και στον Ι.Ν του «Ελκόμενου» Χριστού.
   Στάση επίσης θα κάνουμε και στην Σπάρτη για να προσκυνήσουμε στον Ι.Ν Αγίου Νίκωνος του «Μετανοείτε» και για καφέ στην όμορφη πρωτεύουσα της Λακωνίας. Επιστροφή στην Θήβα με ενδιάμεσες στάσεις όπου χρειασθεί.
Εκ του Ι.Ναού