Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ !!! ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΤΟΥ '' ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΩΝ '' !!! ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΡΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ !!!


ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ '' ΖΑΧΑΡΙΑ '' ΑΠΟ ΤΟ 1946 !!!





not just greek salad – Γνωριμία με τα κρασιά και το τσίπουρο του Κτήματος Μουσών την Παρασκευή 28/6/2013



Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, στο ελληνικό παντοπωλείο not just greek salad, Βαλαωρίτου 17, Κολωνάκι, γνωριμία με τα κρασιά και το τσίπουρο του Κτήματος Μουσών

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην οινοποιό οικογένεια Ζαχαρία από τη Βοιωτία, την αρχαία Κοιλάδα των Μουσών στις ανατολικές υπώρειες του Ελικώνα που δίνει και τ’ όνομά της στο Κτήμα Μουσών, όπου το κοινό θα δοκιμάσει από τις 14:00 μέχρι τις 18:30 τα παρακάτω δροσιστικά κρασιά και παγωμένο τσίπουρο:

Savatiano, Ποκιλία: Σαββατιανό
Ξανθοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες, φινετσάτη κ διακριτική μύτη, όπου πρωταγωνιστούν το μήλο και το αχλάδι.

Κτήμα Μουσών 9 Λευκό, Ποικιλίες: Ασύρτικο, Trebbiano & Sauvignon Blanc
Ανοικτό πρασινοκίτρινο λαμπερό χρώμα, με απολαυστικά αρώματα βερίκοκου, λεμονιού, ροδάκινου και λευκών φρούτων. Η γεμάτη γεύση και η ευχάριστη επίγευση σε συνδυασμό με την ισορροπημένη οξύτητα ολοκληρώνουν ένα υπέροχο κρασί.

Κτήμα Μουσών 9 Ροζέ, Ποικιλία: Syrah, Μούχταρο
Ρουμπινί χρώμα με αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, βατόμουρο, φράουλα και κεράσι. Στρογγυλό, ισορροπημένο, με εντυπωσιακή επίγευση και νύξεις πιπεριού.

Κτήμα Μουσών 9 Ερυθρό, Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah
Πορφυρό χρώμα, φρέσκα αρώματα κερασιού, φραγκοστάφυλου και κόκκινων φρούτων και βανίλιας. Πληθωρικό στόμα με μαλακές, βελούδινες τανίνες και αρωματική επίγευση.

Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με λεπτό και διακριτικό χαρακτήρα, καθαρά και έντονα αρώματα, ζεστή αίσθηση του αλκοόλ στο στόμα, στρογγυλό σώμα και ισορροπημένη γεύση.

Από τις 19:00 οι φίλοι μας θα γνωρίσουν τους νέους οινοποιούς της οικογένειας Στέλιο και Νίκο Ζαχαρία και θα γευτούν στο ειδικά διαμορφωμένο πατάρι του καταστήματος:

Χρυσόλιθο, Ποικιλία: Chardonnay, Μαλαγουζιά - Από τις δυναμικές ποικιλίες Chardonnay και Μαλαγουζιά, ο Χρυσόλιθος είναι ένας ξηρός λευκός οίνος, με χρυσοκίτρινες αποχρώσεις και γλυκά φρουτώδη αρώματα ροδάκινου, πεπονιού και ανανά. Το στόμα είναι σύνθετο, με χαρακτηριστική ορυκτότητα και δροσιστική οξύτητα, που ισορροπεί με το αλκοόλ, χαρίζοντας πλούσιο σώμα και μακριά απολαυστική επίγευση.

Μούχταρο, Ποικιλία: Μούχταρο
Βαθύ πορφυρό χρώμα, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, γεμάτο σώμα, απαλές τανίνες και τονισμένη οξύτητα. Έχει τη δυνατότητα να παλαιώσει για τουλάχιστον δέκα έτη και να αναπτύξει έναν ακόμα πιο πολύπλοκο χαρακτήρα. Ένα μοναδικό κρασί αποκλειστικά από Μούχταρο, μια ποικιλία που υπάρχει μόνο στην Κοιλάδα των Μουσών.

Λισγάρι, Ποικιλία: Cabernet Sauvignon, Merlot, Μούχταρο
To Λισγάρι, η ναυαρχίδα του Κτήματος Μουσών, είναι ένα κρασί πολύ περιορισμένης παραγωγής με εξαιρετικό δυναμικό παλαίωσης. Το κρασί χαρακτηρίζεται από βαθύ πορφυρό χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων, πράσινης πιπεριάς και μπαχαρικών, τα οποία συνδυάζονται επάνω σε ένα υπόστρωμα ξύλου. Πλούσιο βελούδινο σώμα, με καλή δομή, στιβαρές τανίνες και μακριά, βελούδινη επίγευση.



Επικοινωνήστε για συμμετοχή στο not just greek salad (τηλ. 213-0261989, email: info@notjustgreeksalad.com).

Λίγα λόγια για το Κτήμα Μουσών:
Η ιστορία του Κτήματος Μουσών ξεκινά από τον «παππού» Νικόλα Ζαχαρία. Η βαθιά αγάπη καθώς και η παράδοση τον ενέπνευσε και το 1946 αποφάσισε να δώσει μορφή στα όνειρά του δημιουργώντας μια μικρή μονάδα οινοποιείου στην Άσκρη Βοιωτίας. Αυτά τα όνειρα άρχισαν να παίρνουν μια πιο ζωντανή διάσταση όταν στη συνέχεια η μικρή μονάδα εξελίχθηκε σε οικογενειακή επιχείρηση, όπου ο γιός Αθανάσιος Ζαχαρίας αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση, ακολουθώντας ταυτόχρονα όλες τις εξελίξεις. Σήμερα πλέον η 3η γενιά έχει εισβάλει στην παραγωγική διαδικασία φέρνοντας επιπλέον γνώσεις, που σε συνδυασμό με την εμπειρία και την παράδοση δίνουν νέο αέρα, νέες γευστικές απολαύσεις.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Κοιλάδας των Μουσών είναι το μικροκλίμα της. Ψυχρά κύματα κατεβαίνουν από τον Ελικώνα δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για το αμπέλι.




ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com