Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ , ΚΑΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ !!!

Πως το σώμα σας παράγει ηλεκτρισμό. Τα οφέλη της Γείωσης


Άρθρο του Δρ. Μέρκολα
Μετάφραση: Δανάη Πετροπούλου

Το σώμα σας είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρική ενέργεια – η ικανότητα αυτή είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ βασικό στοιχείο της ανθρώπινης υγείας. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι αυτή που επιτρέπει στο νευρικό σας σύστημα να στέλνει σήματα στον εγκέφαλό σας. Τα σήματα αυτά είναι στην πραγματικότητα φορτία, μου μεταφέρονται από κύτταρο σε κύτταρο.

Τα μηνύματα που μεταφέρονται μέσω ηλεκτρικών σημάτων στο σώμα σας, είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο του ρυθμού των παλμών της καρδιάς, την κυκλοφορία του αίματος καθώς και πολλά άλλα.

Ακόμα και το βιολογικό σας ρολόι χρησιμοποιεί την ηλεκτρική αυτή δραστηριότητα προκειμένου να κρατήσει ton κιρκαδικό ρυθμό σε τάξη. Είστε απλώς, ένα ηλεκτρικό ον! Την στιγμή που κάθε ηλεκτρική δραστηριότητα σταματήσει στο σώμα σας, δεν θα μπορείτε να επιβιώσετε.

Πως όμως λειτουργεί η δραστηριότητα αυτή;




Με ποιο τρόπο μπορεί το σώμα σας παράγει ηλεκτρική ενέργεια;

Το παραπάνω βίντεο από το The Medicine Journal δίνει μια σύντομη εξήγηση της περίπλοκης διαδικασίας που χρησιμοποιεί το σώμα για να παράξει ηλεκτρισμό. Στο σώμα σας υπάρχουν άτομα που αποτελούνται από θετικά φορτισμένα πρωτόνια, αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια και νετρόνια τα οποία είναι ουδέτερα.

Ένα άτομο με περίσσεια ηλεκτρονίων ή πρωτονίων θα είναι αντίστοιχα αρνητικά ή θετικά φορτισμένο και η ροή των ηλεκτρονίων από το ένα άτομο στο άλλο είναι αυτό που ορίζουμε ως ηλεκτρική ενέργεια.

Τα κύτταρα σας παράγουν ηλεκτρικό φορτίου μέσω ηλεκτρολυτών, όπως για παράδειγμα το κάλιο και το νάτριο, χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό που ονομάζεται «πύλη νατρίου-καλίου»

Όταν το σώμα σας χρειάζεται να στείλει κάποιο μήνυμα από ένα σημείο σε ένα άλλο, ανοίγει την πύλη αυτή. Την στιγμή εκείνη ιόντα καλίου και νατρίου ρέουν ελεύθερα μέσα και γύρω από τα κύτταρα.

Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα καλίου έλκονται από το θετικό περιβάλλον εκτός της μεμβράνης και επομένως φεύγουν από το κύτταρο και στην θέση τους εισχωρούν θετικά φορτισμένα ιόντα νατρίου τα οποία με τη σειρά τους έλκονται από το αρνητικό περιβάλλον του κυττάρου. Το αποτέλεσμα είναι η εναλλαγή στις συγκεντρώσεις των δύο τύπων ιόντων και η παραγωγή ηλεκτρισμού.

Η εναλλαγή αυτή μεταξύ θετικών και αρνητικών φορτίων παράγει ηλεκτρική ώθηση. Η ώθηση αυτή ενεργοποιεί την πύλη του αμέσως επόμενου κυττάρου και ούτω καθεξής. Με τον τρόπο αυτό το εκάστοτε μήνυμα μεταφέρεται από τα νεύρα στο χτυπημένο σας δάχτυλο και από κει στον εγκέφαλό σας, και έτσι αισθάνεστε πόνο.

Λόγω της ηλεκτρικής δραστηριότητας του σώματος, οι απινιδωτές – που στην ουσία κάνουν ηλεκτροσόκ στην καρδιά – μπορούν να ανακτήσουν τον φυσιολογικό ρυθμό της καρδιάς. Για τον ίδιο λόγο ένα σοκ ηλεκτροπληξίας ή κεραυνού μπορεί να αναστατώσει το σύστημα του σώματός σας σε βαθμό που να το «ψήσει». Ισχύει όμως και το αντίθετο. Μπορείτε να συνδεθείτε με τα ηλεκτρικά φορτία της γης και να βιώσετε πολλές θετικές επιδράσεις στην υγεία σας.
Το σώμα σας έχει τη δυνατότητα να απορροφά ελεύθερα ηλεκτρόνια από την γη.

Η γη έχει τεράστιο αρνητικό φορτίο. Έχει πάντα περίσσεια ηλεκτρονίων και αποτελεί ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών ηλεκτρονίων.

Το σώμα σας είναι προγραμματισμένο να συνεργάζεται με την γη – γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει μια συνεχής ροή ενέργειας μεταξύ του σώματός σας και της γης. Όταν πατάτε ξυπόλητοι στο έδαφος της γης, απορροφάτε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρονίων μέσω των πελμάτων σας.

Τα αποτελέσματα του φαινομένου αυτού αρκούν για να διατηρηθεί ισορροπία μεταξύ της ποσότητας του αρνητικού φορτίου του σώματός σας και του φορτίου της γης. Η απλή διαδικασία αυτή ονομάζεται γείωση και η επιδράσεις της αποτελούν τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, γνωστά στον άνθρωπο.

Η γείωση είναι γνωστό πως έχει την δυνατότητα να ανακουφίζει από τον πόνο, να μειώνει τις εκάστοτε φλεγμονές, να βελτιώνει τον ύπνο και πολλά πολλά άλλα. Ωστόσο, όταν φοράτε παπούτσια με πλαστικές ή ελαστικές σόλες, θωρακίζετε τον εαυτό σας από την ευεργετική ροή ηλεκτρονίων από την γη προς εσάς και αντίστροφα.

Η σημασία της γείωσης. 

Η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση της γείωσης βοηθά στην ανακούφιση κάθε φλεγμονής του σώματός σας – γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο αφού η φλεγμονή είναι μια από της κυριότερες αιτίες των περισσότερων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων και των καρδιακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τον Δρ. Stephen Sinatra, ενός εξέχοντα καρδιολόγου, οι διάφορες φλεγμονές αναπτύσσονται όταν το αίμα είναι πιο παχύρευστο από το φυσιολογικό, το σώμα σας είναι θετικά φορτισμένο και υποφέρετε από πολύ άγχος. Η γείωση ανακουφίζει τις φλεγμονές διότι αραιώνει το αίμα σας και σας γεμίζει με αρνητικά φορτισμένα ιόντα μέσω των πελμάτων σας τα οποία βελτιώνουν τη διάδραση των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Έρευνες έχουν δείξει πως τα ελεύθερα ηλεκτρόνια χρειάζονται περίπου 80 λεπτά ώστε να φτάσουν στο αίμα σας και να το μεταμορφώσουν.

Το πηχτό αίμα συμβάλλει στις χρόνιες φλεγμονές, αφού όταν η ροή του αίματος δεν είναι φυσιολογική, το οξυγόνο δεν μπορεί να φτάσει στους ιστούς του σώματός σας. Τα αποτελέσματα της γείωσης, όσον αφορά την αραίωση του αίματος, είναι τόσο προφανή και ισχυρά που σε περίπτωση που λαμβάνετε αντιπηκτικά, είναι συνετό να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας έτσι ώστε να μην λάβετε υπερβολική δόση.

Η Γείωση βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών

Έρευνες για την γείωση έχουν δείξει πως εάν φέρετε να γυμνά σας πόδια σε άμεση επαφή με το έδαφος μετά από κάποιον τραυματισμό, ελεύθερα ηλεκτρόνια θα εισχωρήσουν στο σώμα σας και τους ιστούς σας. Οποιαδήποτε ελεύθερη ρίζα έρθει σε επαφή με υγιή ιστό θα εξουδετερωθεί άμεσα ηλεκτρικά. Αυτό συμβαίνει διότι τα ηλεκτρόνια είναι φορτισμένα αρνητικά ενώ οι ελεύθερες χημικές ρίζες θετικά και επομένως το ένα εξουδετερώνει την δράση του άλλου.

Όπως σημειώνει ο Δρ. James Oschman, ένας εξειδικευμένος στον τομέα αυτό:

« Αυτό που πραγματικά συμβαίνει με την γείωση είναι πως προστατεύετε το σώμα σας από τις παράπλευρες απώλειες… απώλειες που δεν θα λάμβαναν χώρα εάν δεν είχατε αποσυνδέσει τον εαυτό σας από την γη φορώντας παπούτσια με πλαστικές σόλες»

Το οξειδωτικό στρες λόγω της έκθεσης στη περιβαλλοντική μόλυνση, το κάπνισμα, τα φυτοφάρμακα, τα τρανς λιπαρά, την ακτινοβολία και πολλά άλλα αφαιμάζει τα ηλεκτρόνια από το σώμα σας. Βγείτε έξω, ξυπόλυτοι, αγγίξτε την γη και αφήστε το πλεονάζον φορτίο να απελευθερωθεί σε εκείνη. Το περπάτημα χωρίς παπούτσια μπορεί να βοηθήσει στην συνεχή επίθεση που δέχεστε από τα διάφορα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και κάποια είδη ακτινοβολίας – όπως για παράδειγμα από τα κινητά τηλέφωνα, τους υπολογιστές και το Wi-Fi.

Επιπλέον, η γείωση μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ηρεμία του νευρικού σας συστήματος, το οποίο υποστηρίζει την μεταβλητότητα του καρδιακού σας ρυθμού. Όταν λοιπόν η μεταβλητότητα αυτή είναι ελεγχόμενη, τότε προωθείται η ομοιόσταση και η ισορροπημένη λειτουργία του νευρικού σας συστήματος. Πράγμα εξαιρετικά σημαντικό, καθώς βελτιώνοντας τον ρυθμό της καρδιάς σας, βελτιώνετε και την κάθε λειτουργία της.

Διαβάστε αναλυτικότερα για τα οφέλη της γείωσης

Πώς να ξανασυνδέσετε το σώμα σας με το ηλεκτρικό φορτίο της γης.

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων περνούν τις περισσότερες ώρες της ζωής τους φορώντας παπούτσια που είτε είναι εξ ολοκλήρου πλαστικά είτε έχουν πλαστικές σόλες. Το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά μονωτικό. Επομένως σας αποσυνδέουν πλήρως από την φυσική ροή ηλεκτρονίων της γης. Φορώντας παπούτσια με δερμάτινες σόλες, θα έχετε την δυνατότητα να μείνετε συνδεδεμένοι με την ροή αυτή.Ωστόσο, υπάρχουν μερικές επιφάνειες που κάνουν την διαδικασία αυτή πιο εύκολη, μερικές από αυτές είναι οι εξής:

Άμμος,
γρασίδι,
έδαφος,
τσιμέντο,
πλακάκια.

Οι παρακάτω επιφάνειες δυσκολεύουν τη γείωση: 

Άσφαλτος,
ξύλο,
πλαστικό,
καουτσούκ,
βινύλιο,
πίσσα

Η γείωση όπως η υγιεινή διατροφή, η άσκηση και ο ύπνος είναι ακόμα μια συνήθεια που μπορεί να βελτιώσει την ανθρώπινη υγεία. Υποστηρίζεται από επιφανείς γιατρούς και επιστήμονες όπως ο Δρ. David Suzuki και αστροναύτες της NASA. Χρησιμοποιήθηκε από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, οι οποίοι είχαν εξαιρετική σχέση με την γη.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, απλώς βγάζοντας τα παπούτσια σας όσο το δυνατόν περισσότερο θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε όλα τα αγαθά που σας δίνει το έδαφος.

Πηγές
TodayIFoundOut.com February 10, 2014

Curr Biol. 2012 Aug 28.
The Medicine Journal February 7, 2014
HowStuffWorks How Does the Body Make Electricity?
HowStuffWorks How Does the Body Make Electricity?
Dr Mercola

enallaktikidrasi.com

Πηγή: http://www.awakengr.com/2015/05/blog-post_28.html#ixzz3ZCTsw5OG
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike