Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ !!! ΘΡΥΛΙΚΑ !!! ΠΟΙΟΤΙΚΑ !!! ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ PECADO ΤΗΣ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΕΣΑΡΤΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ε.Ε. !!!





H αυτοψία μας στα μπαχαρικά Pecado…


Η εταιρεία ΔΕΣΑΡΤΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ε.Ε. μας καλωσόρισε...η αυτοψία που έγινε ταξίδι στις γεύσεις, στις μυρωδιές και στη γνώση..μόλις ξεκινά....

δεφσα
Μπαίνοντας στο χώρο, η ευωδία από όλων των λογιών τα καρυκεύματα…σου “έρχονται κατευθείαν στη μύτη”. Και αρχίζεις να φτιάχνεις εικόνες με το μυαλό σου. Εμένα η πρώτη εικόνα που μου ήρθε μυρίζοντας το τριμμένο πιπέρι ήταν η συνταγή από τα Σμυρνέικα κεφτεδάκια που μου έμαθε μια φορά μια γλυκίτατη γιαγιά από τη Μυτιλήνη….“Κατί καλό συμβαίνει εδώ”.…σκέφτηκα.
Το Roomnews στηρίζοντας το “επιχειρείν” στη περιοχή μας, έκανε μια μικρή αυτοψία στην εταιρία ΔΕΣΑΡΤΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ε.Ε. στη Θήβα…όπου εκεί παρασκευάζονται και τα θρυλικά μπαχαρικά PECADO.
Όλοι τα έχουμε στην κουζίνα μας…είτε πιπέρι είναι αυτό, είτε σκορδάκι, είτε μοσχοκάρυδο…είτε βανίλια για τα γλυκά μας. Σκεφτήκατε ποτέ όμως πως όλα αυτά τα καρυκεύματα συσκευάζονται τελικά και καταλήγουν από τα ράφια των Super Market στα σπιτικά μας;
Το ταξίδι της μυρωδιάς…μόλις ξεκίνησε…
Μπαίνω στο χώρο. Με το “Καλημέρα” οι ειδικοί με πλησιάζουν χαμογελαστοί. Δεν τους άκουγα και πολύ καλά…ένας θόρυβος από μηχανές δυσκόλευε την ακοή μου αλλά όσο προχωρούσα στο εσωτερικό του κτιρίου η όσφρηση μου δούλευε ακόμα καλύτερα. Πιπέρι…ναι, ναι ήμουν απόλυτα σίγουρη. Πιπέρι…
DSC_0571
Η μύτη μου, οδηγός μου…και να σου μία μηχανή μπροστά μου με έναν γκρι διάδρομο εμπρός της να συσκευάζει αυτό που τόσο καλά μύρισα από την πρώτη στιγμή.
Φυσικά μου εξήγησαν-και σας τα μεταφέρω απολύτως απλοϊκά- πως το πιπέρι όπως και όλων των λογιών τα καρυκέυματα μέχρι να έρθει η στιγμή της συσκευασίας του…υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία.
DSC_0617
Η πρώτη ύλη για να έχει το πιπέρι όλα τα συστατικά του έπειτα στη συσκευασία του θα πρέπει να είναι υψίστης ποιότητας. Ελέγχοντας το πιπέρι που έχει μαζευτεί και τοποθετηθεί στα τσουβάλια…το περνούν πρώτα από την διαδικασία αλέσματος ή όπως το λέμε τριψίματος. Και αυτό φυσικά θέλει την μαστοριά. Τόσο…όσο! Αυτό είναι το μυστικό. Για αυτό και τα μπαχαρικάPECADO κρατούν την γεύση και την ποιότητα τους.
DSC_0593
Μόλις τελειώσει και η διαδικασία τριψίματος και το πιπέρι μας έχει αλεστεί…τότε μπορούμε να περάσουμε και στο τελευταίο βήμα, που είναι η συσκευασία. Αλεσμένο πια, περνάει μέσα απο την μηχανή και συσκευάζεται σε αυτά τα κόκκινα σακούλια που έχεις και εσύ στο σπίτι σου.

DSC_0567
DSC_0631
Η εταιρεία ΔΕΣΑΡΤΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ε.Ε. όπου εδρεύει στη Θήβα και λειτουργεί από το 2006, με γνώμονα την ποιότητα αλλά και τον σεβασμό απέναντι στον καταναλωτή, δραστηροποιείται στην εισαγωγή-επεξεργασία-συσκευασία μπαχαρικών και αρωματικών βοτάνων, και εξελίσεται με τους πλέον δυναμικούς ρυθμούς έχοντας σαν στόχο την ορθολογική ανάπτυξη και την καταξίωσή της.
Αφού λοιπόν έκανα το ρεπορτάζ μου και εντός και εκτός της εταιρείας, μάθαμε πως η εταιρεία έδωσε από την πρώτη στιγμή βαρύτητα στη ποιότητα των πρώτων υλών (μπαχαρικά-βότανα) και για το λόγο αυτό, τόσο οι εισαγωγές τους, όσο και η επεξεργασία-συσκευασία βασίζονται στα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης. Κάτι που ίσως και να είναι το πιο σημαντικό.
Συγκεκριμένα η εταιρεία ΔΕΣΑΡΤΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ε.Ε. εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000 : 2005.
DSC_0609
Σειρά έχουν οι γεύσεις οι πιο γλυκές και οι πιο “ανάλαφρες” στη μυρωδιά. Αυτές που πάντοτε σου θυμίζουν ζεστά λαχταριστά κέικ της μαμάς. Και φυσικά είναι οι βανίλιες PECADO.
Στην “επ’ αυτοφώρω” αυτοψία μου…κάποιοι δούλευαν στις μηχανές με τα καρυκεύματα…κάποιοι άλλοι εκεί στις βανίλιες. Η διαδικασία δεν αλλάζει και πολύ. Έχοντας υψηλή πρώτη ύλη βανίλιας, τοποθετείτε στο ειδικό δοχείο της μηχανής….και…..
DSC_0626
και…αφού περνά από την απαραίτητη επεξεργασία, κρατώντας ποιότητα, γεύση και μυρωδιά…τοποθετείτε σε αυτά τα “vintage” πλέον μικρά βαζάκια, το προσωπικό τα κουμπώνει…
DSC_0576
…και αφού είναι έτοιμες και κλεισμένες…κυλούν στον διάδρομο και συλλέγονται!
DSC_0586

Έτοιμες και περιποιημένες στη συσκευασία τους!
DSC_0621

Έτσι είναι…τα υψηλά  standards της εταιρείας (ποιότητα πρώτων υλών, συσκευασίας, προσωπικού, εγκαταστάσεων) και το οργανωμένο δίκτυο διανομής τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν με σοβαρότητα στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς.
Η εταιρεία ΔΕΣΑΡΤΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ε.Ε. αναφέρεται σε χονδρέμπορους που κάνουν διανομή ή σε super market. Και η σχέση τιμής-ποιότητας είναι απόλυτα ανταγωνιστική.
Το ζητούμενο είναι πως ο τελικός αποδέκτης είμαστε εμείς…οι απλοί καταναλωτές. Οι πιο δύσκολοι κριτές…και ίσως αυτοί που ξέρουμε καλύτερα.
DSC_0595
Η χαρά να εδρεύουν τέτοιες εταιρείες με τόσο καλά εκπαιδευμένο και άρτιο προσωπικό, όσο και με εξαίρετα ποιοτικά προϊόντα στην περιοχή μας…μεγάλη!
Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους της για το τόσο ενδιαφέρον “ταξίδι” που μας πρόσφερε!