Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΚΑΙΡΟΣ !!! ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !!!

Καλλιτέχνης: Γιάννης Τσαρούχης (λεπτομέρεια)


Είμαστε πάντα ελεύθεροι τούτη τη στιγμή...


Όταν ένας από τους μαθητές του Αϊνστάιν του ζήτησε να εξηγήσει τη δυσνόητη θεωρία της σχετικότητας, εκείνος αποκρίθηκε: "Μια μέρα με μια όμορφη γυναίκα μοιάζει με μια στιγμή. Μια ώρα σε μια δουλειά που σιχαίνεσαι μοιάζει με αιωνιότητα".

Ο Αϊνστάιν προσπαθούσε να διδάξει στο μαθητή του ότι αφού ο χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση, επινοημένη από την ανθρώπινη διάνοια, είναι απόλυτα εύκαμπτος και συστέλλεται ή διαστέλλεται αντανακλώντας τις σκέψεις που κάνουμε τη δεδομένη στιγμή.

Σκέψεις του είδους "δεν έχω αρκετό χρόνο" γεννιούνται από το φόβο και από μια συνειδητότητα έλλειψης. Το εγώ κατασκευάζει την πεποίθηση έλλειψης χρόνου σαν ένα κόλπο για να μας απομακρύνει από την ηρεμία. Αν κάνουμε την ηρεμία βασική μας προτεραιότητα, τότε όλα τα πράγματα θα γίνουν στην ώρα τους και θα αντιμετωπιστούν όπως πρέπει.

Είμαστε πάντα ελεύθεροι τούτη τη στιγμή. Μόνον όταν μεταφέρουμε το παρελθόν ή το μέλλον μέσα στο τώρα νιώθουμε δεσμευμένοι. Αν παρασύρεσαι από σκέψεις για το παρελθόν ή το μέλλον, τότε θύμισε στον εαυτό σου ότι τούτη τη στιγμή όλα είναι καλά.

Αντιμετώπισε ό,τι βρίσκεται μπροστά σου και άφησε τα υπόλοιπα για μια άλλη στιγμή ή για έναν άλλον τρόπο αντιμετώπισης τους. Όταν ζούμε με αγάπη, τότε συμβαίνουν θαύματα που αψηφούν τους νόμους του χρόνου.

Στο υπέροχο βιβλίο "Ο Παπαλάνγκι", λέξη που σημαίνει το λευκό άνθρωπο για τους κατοίκους των νησιών Τιαβέα του Ειρηνικού, ο φύλαρχος Τουιαβίι λέει: «Εμείς πρέπει να απελευθερώσουμε το φτωχό και τον παραπλανημένο Παπαλάνγκι από την τρέλα του και να του ξαναδώσουμε το χρόνο του.

Πρέπει να σπάσουμε τη μικρή, στρογγυλή χρονομηχανή του και να του πούμε πως από την ανατολή ως τη δύση υπάρχει πολύ περισσότερος χρόνος από αυτόν που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας άνθρωπος".

Ελευθερώσου από το ρολόι σου κι απόλαυσε το μεγαλείο της παρούσας στιγμής. Βάλε περισσότερες από τις δραστηριότητες που αγαπάς μέσα στον κόσμο σου και θα γίνεις ο εκατομμυριούχος του χρόνου.


Απόσπασμα από το βιβλίο του Άλαν Κοέν «Μια Βαθιά ανάσα Ζωής» Εκδόσεις: Η Δυναμική της Επιτυχίας

Πηγή: stixovoli.com
thessalonikiartsandculture.gr