Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η NSA ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!











Η NSA θέλει να ξέρει (και) από πού τηλεφωνείτε

Να συλλέγει δηλαδή τα γεωγραφικά δεδομένα κάθε χρήστη Το μακρύ χέρι του Αμερικανού Μεγάλου Αδελφού μπορεί να φτάσει μέχρι την πλησιέστερη κεραία κινητής τηλεφωνίας, ώστε να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται ο κάθε χρήστης όταν ενεργοποιεί τη συσκευή του. Σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, η NSA θέλει να ξέρει (και) από πού ακριβώς τηλεφωνεί ο κάτοχος του κάθε παρακολουθούμενου κινητού τηλεφώνου. Να συλλέγει δηλαδή τα γεωγραφικά δεδομένα κάθε χρήστη, το γεωγραφικό στίγμα στο οποίο βρίσκεται όταν τηλεφωνεί ή χειρίζεται εφαρμογές από το κινητό του.

Σε έγγραφο από το 2010, ένα μέλος της Επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας, ζητά από την υπηρεσία να «διαλευκάνει σε ποιές περιπτώσεις η NSA συλλέγει γεωγραφικά δεδομένα πολιτών, είτε διαμέσου κινητής τηλεφωνίας, είτε διαμέσου διαδικτύου, βάσει του νόμου FISA». Ο νόμος FISA [αρκτικόλεξο του Foreign Intelligence and Surveillance Act] επιτρέπει τη μαζική παρακολούθηση πολιτών - ουσιαστικά, πρόκειται για τη νομιμοποίηση ενός προγράμματος υποκλοπών τής κυβέρνησης του προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, το οποίο ξεκίνησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, αυτό το πρόγραμμα-νόμος ανανεώθηκε από την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα μέχρι το 2017, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για την παραβίαση του απορρήτου Αμερικανών πολιτών και πολιτών ξένων κρατών.

Ο Γερουσιαστής αυτός -που παραμένει ανώνυμος- ήθελε, με άλλα λόγια, να μάθει κατά πόσο η NSA παρακολουθεί το ακριβές γεωγραφικό στίγμα του καθενός από εμάς που διαθέτει κινητό ή ιντερνετ, προκειμένου να γνωρίζει πού βρίσκεται ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η απάντηση της NSA είναι μεγάλη σε έκταση και τουλάχιστον 13 γραμμές στο έγγραφο έχουν περαστεί από πάνω με μαύρο μαρκαδόρο προκειμένου να μην δημοσιευτούν - συνολικά όμως είναι άκρως ενδεικτική των προθέσεων της. «Η Υπηρεσία ερευνά την πιθανότητα να αποκτήσει στο εγγύς μέλλον τέτοια δεδομένα, και πάντα με την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας».

Η απάντηση αυτή αποκαλύπτει κοντολογίς πως η NSA από το 2010 κιόλας ήταν διατεθειμένη να έχει πρόσβαση στα γεωγραφικά δεδομένα των πολιτών της. Το αν το κάνει αυτή τη στιγμή ή όχι δεν προκύπτει, τουλάχιστον από το συγκεκριμένο έγγραφο.

Θυμίζουμε πως το 2010 ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων, Μάλτε Σπιτζ, προσέφυγε στην δικαιοσύνη κατηγορώντας την Deutsche Telecom (DT) ότι συνέλεγε πληροφορίες γι' αυτόν (κυρίως το πού βρισκόταν κάθε στιγμή) εν αγνοία του. Η DT είχε συλλέξει αυτή την πληροφορία 35.000 φορές σε διάστημα 6 μηνών, από τις 31 Αυγούστου 2009 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2010. Όπως υποστήριξε ο βουλευτής, κάθε σχεδόν επτάμιση λεπτά το κινητό του τηλέφωνο έστελνε σήμα για το που βρίσκεται και η βάση δεδομένων της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας κατέγραφε μυστικά το γεωγραφικό στίγμα, το σημείο όπου βρισκόταν ο πολιτικός.