Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

 Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στο King World News για τις ελληνικές εξελίξεις, ο Αμερικανός οικονομολόγος και χρηματιστηριακός αναλυτής, James Turk αποφαίνεται πως αυτό που έγινε είναι μια μεγάλη φάρσα ή καλυτέρα μια μεγάλη τραγωδία γα τον ελληνικό λαό.
Και αυτό για απλά τα πρώτα δυο μνημόνια όχι μόνο απέτυχαν να λύσουν το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα χρέους, αλλά αντίθετα έσυραν την χώρα πιο βαθειά στα χρέη και στα οικονομικά αδιέξοδα. Τα 110 δις χρέος του 2010 που οι Ευρωπαίοι υποτίθεται ότι προσπάθησαν να βρουν λύση, «αισίως» έφτασαν και ξεπέρασαν τα 320. Και παρ όλα αυτά οι γερμανοεταίεροι ακόμα αρνούνται να συζητήσουν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ή να προχωρήσουν σε κούρεμα. Το τρίτο μνημόνιο χώνει ακόμα περισσότερο στην χώρα σε κατάσταση πλήρης αδυναμίας για οικονομική ανάπτυξη και επομένως σε εξυπηρέτηση του χρέους. Δηλαδή μια τρυπά στο νερό, αλλά μια τρύπα γεμάτη από το αίμα του ελληνικού λαού.
Η κυριαρχούσα άποψη ότι παραμείναμε στο ευρώ και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ γρήγορα θα αποδειχτεί άθλιος λαϊκισμός, μεγάλη αυταπάτη και σκόπιμη καλλιέργεια ψευδαισθήσεων σε ένα κόσμο ζαλισμένο που βλέπει διάφορους χαμαιλέοντες να κυβερνούν την χώρα του.
Αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλες, ήταν πολύ απλά η επιβεβαίωση, δυστυχώς με την ελληνική συμβολή, της σκληρής γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η απόδειξη στο εσωτερικό της Γερμανίας ότι η Γερμανία είναι αυτή που αποφασίζει για αυτό το ψεύτικο οικοδόμημα της Ενωμένης Ευρώπης που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σκόπιμα κακότεχνο κατασκεύασμα που εξυπηρετεί τελείως άλλους σκοπούς από τα πρωταρχικά οράματα της ένωσης των Ευρωπαϊκών λαών.
Ήδη διάφοροι ξένοι οικονομικοί παράγοντες, όπως το Economist, προβλέπουν ότι τα πράγματα θα εξελιχτούν σε αναπόφευκτη έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. Και τούτο γιατί η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται να μας κρατήσει στο ευρώ, άλλωστε αυτό το μακάβριο νόμισμα έγινε για άλλους σκοπούς και όχι για την ενοποίηση της Ευρώπης, αλλά να κατακτήσει τον ενεργειακό μας πλούτο και κυρίως να μην υπάρχει καμία δυνατότητα αυτός ο πλούτος, προσέξτε, να περιέλθει σε «αντιευρωπαϊκά», «αντιδημοκρατικά»… (ρωσικά) χέρια!
Το παιχνίδι δηλαδή πάλι παίζεται με τον αντίπαλο παίκτη της Δύσης. Γι” αυτό και το ευρώ προωθήθηκε χωρίς καμία προϋπόθεση προς ανατολάς, (βαλτική), σαν αιχμή προς την σημερινή Ρωσία. Μια ένωση χωρίς σύνταγμα, χωρίς ενιαία οικονομική πολιτική και ενιαίο προϋπολογισμό, χωρίς ενιαίο δικονομικό σύστημα,  χωρίς εγγυημένη προστασία του κάθε μέλους αν δεχτεί εξωτερική απειλή, δεν είναι παρά ένα τραγελαφικό δημιούργημα που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς από τα όσα ωραία και παλαβά μας γεμίζουν κάθε λίγο το κεφάλι μας για την Ενωμένη Ευρώπη.
Σήμερα το ότι παραμείναμε στο ευρώ σημαίνει ότι η χώρα παραμένει αιχμάλωτη, είναι δέσμια, είναι φυλακισμένη, είναι υπόδουλη. Εδώ η ευθύνη του τελευταίου Έλληνα πρωθυπουργού που χωρίς κανένα σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της ανθελληνικής συνομωσίας, πήγε και έριξε την χώρα στον λάκκο με τα τοκογλυφικά θηρία, είναι τεράστια.
Το τραγικό αδιέξοδο πολύ γρήγορα θα φανεί ξανά και τότε πια δεν θα μπορεί κανένας να κρυφτεί πίσω από τα «ωραία» λογία της «σειρήνας» που λέγεται Ευρωζώνη κλπ. Γι’ αυτό και πρέπει από τώρα να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη κρίση που μάλλον να είναι και η τελευταία.
Αυτή την φορά δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία για την ανυπαρξία σχεδίου Β και αυτό θα είναι εθνική προδοσία!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr