Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

EΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα – Τηλ & fax :22620 27707 - e-mail: http://gr.mc248.mail.yahoo.com/mc/compose?to=oebethivas@yahoo.gr

ΘΗΒΑ 16/8/2010
ΠΡΟΣ:
Υπουργό Οικονομίας
Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
κα. Λούκα Κατσέλη
ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,
Όπως θα σας είναι γνωστό, έρευνα της Ε.Σ.Ε.Ε. που καταχωρήθηκε στον ημερήσιο τύπο της Κυριακής (8/8/2010) καταγράφει με μελανά γράμματα την ερήμωση των εμπορικών δρόμων στις περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα το 15% κατά μέσο όρο των καταστημάτων, 1 στα 6 μαγαζιά, βάζει λουκέτο. Ανάλογη είναι, βέβαια, και η κατάσταση στην περιοχή της θηβας και γενικά στη Στερεα Ελλάδα καθώς και στην υπόλοιπη χώρα.
Η κρίση όμως αυτή δημιουργεί « ντόμινο» και για τις λοιπές επιχειρήσεις με πτώση της εμπορικότητας κοντά στο 70% χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη ότι η κατάσταση αυτή δεν θα χειροτερέψει περαιτέρω κατά τους επόμενους μήνες του χρόνου. Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν θα αυξηθούν τα λουκέτα με άμεσα δυσμενή αποτελέσματα για την οικονομία και παράλληλη αύξηση της ανεργίας.
Η εξέλιξη όμως αυτή έχει τις ρίζες της στην έλλειψη ρευστότητας και ανταγωνιστικότητας της αγοράς που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη βαριά άμεση και έμμεση φορολογία που έχει καθηλώσει το καταναλωτικό κοινό και πλήττει κέραια την αγορά από την έλλειψη ρευστότητας.
Τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί για την τόνωσή της, δεν έχουν δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό αποδώσει γιατί δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και προσκρούουν σε διάφορα εμπόδια που προβάλλουν οι τράπεζες για την χρηματοδότηση μαζί με τα υψηλά επιτόκια.
Τελειώνοντας, κα. Υπουργέ, θέλουμε να σημειώσουμε ότι η κατάσταση στην αγορά δεν ομαλοποιείται με τη βαριά φορολογία αλλά με αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ζωή στην επιχειρηματικότητα και την αναθεώρηση της εφαρμοζόμενης σκληρής πολιτικής λιτότητας που πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και δημιουργεί ασφυξία στην αγορά και το καταναλωτικό κοινό.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Υπουργείο σας θα λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα αναθέρμανσης της αγοράς και εξασφάλισης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων καθόσον κάθε καθυστέρηση θα χειροτερέψει την κατάσταση και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της εθνικής μας οικονομίας θα είναι σε λίγο καιρό είδος « εν ανεπαρκεία».

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΞΕΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, κα. ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ
- ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, κ. ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΛΑΡΗ
- ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΒΟΥΛΗΣ
- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
- ΝΟΜΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, κ , ΚΛΕΑΡΧΟ ΠΕΡΓΑΝΤΑ
- ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΩΝ , κ , ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΒΙΓΚΟ
- ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
-- Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ Ε.Β.Ε.
- ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ
- ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
- Μ.Μ.Ε