Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ '' ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.
Παρουσία 400 περίπου φίλων και υποστηρικτών, ο Υποψήφιος Δήμαρχος στην εισαγωγική ομιλία, την οποία σας παραθέτουμε στη συνέχεια, διέγραψε τις κεντρικές αρχές και τους άξονες της πολιτικής του Συνδυασμού μας, ως δύναμη προοπτικής για το Δήμο Θηβαίων, με παράλληλη ηλεκτρονική προβολή.
Υπογραμμίσθηκε ιδιαίτερα η προτεραιότητα της ΝΕΑΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ στην προσπάθεια για διοικητική ενοποίηση του νέου Δήμου, για πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων, την ισόρροπη ανάπτυξη του κέντρου σε σχέση με τις τοπικές κοινότητες, την ανάγκη για χρηστή οικονομική διαχείριση καθώς και την έμφαση στην ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Ακολούθως, ο κ. Νικολάου παρουσίασε τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους και τους υποψηφίους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Θηβών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Νικολάου και φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδήλωση:


«Συνδημότισσες και Συνδημότες του διευρυμένου Δήμου Θηβαίων,
Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας απόψε εδώ, η οποία μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για τον αγώνα και τη νίκη του πολίτη στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.
Καλωσορίζουμε στο νέο δήμο Θηβαίων, τα Βάγια, τη Θίσβη και τις Πλαταιές. Δεσμευόμαστε ότι από τώρα και στο εξής θα είμαστε όλοι ενωμένοι σε ένα σώμα. Όλοι μαζί στη ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

ΝΕΑ διότι το σχέδιο «Καλλικράτης» σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον απαιτεί:
- αυτοδιοικητικές αρχές με υψηλό αίσθημα ευθύνης
- όχι στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις και
- ποιοτικά χαρακτηριστικά και εμπειρία στη διοίκηση και τη διαχείριση των κοινών.
ΕΝΩΤΙΚΗ: διότι ο δήμος Θηβαίων πρέπει:
- να αναπτυχθεί και να συγκροτηθεί σε μία ενιαία ενότητα χωρίς ανούσιες και χάριν εντυπωσιασμού αντιπαραθέσεις.
- Να υπάρξει συνεννόηση, σύμπνοια και ομοθυμία στην αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων αλλά και όσων θα προκύψουν στο μέλλον.
ΠΟΡΕΙΑ: διότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί μία δυναμική συνέχεια και κανείς δε μπορεί να αποποιηθεί την κληρονομιά των προηγουμένων αρχών.
Με το σκεπτικό αυτό ονομάσαμε το συνδυασμό μας ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ με στόχο να σηματοδοτήσουμε τις αρχές και τις κατευθύνσεις μας, ως αυτοδιοικητική πρόταση νίκης και επιτυχίας.

Φίλες και Φίλοι,
- δεν έχουμε πρόθεση να κατηγορήσουμε κανέναν, μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι κομίζουμε άλλη πρόταση προεκλογικά. Απλώς τραβάμε γραμμή. Όχι για να σβήσουμε κάτι αλλά για να ξεκινήσουμε μία νέα αρχή με τη ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.
- Οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά ώστε καμία δημοτική αρχή δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, εάν ακολουθήσει τις ρηχές συνταγές διοίκησης του παρελθόντος: τη ρουσφετολογία , το μικροσυμφέρον και τον φραστικό λαϊκισμό
- Καμία δημοτική αρχή δε θα μπορέσει στο νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον να ανταπεξέλθει μόνο με υποσχέσεις για έργα ή καλύτερη ζωή. Απαιτούνται, όραμα και πρόσωπα που μπορούν να εγγυηθούν ότι ο στόχος θα υλοποιηθεί.
Εμείς φίλες και φίλοι έχουμε το όραμα,
έχουμε τα πρόσωπα,
έχουμε τη ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
και έχουμε και εσάς που με την αγάπη σας και τη στήριξή σας το όραμα θα μπορέσουμε να το κάνουμε πράξη.
Επιτρέψτε μου να επικαλεσθώ μία φράση του Αϊνστάιν που λέει:
«τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν θα μπορέσουμε να τα λύσουμε όσο μένουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε».
Εμείς επιδιώκουμε:
- να φέρουμε στο κέντρο των αποφάσεων τον πολίτη
- να ανατρέψουμε τις παρωχημένες αντιλήψεις καθεστωτικού χαρακτήρα
- να εμφανίσουμε στο προσκήνιο της Διοίκησης του Δήμου ΙΚΑΝΑ πρόσωπα μακρυά από κομματικές αντιλήψεις και επιδιώξεις
- να ενώσουμε τις νέες διοικητικές ενότητες με το κέντρο
- να αναβαθμίσουμε τα δημοτικά και τοπικά συμβούλια του Δήμου μας.

Εμείς θέλουμε να επιτύχουμε:
1ον: την ισόρροπη ανάπτυξη της Θήβας, των Βαγίων, Της Θίσβης και των Πλαταιών. Πιστεύουμε στις δυνατότητες της περιοχής μας στις οποίες μπορούμε να επενδύσουμε έτσι ώστε να αναβαθμίσουμε την τοπική οικονομία και την ποιότητα της ζωής μας.

2ον: τη χρηστή οιονομική διαχείριση, με διαφάνεια και ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να πάει χαμένο. Οι συμπολίτες μας δεν αντέχουν πια τη σπατάλη ούτε την αλόγιστη επιβάρυνση.

3ον: τη διοικητική ενοποίηση στις υπηρεσίες του νέου Δήμου.

4ον: τη διαμόρφωση προοπτικών για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, του ιστορικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, της αειφόρου πράσινης ανάπτυξης και του τουρισμού.

5ον: την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων (νερό, αγροτική γη, θάλασσες και ορεινοί όγκοι).

6ον: την αποφυγή της προοπτικής η περιοχή μας να αντιμετωπίζεται, δυστυχώς, από το αθηνοκεντρικό κράτος σαν το τεράστιο δοχείο απορριμμάτων. Στη συλλογιστική αυτή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ καλούμαστε να πούμε και λέμε ΟΧΙ.

ΓΙΑΤΙ φίλες και φίλοι:
- ο τόπος μας, ανήκει στους δημότες του και στις μελλοντικές γενιές του.
- Γιατί δεν παίζουμε με την υγεία των παιδιών μας και με την ιστορία του τόπου μας.
- Γιατί δεν θέλουμε κανένας και για οποιονδήποτε λόγο να κάνει παιχνίδια στις πλάτες μας.

- 7ον: τη συνεργασία με κάθε μορφή κρατικής και πολιτικής εξουσίας, όπου χρειάζεται αλλά και τη σύγκρουση, όπου επιβάλλεται, για να προστατέψουμε τα συμφέροντα των κατοίκων του δήμου μας.

Πολλοί θα αμφισβητήσουν τις προθέσεις μας αυτές.
Περισσότεροι θα τις απαξιώσουν ως ευχολόγια.

Όμως αυτή ακριβώς την αντίληψη στηλιτεύουμε και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τη στείρα προεκλογική αντιπαράθεση, η οποία έχει επιφέρει την οπισθοδρόμηση και τη στασιμότητα και ακυρώνει κάθε προσπάθεια βελτίωσης των δημοτικών πραγμάτων.

Πιστεύουμε μέχρι κεραίας αυτά που λέμε και θα τα κάνουμε πράξη με οποιοδήποτε κόστος.

Είμαστε όλοι πολίτες, οι οποίοι πιστεύουμε στη δύναμη του δημότη.
Με όπλο μας αυτή τη δύναμη και με την αφοσίωσή μας στην υπηρεσία των συμφερόντων όλων και όχι των ολίγων προνομιούχων, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη της αυτοδιοίκησης στα νέα πλαίσια.
Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από τις σκέψεις, γιατί δεν χωρούν μυστικές συμφωνίες σε βάρος του πολίτη.

Εξάλλου όταν λέμε τα πράγματα με το όνομα τους τότε ίσως αλλάξουμε σκέψη και συμπεριφορά.

Στην προσπάθεια αυτή σας καλούμε να είστε όλοι παρόντες, γιατί εμείς θα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ.
Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη «ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ».
Περισσεύουν μόνον οι παρωχημένες αντιλήψεις της παραπλάνησης του πολίτη και της εξαπάτησης του ψηφοφόρου.
Επειδή όμως στην πορεία αυτή δεν είμαι μόνος μου, αλλά ως πρώτος μεταξύ ίσων, περιστοιχίζομαι από εκλεκτούς συνεργάτες, έντιμους, αξιοπρεπείς, πετυχημένους επαγγελματίες, άριστους υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και έγκριτους επιστήμονες, με ποιότητα σκέψης και δράσης, ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς.

Αυτούς λοιπόν τους συνοδοιπόρους μου και συμμετόχους στο συνδυασμό της νίκης θέλω να στηρίξετε στις προσεχείς εκλογές, θέλω να τους εμπιστευθείτε, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη, όσα θέλουμε και πρέπει να γίνουν.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ
να στηρίξετε τη ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ του Δήμου Θηβαίων.
Γιατί όπως προανέφερα έχουμε όραμα
Έχουμε τα πρόσωπα και
Έχουμε και εσάς που στις 7 Νοεμβρίου 2010 δεν θα ξεχάσετε να ψηφίσετε ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Πριν σας παρουσιάσω τη σύνθεση του κεντρικού ψηφοδελτίου του Δήμου μας και της δημοτικής κοινότητας Θήβας με τη βοήθεια της Μάρως Μελετίου σας ενημερώνω ότι με πρόγραμμα που έχουμε συντάξει θα μιλήσουμε με όλους τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Το πρόγραμμα αυτό θα σας κοινοποιηθεί έγκαιρα.
Για την πόλη της Θήβας η ομιλία στην πλατεία ή στη σημερινή αίθουσα (αν δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) θα πραγματοποιηθεί στις 3 ή 4 Νοεμβρίου 2010.

Ακολουθεί η παρουσίαση του συνδυασμού»