Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ !!!


«Παγίδα η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών»

  • (0)

Αντιδρά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών στη χώρα μας. Νομικοί και δικηγόροι υποδέχτηκαν ψυχρά τη σχετική εξαγγελία, την ίδια στιγμή που ο ΟΚΑΝΑ μπαίνει στα νοσοκομεία βάζοντας τέλος στις λίστες, ενώ στην Ευρώπη τα πράγματα σε ό, τι έχει να κάνει με τη νομοθεσία περί ναρκωτικών είναι πολύ διαφορετικά.

Ενδεικτική είναι η θέση που εκφράζει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιάννης Αδαμόπουλος. Όπως λέει, η «ενδεχόμενη αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών δεν μπορεί παρά να ευνοήσει τη διάδοσή τους, καθώς όλο και περισσότεροι θα είναι εκείνοι που θα μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάζουν τις νόμιμες πλέον ουσίες».

Σε ό, τι αφορά το ζήτημα της καλλιέργειας κάνναβης, αυτό –σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ- «μόνο ως άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος των εμπόρων ναρκωτικών» μπορεί να νοηθεί. Και αυτό γιατί «ακόμα κι αν μια τέτοια καλλιέργεια επιτραπεί καταρχήν μόνο στο βαθμό που δικαιολογείται για την ικανοποίηση των αναγκών του ίδιου του χρήστη, αφενός κανείς δεν μπορεί να κρίνει εκ των προτέρων ούτε πόσα φυτά χρειάζονται για τις διαφορετικές ανάγκες του καθενός ανάλογα με το βαθμό εξάρτησης στον οποίο βρίσκεται, και αφετέρου κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι οι ουσίες δεν διατίθενται και σε άλλα πρόσωπα».

Την ίδια ώρα, μπαίνει τέλος στη λίστα αναμονής για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών μέχρι τον Νοέμβριο, αφού ο ΟΚΑΝΑ «μπαίνει» στα νοσοκομεία και δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχετικά με τη λίστα αναμονής των χρηστών για απεξάρτηση να φτάνει έως και τα εφτά χρόνια.

Ο αριθμός των χρηστών που περιμένουν τη σειρά τους, φτάνει τα 6.315 άτομα πανελλαδικά, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και επείγοντα περιστατικά, όπως ασθενείς με AIDS, έγκυες και καρκινοπαθείς.