Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ VIOTIASHOP !!!



Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Φωτογραφίες από το Θησαυρό στο Λεοντάρι, Δανειστική Βιβλιοθήκη

Στις 6/4 η ομάδα του Viotiashop μαζί με τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Σοβατζή και το νέο συνεργάτη Δημήτρη Παπαθεοδοσίου, επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη του Λεονταρίου.  Έναν πολύτιμο θησαυρό στην καρδιά της Βοιωτίας, γεννημένο από τον κύριο Κόλλια. Την ίδρυσε και την συντηρεί μέχρι σήμερα, το έργο του αξιοθαύμαστο.  Φτάνοντας στην είσοδο της βιβλιοθήκης συναντήσαμε μία ομάδα παιδιών όπου περνούσαν την ώρα τους στη βιβλιοθήκη, σε αυτό τον ζεστό και φιλόξενο χώρο. Μας μίλησαν, φωτογραφήθηκαν, και προχωρήσαμε στο κυρίως μέρος της βιβλιοθήκης.  Μείναμε κατάπληκτοι με το πλήθος τον βιβλίων, την ποικιλία, την ομορφιά και γραφικότητα του χώρου.  Μέσα από τις φωτογραφίες μας θα δείτε όσα μπορούμε να σας μεταφέρουμε, αλλά θα σας συστήναμε ανεπιφύλακτα να την επισκεφτείτε από κοντά.
Ο κύριο Κόλλιας έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο μας κ.Σοβατζή όπου θα την απολαύσετε, και η ομάδα μας φωτογράφισε τον χώρο. Με την περιποίηση και περιήγηση της κ.Χατζή περάσαμε μία υπέροχη ώρα. Μας ξενάγησε, μας πληροφόρησε για τον αγώνα του κυρίου Κόλλια να συντηρήσει και να εμπλουτίνει την βιβλιοθήκη, και μας μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό το έργο τους. Η βιβλιοθήκη χρειάζεται οικονομική υποστήριξη διότι έχει ελλείψεις πρώτων υλών, όπως χαρτί, μελάνι κλπ.
Στην βιβλιοθήκη υπάρχουν υπολογιστές, υπάρχει διαδίκτυο όπου μαθητές μπορούν να βοηθηθούν για τις διάφορες εργασίες τους με την πολύτιμη βοήθεια της κυρίας Χατζή.
Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι αυτό το πολύτιμο κομμάτι του πολιτισμού  μας, στη καρδιά στης Βοιωτίας, στο υπέροχο Λεοντάρι, να συνεχίσει να προσφέρει. Ο καθένας με τον τρόπο του, είτε οικονομικά, είτε να προσφέρει υλικό το οποίο λείπει αυτή τη στιγμή από την βιβλιοθήκη, ή ακόμα και από συλλογές-λευκώματα που μπορούν να βρουν μία θέση σε ένα από τα ράφια της υπέροχης αυτής δανειστικής βιβλιοθήκης. 
Ήδη οι συνεργάτες μας, κ.Σοβατζής και κ.Παπαθεοδοσίου δεσμεύθηκαν να δωρίσουν στη βιβλιοθήκη δύο υπέροχα λευκώματα.  Το viotiashop δεσμεύθηκε να είναι δίπλα στους ανθρώπους αυτούς που με τόσο αγώνα προσφέρουν σε όλους τους Βοιωτούς τον πλούτο του βιβλίου.  Θα καλύπτουμε κάθε εκδήλωση και θα βρεθούμε ξανά εκεί για περισσότερες συνεντεύξεις. Σε λίγο πολύ αναλυτική συνέντευξη του κ. Κόλλια.
Μετά την επίσκεψή μας, ο κ.Κόλλιας μας ξενάγησε στο υπέροχο χωριό τους, όπου σύντομα θα έχουμε και οδοιπορικό εκεί. Ήπιαμε τον καφέ μας στο υπέροχο καφέ στην πλατεία του χωριού, συνεχίσαμε συζήτηση ποικίλης ύλης με τον κύριο Κόλλια, αυτή την αστείρευτη πηγή γνώσης που δε "χορταίνει" κανείς να τον ακούει.
Αργά λοιπόν το βράδυ ήρθε η ώρα της επιστροφής με μεγάλη μας λύπη και με την υπόσχεση να επιστρέψουμε.
Σας προτρέπουμε να κάνετε μία επίσκεψη στη βιβλιοθήκη, δίπλα ακριβώς από την πλατεία του Λεονταρίου και όποιος έχει την δυνατότητα να βοηθήσει να συνεχιστεί το έργο αυτό.


Η ομάδα viotiashop
Περισσότερες φωτογραφίες