Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΠΕΤΡΟ ΛΙΝΑΡΔΟ‏ !!!



      20/1/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           
Ο Πέτρος Λινάρδος στο ¨ΒΗΜΑ της Κυριακής¨, για τα Αναβολικά:
ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΓΡΥΠΝΟΥΝ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ
ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ
Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του Αθλητικού Τύπου, για πολλά χρόνια πρόεδρος του ΠΣΑΤ, ο Πέτρος Ν. Λινάρδος

 προσεκτικός πάντοτε στις αναλύσεις του γύρω από τα θέματα της ολυμπιακής ιδέας και πραγματικός θιασώτης της αλήθειας – έγραψε ένα άρθρο του στο ¨ΒΗΜΑ της Κυριακής¨ (19/1/2014, σελ. Α43) σχετικά με θέματα των αναβολικών όπου, μεταξύ άλλων, επαινεί τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών και βαλκανιονίκη, πρόεδρο τώρα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ (Α.ΧΩ.Α.), Γιώργο Κατσιμπάρδη, για τον αγώνα του κατά της μάστιγας των αναβολικών. Γράφει:
Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣΤΙΓΑ. Η φαρμακοδιέγερση στο προσκήνιο. Η WADA σφίγγει τη θηλιά και απλώνει πιο βαθιά την απόχη. Μέτρα προληπτικά και κατασταλτικά με αύξηση – από την IAAF – του διετούς αποκλεισμού σε τετραετή σε βαριές περιπτώσεις. Είναι πιθανή, με την έχουσα τη μεγάλη ηθική ευθύνη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η καθολική επέκταση της ποινής. Η Λερναία Ύδρα του ντόπινγκ είναι δυστυχώς πολυπλόκαμη και σαγηνευτική σε ευρεία ανθρώπινη διαστρωμάτωση.
Και κάτι δικό μας. Ο παλιός πρωταθλητής του σπρίντ και πολιτικός Γιώργος Κατσιμπάρδης, ανένδοτος αγωνιστής κατά του ντόπινγκ, έκανε λόγο για τους εμπλεκόμενους στην επικερδή αυτή επιχείρηση. Γνωστά. Υπάρχει ωστόσο κι ένας υπαινιγμός που αιφνιδιάζει και ταράζει τα νερά ότι «εκτός των ιδιωτών διακινητών πιθανολογείται ανάμειξη και άλλων ατόμων». Ποια είναι η αντίδραση από την πλευρά της Πολιτείας (υφυπουργείο Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία) για μια καταγγελία που, εφόσον υπάρχουν στοιχεία, δεν ¨χωνεύεται¨ εύκολα;
Φυσικά πρέπει να δοθεί κάποια απάντηση από τους αρμόδιους φορείς. Ένα πρόσφατο κρούσμα (Μπανιώτης) θα ακολουθήσει, άραγε, τον γνωστό δρόμο; Τον εφησυχασμό μόλις περάσει η πρώτη εντύπωση. Ευτυχώς αγρυπνούν φιλαθλητικοί άνδρες όπως ο Γ. Κατσιμπάρδης.