Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

H '' ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ '' !!!

Η Αθεϊα με τα χαρακτηριστικά της πλήρους αίρεσης

Οι άθεοι έφτιαξαν «Εκκλησία» και απέκτησαν και… σχίσμα
Πριν από ένα χρόνο ιδρύθηκε η «Εκκλησία των Άθεων» από τους Pippa Evans και Sanderson Jones και γρήγορα επεκτάθηκε όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες 28 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σε αυτήν την οργάνωση άρχισε να διαμορφώνεται μια τελετουργία, απομίμηση των αντίστοιχων χριστιανικών, με κυριακάτικες συνάξεις, κήρυγμα κ.α.
Όμως τα πράγματα δεν ακολούθησαν την βασική γραμμή με αποτέλεσμα στο εσωτερικό της νεόκοπης «Εκκλησίας» να προκληθεί σχίσμα!
Από την μια πλευρά, μια μειοψηφία, όπως υποστηρίζει η άλλη πλευρά, ζήτησε να απαλειφθεί η λέξη «αθεϊστής».
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, ο Jones που μετέφερε την «Εκκλησία των Άθεων» στην Αμερική, ζήτησε από την οργάνωση αυτή να σταματήσει να χρησιμοποιεί την λέξη «άθεος» ώστε η «Εκκλησία» τους είναι πιο φιλική προς την κοινωνία.
Αντίθετα ο Moore, ηγετικό στέλεχος των αθέων τόνισε ότι αυτή η πράξη ήταν μια πρόταση που θα μετέτρεπε την «Εκκλησία των Άθεων» σε μια ενωτική ή ανθρωπιστική «Εκκλησία».

Η κυριακάτικη δηλαδή σύναξη με την αφαίρεση της λέξεως μετατρέπεται σαν μια κεντρική ανθρωπιστική θρησκεία, τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
Ο Moore μη αποδεχόμενος την αφαίρεση αυτή, ίδρυσε την λεγόμενη «ουράνια αναβίωση», έναν άθεο εορτασμό
Ο Jones από την πλευρά του, δήλωσε στο CNN ότι αυτό το σχίσμα είναι λυπηρό μεν, αλλά έφερε στην επιφάνεια την ίδια την κοινότητα των άθεων.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «σε τελική ανάλυση αυτό είναι όφελος προς την κοινότητα των άθεων. Μια μέρα, ελπίζω σύντομα θα υπάρχουν κοινότητες για κάθε διαφορετικό τύπο αθεΐας, αγνωστικισμού, ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα……».

Στην πραγματικότητα το σχίσμα αυτό μεταξύ των άθεων έχει στόχους προέκτασης. Είναι μια «ιεραποστολική» προσπάθεια και απευθύνεται προς εκείνες τις ομάδες της σύγχρονης κοινωνίας που αναζητούν ένα μέρος για να εκφραστούν και δεν πιστεύουν ή δεν θρησκεύουν, όπως είναι διαφόρων ειδών, ανθρωπιστές, κ.α.

dogma.gr