Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

'' ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ '' ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ !!!

Πέρα από την κρίση στην Ουκρανία όπου μπορεί να έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, σκεφτείτε μόνο ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά 10% τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της κλιμακούμενης έντασης στην Κριμαία.

Η Ρωσία κατέχει το 20% των παγκοσμίων αποθεμάτων και η προηγούμενη κρίση με την Ουκρανία είχε διαταράξει τις οικονομίες πολλών κρατών μελών με το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων ακόμη και βιομηχανιών.

Το 34% των εισαγωγών στην ΕΕ προέρχεται από τη Ρωσία μέσω ουκρανικών αγωγών με κόστος περίπου 26 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Έξι κράτη μέλη εξαρτώνται κατά 100% από το ρωσικό αέριο, ενώ η Ελλάδα σχεδόν κατά 55%.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ δίνει το στίγμα της σοβαρότητας της κατάστασης, λέγοντας πως «η Ευρώπη διανύει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη κρίση από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου».

Έχουμε ακόμα τον εμφύλιο στην Συρία, Λιβύη και Αίγυπτος είναι ακόμα αποσταθεροποιημένες.
Η Αίγυπτος μάλιστα έγινε η Αιτία για το βαθύ χάσμα στις σχέσεις τεσσάρων κρατών του κόλπου, για την στάση που τηρούν απέναντι στη νέα πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου, μετά την αποπομπή του Μοχάμεντ Μόρσι.

Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν ανάκλησαν τους πρεσβευτές τους από το Κατάρ. Η Ντόχα τάχθηκε στο πλευρό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ Ριάντ, Αμπού Ντάμπι και Μανάμα στηρίζουν την κυβέρνηση του Καΐρου.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση στα χρονικά του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Το Ισραήλ δείχνει εμφανώς απογοητευμένο από την στάση της Αμερικής στο θέμα του Ιράν και μόλις εχθές Ισραηλινοί ισχυρίστηκαν ότι σταμάτησαν ένα πλοίο το οποίο είχε πυραύλους ιρανικής κατασκευής με προορισμό την Γάζα. Ο Benjamin Netanyahu ζήτησε από τις ΗΠΑ να σκληρύνουν την στάση τους και είπε ακόμα ότι Θα υπερασπιστεί την ασφάλεια των κατοίκων του Ισραήλ.
Από την πλευρά τους οι Ιρανοί λένε ότι η είδηση είναι κατασκευασμένη από τις αρχές του Ισραήλ.

(Εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο των αρχών του Ισραήλ με την κατάσχεση των πυραύλων)

Στην Ασία τώρα, διψήφια αύξηση των εξοπλιστικών της δαπανών ανακοίνωσε η Κίνα, κάνοντας ξεκάθαρη την επιδίωξη της να ενισχύσει της θέση της στον κατάλογο των στρατιωτικών υπερδυνάμεων.Το 2012 οι αμυντικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 11,2%, το 2013 κατά 10,7% και αυτή τη χρονιά κατά 12,2%.

Με την αύξηση αυτή, ο αμυντικός προϋπολογισμός φτάνει τα 96 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι γείτονες της Κίνας ανησυχούν. Οι εδαφικές διαφορές προκαλούν ήδη ένταση στις σχέσεις του Πεκίνου με την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, το Μπρουνέι και η Ταϊβάν.

Οι σχέσεις μεταξύ Τόκιου και Πεκίνου είναι ιδιαίτερα τεταμένες. Η αιτία είναι νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, τα οποία βρίσκονται υπό ιαπωνικό έλεγχο αλλά διεκδικούνται από την Κίνα.

Σε όλα αυτά άμα προσθέσουμε τις κοινωνικές αναταραχές που γίνονται στην νότια Αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή, Βενεζουέλα). Τις κατασχέσεις σπιτιών γίνονται που γίνονται στις ΗΠΑ κατά χιλιάδες.Και την οικονομική κρίση που μαστίζει όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου(25 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ευρώπη, αριθμός ρεκόρ!!), μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα πράγματα μόνο καλά δεν πάνε παγκοσμίως.

Όλα αυτά που συμβαίνουν δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε αλλαγή κεφαλαίου της ιστορίας του πλανήτη. Όμως με την σημερινή τεχνολογία και την εξέλιξη των όπλων πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει με πολύ άγριο τρόπο. Βέβαια αν φέρουμε στο μυαλό μας τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού όταν ρωτήθηκε για την συντέλεια των αιώνων, υπάρχει και η άλλη περίπτωση.

Αυτό το κεφάλαιο να είναι το τελευταίο.

"Προσέχετε μήπως κανείς σας πλανήσει, διότι πολλοί θα έρθουν και θα λέγουν 'εγώ είμαι ο Χριστός' και πολλούς θα πλανήσουν. Θα ακούσετε για πολέμους και φήμες περί πολέμων. Προσέχετε μην φοβηθείτε, διότι είναι ανάγκη όλα να γίνουν, αλλά δεν είναι ακόμη το τέλος. Διότι θα σηκωθεί έθνος εναντίον έθνους και βασίλειο εναντίον βασιλείου και θα γίνει πείνα και επιδημίες και σεισμοί κατά διάφορους τόπους. Όλα δε αυτά είναι η αρχή των πόνων....."
κατά Ματθαίον κεφ 24 στ.4-9

Επιμέλεια διυλιστήριο
πληροφορίες από Euronews