Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ !!! ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ !!! ΜΕ ΕΚΛΕΚΤΑ ΚΡΑΣΙΑ !!! ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΙ

Με τον ερχομό της άνοιξης, τα φυτά μας μπήκαν στη πρώτη σημαντική διαδικασία του νέου καλλιεργητικού κύκλου τους, που είναι αυτός της ανθοφορίας.

Είναι πράγματι υπέροχο να βλέπεις τα «παιδιά» σου να πετάνε τα πρώτα τους λουλούδια, όχι μόνο για το προφανές αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως για τις θετικές επιπτώσεις που έχει στη μετέπειτα παραγωγή των κρασιών. Κάθε άνθος, είναι δυνητικά και μια ρόγα, και κάθε ταξιανθία (ομάδα ανθών δηλαδή) ένα τσαμπί σταφύλια.

Κατά συνέπεια, είναι εύκολα κατανοητό, ότι μια ελλιπής ανθοφορία, ή εξωγενείς παράγοντες κατά τη διάρκειά της (θυελλώδεις άνεμοι, ή παγωνιά τις πρώτες πρωινές ώρες για παράδειγμα) μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά την ποσότητα της κάθε σοδειάς.

Στην κοιλάδα των Μουσών, είμαστε ευτυχείς να έχουμε τέτοιο μεσόκλιμα, που να αποτρέπει ατυχή γεγονότα σαν αυτά. Μέχρι τώρα, η ανθοφορία εξελίσσεται ομαλά, και είμαστε αισιόδοξοι για μια ακόμα εξαιρετική σοδειά!

ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Το κρασί που σας προτείνουμε αυτό το μήνα είναι η δική μας εκδοχή, για τη ποικιλία που δίκαια θεωρείται το μεγαλύτερο οινικό κεφάλαιο της χώρας. Ασύρτικο λοιπόν, μια ποικιλία που διαπρέπει στη πατρίδα της τη Σαντορίνη, δίνοντας ένα στυλ με έμφαση στην ορυκτότητα και λιγότερο στο φρούτο.

Οι εκτός νησιού εκδοχές της ποικιλίας, ενώ κρατούν αναλλοίωτο το βασικό χαρακτηριστικό της, την ανεβασμένη οξύτητα, την προσεγγίζουν με περισσότερο έντονο και φρέσκο φρούτο. Έτσι και εμείς, στη κοιλάδα των Μουσών, και σε αμμοπηλώδη εδάφη με μέσο υψόμετρο τα 500 μέτρα, φροντίζουμε με μεθόδους ολοκληρωμένης αμπελοκαλλιέργειας το Ασύρτικο, και το οινοποιούμε χωρίς την επίδραση δρυός, σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Με τον τρόπο αυτό, μας δίνει στο ποτήρια ένα ανοιχτό λεμονί κρασί, με αρώματα πράσινου μήλου, λεμονιού και γκρέιπφρουτ, μέτριο σώμα και λεμονάτη ανεβασμένη οξύτητα, που διαρκεί στο τελείωμα. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδανικό για ψητά ψάρια, τα θαλασσινά αλλά και κοτόπουλο.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Μας αρέσει πολύ να ερχόμαστε σε επαφή με τους επαγγελματίες του κρασιού και της εστίασης, αλλά βέβαια και με όλους τους φίλους μας που τελικά βάζουν στα ποτήρια τους τα κρασιά μας.
Και τι καλύτερος τρόπος να το κάνει κανείς, από το να συμμετέχει στις σχετικές οινικές εκθέσεις.

Βρεθήκαμε λοιπόν:

HORECA

ΟΙΝΟΡΑΜΑ

Στη μεγαλύτερη αντίστοιχα αμιγώς οινική έκθεση, το Οινόραμα, όπου μάλιστα επιλέξαμε να έχουμε παρουσία με δύο ξεχωριστά περίπτερα, …για να σας προλάβουμε όλους!

ATHINORAMA BAR AWARD

Σε ένα διαγωνισμό που οι συντάκτες του ιστορικού περιοδικού, επισκέπτονται τα καλύτερα bar, τους βάζουν δύσκολα, δοκιμάζουν, αξιολογούν, και εν τέλει βαθμολογούν, με στόχο να αναδείξουν και να βραβεύσουν τα καλύτερα, είμασταν χορηγοί, με το κρασί μας, πού όλο και δυναμικότερα εισβάλει στις πιο ευφάνταστες συνταγές cocktail!

FOOD EXPO

H μεγάλη έκθεση εστίασης, (μαζί με τη Horeca), παρέα με τους παραγωγούς της περιοχής μας, της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


 PROWEIN

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από τη μεγαλύτερη οινική έκθεση του κόσμου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γερμανία.


ΡΟΔΟΣ

Στην έκθεση του μεγαλύτερου διανομέα του νησιού Κάβα Vintage, ήταν μια ιδανική ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στην οινική σκηνή του νησιού των ιπποτών.
Τέλος με ιδιαίτερη χαρά, είχαμε παρουσία σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα και τη Κρήτη.
Στο μπαρόκ ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας, στηρίξαμε με τα κρασιά μας τη κοπή πίτας του Αμερικάνικου κολλεγίου, που πλαισιώθηκε από μια εκπληκτική επίδειξη μόδας του οίκου Missoni.
Στα γραφικά Χανιά, όπου ο βραβευμένος chef Τσιοτίνης, επιμελήθηκε ένα ειδικό για τη περίσταση μενού στο εστιατόριο «Παλλάς» που πλαισιώθηκε με τι άλλο, από τις ετικέτες μας.


Copyright © 2017 Muses Estate, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in at our website.

Our mailing address is:

Muses Estate
Askri Viotia
Thivacentral greece 32001
Greece

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can
 update your preferences or unsubscribe from this list




                                                  Δημήτρης Σοβατζής