Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ !!! ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ... ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !!!












Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και κάθε κατηγορίας ακινήτων για οφειλές δανειοληπτών προς τις τράπεζες αλλά και οφειλές μεταξύ ιδιωτών περιλαμβάνονται στην καυτή λίστα που βρίσκεται στα ειρηνοδικεία και η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.


Πρόκειται για 3.500 περιπτώσεις πλειστηριασμών ακινήτων, οι οποίοι,

όπως εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες, τους επόμενους μήνες θα εκτοξευθούν και θα ξεπεράσουν τις 20.000 καθώς οι τράπεζες θα ανεβάσουν ταχύτητα για να πιάσουν τους στόχους για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

Προχθές ήταν η πρώτη μέρα πραγματοποίησης πλειστηριασμών χωρίς περιορισμούς ως προς το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση. Πλειστηριασμοί στην Αττική είχαν προσδιοριστεί 60 συνολικά υποθέσεις, με τις 20 από αυτές να αφορούν πρώτες κατοικίες, ωστόσο οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν.

Στα ειρηνοδικεία της ελληνικής επικράτειας το κίνημα κατά των πλειστηριασμών απέτρεψε για ακόμα μία φορά την πραγματοποίησή τους. Μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών είχαν συγκεντρωθεί χθες το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στο ισόγειο, κρατώντας στα χέρια τους πανό με συνθήματα υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών. Διαφημίζεται ως εργαλείο προστασίας των συμβολαιογράφων από τα κινήματα διαμαρτυρίας και ως βοήθημα αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.

Με ένα «κλικ» το σπίτι δανειοληπτών θα αλλάζει χέρια. Τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού θα είναι η εμπορική αξία του ακινήτου. Στην πράξη, ο οφειλέτης θα χάνει την κατοικία του έναντι μικρού τιμήματος και θα πρέπει να βρει τρόπο να πληρώσει και το υπόλοιπο ποσό του δανείου.

Πηγή: CNN.gr