Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

'' ΘΗΒΑ ΚΑΘΑΡΗ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ , ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΗ " !!! ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ , ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΠΑΡΙΣΗ !!!





ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΗ
ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΟΜΟΝΑΣ
ΔΑΓΛΑΡΙΔΟΥ 6 ΘΗΒΑ Τηλ. 2262 100163-Κιν. 6985 916314
Υ π ο ψ ή φ ι α    Δ η μ ο τ ι κ ή   Σ ύ μ β ο υ λ ο ς
μ ε   τ ο   σ υ ν δ υ α σ μ ό   Δ ή μ ο ς   Π ο λ ι τ ώ ν.

« Δημοτικές Εκλογές  &  Περιβάλλον ».

            Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου μας,
            Στην πρώτη ομιλία του κ. Αναστασίου, επικεφαλής του συνδυασμού μας στο συνεδριακό κέντρο της πόλης μας, που παρουσιάστηκε ο συνδυασμός μας, τέθηκαν οι πυλώνες της Δημοτικής Παράταξης « ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ » με  Πρώτη προτεραιότητα, να ζούμε σε μια
                           Θήβα καθαρή, πολιτισμένη, νοικοκυρεμένη.
Το καθαρό περιβάλλον είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία. Ωστόσο, οι αλληλεπίδραση μεταξύ του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας είναι πολύ περίπλοκη και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Συνεπώς, η χρήση της αρχής της προφύλαξης καθίσταται ιδιαιτέρως χρήσιμη. Οι πιο γνωστές επιπτώσεις για την υγεία σχετίζονται με τη ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα, την ποιότητα του νερού και την ανεπαρκή αποχέτευση. Πολύ λιγότερα είναι γνωστά γύρω από τις επιπτώσεις στην υγεία από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες. Ο θόρυβος αναδύεται ως νέο ζήτημα για το περιβάλλον και την υγεία. Η αλλαγή του κλίματος, η καταστροφή της στιβάδας του στρατοσφαιρικού όζοντος, η φθίνουσα πορεία της βιοποικιλότητας και η υποβάθμιση του εδάφους - υπεδάφους επίσης μπορούν να επιβαρύνουν την ανθρώπινη υγεία ανεπανόρθωτα.
Στους δρόμους της πόλης μας αλλά και των χωριών που απαρτίζουν το Δήμο η κατάσταση είναι τραγική, πλαστικές σακούλες παντού, κουτιά από τσιγάρα και αποτσίγαρα παντού, πλαστικά δοχεία και τενεκέδες παντού. Σκουπίδια υπάρχουν, στους αρχαιολογικούς χώρους, στους δρόμους και στα οικόπεδα που δεν είναι κτισμένα. Αν βεβαίως πάει κάποιος στο Μοσχοπόδι μία βόλτα και πλησιάσει το ξενώνα του Δήμου και τα παραπήγματα που κτίστηκαν στο πίσω μέρος αυτού, θα καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε τριτοκοσμική χώρα. Παντού σκουπίδια, (παλιοσίδερα, πάνες, πλαστικές σακούλες, ρούχα παλιά κλπ.) και δεν γνωρίζω βεβαίως τι εξυπηρετούν τα παραπήγματα πίσω από τον ξενώνα. Βλέποντας τον ξενώνα αντιλαμβανόμαστε αμέσως ότι εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, μετά τις θητείες του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΩΦΙΝΗ, που είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ,  από όλους του μετέπειτα δημάρχους.
Εμείς πάντως σαν νέα δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβουμε τα ηνία του  Δ Η Μ Ο Υ,   θέτουμε  πρώτη  προτεραιότητα  το περιβάλλον, με δράσεις, ενημέρωση , αφύπνιση όλων των πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας , της διατήρησης της καθαριότητας των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, την συντήρηση των υπαρχόντων χώρων πρασίνου και την δημιουργία νέων,  για να κάνουμε την πόλη και τον Δήμο μας, μια πόλη καθαρή - πολιτισμένη – νοικοκυρεμένη ».
                                                                             

                                                                      Με εκτίμηση

                                                                        Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος
                                                                    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΡΙΣΗ