Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ , ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΙΝΥΩΝ !!! ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ !!!

 

Η Π.Ε. Βοιωτίας αναδεικνύει τον Πολιτισμό των Μινυών - Φ. Παπαθωμά : Σ` αυτή τη γη βαδίσαμε πρόσφατα με ξεναγό την εξαιρετική αρχαιολόγο και ερευνήτρια Δρ Έλενα Κουντούρη

 https://orchomenos-press.blogspot.com/

Η Π.Ε. Βοιωτίας – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού, με αντίστοιχες προγραμματικές συμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη υλοποίησης στην περιοχή του Δήμου Ορχομενού (Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, κ.α.), συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιστορίας και του λαμπρού Πολιτισμού των Μινυών.

 

Συγκεκριμένα, για την ανάδειξη της Μυκηναϊκής Ακρόπολης του Γλα, από το 2018, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει χρηματοδοτήσει  προγραμματικές συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 170.000 €,  για την αρχαιολογική έρευνα (προϋπολογισμού 110.000 €)  και εκπόνησης οριστικών μελετών για την προστασία της περιοχής ( προϋπολογισμού 60.000 €).

 

Επικεφαλής του  διεπιστημονικού  προγράμματος 5ετούς διάρκειας είναι η  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού  Δρ. Έλενα Κουντούρη.

 

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησης των προγραμματικών συμβάσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού, που στοχεύουν στην ανάδειξη του ιδιαίτερα σημαντικού ιστορικού αποτυπώματος που έχουν αφήσει οι θρυλικοί Μινύες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ορχομενού. Σ` αυτή τη γη, στα χνάρια τους, βαδίσαμε πρόσφατα με ξεναγό την εξαιρετική αρχαιολόγο και ερευνήτρια Δρ Έλενα Κουντούρη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Ορχομενού με τίτλο «Γνωρίζω το Δήμο μου, Γνωρίζω την Ιστορία του». Η Βοιωτία μας, ήταν και παραμένει ένα τεράστιο αρχαιολογικό πάρκο, με διάσπαρτα σπουδαία μνημεία,  ένα από τα οποία είναι η Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Γλα, στη Δημοτική Ενότητα Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά.