Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ..... ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ !!!

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΟΒΟΙ ΜΗΝ ΑΝΑΨΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική διπλωματία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος προειδοποίησε ότι η χώρα του θα στείλει το στόλο της για να παρεμποδίσει τις έρευνες ανοικτά της Κύπρου. Την ώρα που μέσα στον Σεπτέμβριο οι έρευνες στο Αιγαίο προγραμματίζονται να αρχίσουν οι έρευνες ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ και σε συνεργασία με αμερικάνικη εταιρεία, οι τουρκικές απειλές για στρατιωτική εμπλοκή στο Αιγαίο, κάνουν τη Μεσόγειο να …μυρίζει μπαρούτι.


Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ βρίσκονται στη χειρότερη φάση τους, (έχει ήδη απελαθεί ο πρέσβης του Ισραήλ από την Τουρκία και η γείτονα χώρα επιμένει ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των εννέα τούρκων υπηκόων, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο πλοίο Mavi Marmara, το 2010), τότε η κατάσταση οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο.
Στην Τουρκία έχει δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό το γεγονός ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη στρατιωτική τους συνεργασία. Αυτό είναι που προβληματίζει ιδιαίτερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φοβούμενο ότι η Τουρκία μπορεί να διευρύνει τις προκλήσεις της και πέραν του Αιγαίου, ειδικά στην περιοχή της Θράκης.
Οι πυρκαγιές που μπήκαν στον Έβρο κάνοντας στάχτη 50.000 στρέμματα, μόνον τυχαίες δεν θεωρούνται από πολλούς στο ΥΠΕΘΑ. Χωρίς να υπάρχουν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, οι υπόνοιες πέφτουν πάνω στην Τουρκία.
Εν τω μεταξύ, φύλλα πορείας έχουν δοθεί σε επίστρατους, για εκπαίδευση πάνω σε νέα οπλικά συστήματα. Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει σοβαρό επεισόδιο στην Θράκη.

indobserver