Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ....ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!!!!!

«Με παράνομη σύνταξη δεκάδες χιλιάδες μετανάστες»

Του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

Για πρωτοφανή και εθνικά επικίνδυνη πρακτική, όσον αφορά την έμμεση νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών μέσω του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, του ΙΚΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση η Ν.Δ.. Με «δούρειο ίππο» το εργόσημο, που θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου, νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να νομιμοποιηθούν από το «παράθυρο» με τον πλέον επίσημο τρόπο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με... καταγγελίες, δεκάδες χιλιάδες αγνώστου υπηκοότητας άτομα -υπολογίζονται γύρω στους 80.000- λαμβάνουν παράνομα συντάξεις χωρίς να το δικαιούνται. Βαλκάνιοι κυρίως, αλλά και άλλοι αλλοδαποί, με έναν μόνο μήνα εργασίας στην Ελλάδα και με πλαστά δικαιολογητικά, δηλώνουν ψευδώς ότι μένουν στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας σύνταξη 700 ευρώ!!!
«Άραγε, η καταρρέουσα κυβέρνηση Παπανδρέου έχει συνειδητοποιήσει τη ζημιά που προκαλεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των νόμιμων αλλοδαπών η πολιτική της για τη μετανάστευση;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταργήσει άμεσα το νόμο Ραγκούση για το μεταναστευτικό, που «άνοιξε την ‘κερκόπορτα’ στους παράνομους μετανάστες και έχει μετατρέψει τη χώρα σε ‘ξέφραγο αμπέλι’».
Με αφορμή, εξάλλου, δημόσια τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου ότι με την αρχή της ισχύος του εργόσημου θα μπορούν ακόμα και οι παρανόμως εισελθόντες και διαμένοντες στη χώρα, ανεξαρτήτως δε του χρόνου εισόδου, να προσέρχονται στα κατά τόπους ΚΕΠ και να προμηθεύονται Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), η γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη, ζητώντας να μάθει εάν οι ανακοινώσεις του κ. Σπυρόπουλου έχουν την κάλυψη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Ο κ. Σπυρόπουλος, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως η χορήγηση ΑΜΚΑ σε όλους τους παράνομους μετανάστες είναι και προσοδοφόρα για το ΙΚΑ, αλλά και κοινωνικά δίκαιη! Μάλιστα, διευκρίνισε ότι οι παράνομοι μετανάστες μετά από πέντε χρόνια θα μπορούν ως κάτοχοι πλέον του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης να διεκδικούν τη νομιμοποίησή τους.
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η κ. Πιπιλή, «επιχειρεί με κάθε τρόπο τη μετατροπή της Ελλάδας σε ‘παράδεισο’ των παράνομων μεταναστών εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και των νομίμως εργαζομένων αλλοδαπών. Να αποσυρθεί αμέσως κάθε ανάλογη απόφαση ή καν σκέψη».
Πρόκειται για μία από τις μεθόδους του υπουργείου Εργασίας για να μειώσει τις απώλειες των ασφαλιστικών εισφορών από τη αδήλωτη εργασία των περιστασιακά απασχολούμενων στην κατοικία του εργοδότη. Πλέον θα μπορεί αυτός να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο που απασχολεί στην οικία του και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος.

adesmeytos.gr