Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ... Η ΚΥΠΡΟΣ !!!

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κύπρος προσφεύγει στην Ρωσία για να μην μπεί σε … Μνημόνιο

Σοκ από την Κύπρο. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κίκης Καζαμίας πήγε στη Ρωσία για να διαπραγματευτεί τη χορήγηση δανείου με ευνοϊκούς όρους ώστε να μην πάνε σε… Μνημόνιο. Ο υπουργός δήλωσε πως η Κύπρος στοχεύει να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο δάνειο να συνεισφέρουν και άλλες χώρες με τις οποίες διαπραγματεύεται η Κύπρος.«Ναι, η κυπριακή κυβέρνηση εδώ και λίγες βδομάδες άνοιξε κανάλι επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση για σύναψη μεγάλου και με ευνοϊκούς όρους δανείου», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ, για να διευκρινίσει ότι δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα το ύψος του δανείου.

«Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο να συνάψουμε ένα δάνειο περίπου στα €2,5 δισ. αλλά δεν θα προέλθει μόνο από τα κρατικά ρωσικά ταμεία», είπε, χωρίς να επεκταθεί.

Ο κυπριακός Τύπος μεταδίδει πως το ρωσικό δάνειο ενδέχεται να εκδοθεί με επιτόκιο 4,5% και διάρκεια 5 ετών. Σημειώνεται ότι το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ καλύπτει σχεδόν όλες τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Κύπρου για το 2012 από ομόλογα που ωριμάζουν.
Φαίνεται ότι το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου είναι μεγαλύτερο απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Είτε η σύνδεσή της με την Ελλάδα είτε το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε στη χώρα πολλά δισ. ευρώ την έχουν φέρει σε τέλμα κι ένα βήμα πριν την προσφυγή σε μηχανισμό στήριξης.

antinews