Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΡΥΣΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΚΟΥΠΙΑ !!!


Ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έγραψαν τα γαλανόλευκα κουπιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπλέντ της Σλοβενίας .
Η γαλανόλευκη ανέβηκε στον ψηλότερο ιστό της κορυφαίας διοργάνωσης και ο Εθνικός ύμνος έπαιξε προς τιμή της Αλεξάνδρας Τσιάβου και της Χριστίνας Γιαζιτζίδου που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών. Η Ελλάδα πανηγύρισε και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η τετράκωπος των ανδρών με τουςΓιάννη Τσίλη-Γιώργο Τζιάλλα-Γιάννη Χρήστου- Στέργιο Παπαχρήστο ενώ το φινάλε ολοκληρώθηκε ιδανικά με την
πρόκριση τους διπλού σκίφ ελ βαρών των ανδρών που αποτελούν οιΠαναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας στους Ολυμπιακούς αγώνες του...
Λονδίνου.
Έτσι η Εθνική ομάδα επιστρέφει αύριο Δευτέρα (13:20 από Βιέννη) στην Αθήνα με δυο μετάλλια στις αποσκευές της αλλά και τέσσερα εισιτήρια για την επερχόμενη Ολυμπιάδα γεγονός που πετυχαίνουν για πρώτη φορά τα ελληνικά κουπιά.
Το πρώτο χρυσό της Ελλάδας μετά από δυο χρόνια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε από τις ίδιες αθλήτριες που το είχαν κατακτήσει το 2009 στο Πόζναν. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου έδωσαν παράσταση για ένα (πλήρωμα) και από το ξεκίνημα της κούρσας ξέφυγαν αφήνοντας τα άλλα πληρώματα να παλεύουν για το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν η πιο καθαρή νίκη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος δίνοντας χαρά στις δυο πρωταθλήτριες και για την περσινή απώλεια του χρυσού από μια ατυχία στη λίμνη Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας όταν είχαν κατακτήσει το χάλκινο.
Λίγο νωρίτερα η τετράκωπος των ανδρών παραλάμβανε το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισε με το σπαθί της στον τελικό. Οι Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης, Γιάννης Χρήστου και Στέργιος Παπαχρήστος ξεκίνησαν περνώντας 2οι στα πρώτα 500μ. Στη συνέχεια έπεσαν στη 3η θέση ενώ με ένα εκπληκτικό σπρίν έφτασαν να απειλήσουν ακόμη και τους Βρετανούς που πήραν τελικά το χρυσό αφήνοντας όμως πίσω τους Αυστραλούς που προηγούνταν στην διεκδίκηση του ασημένιου μεταλλίου.
Η τελευταία ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος εδώ στο Μπλέντ ξεκίνησε ιδανικά χάρις την εμφάνιση των Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα. Οι δυο νεαροί πρωταθλητές όχι μόνο δεν απογοητεύτηκαν από τον αποκλεισμό τους από τον τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών αλλά πραγματοποίησαν την ιδανική κούρσα στον μικρό τελικό και πήραν την 2η θέση (αρκούσε να ήταν μέσα στην 5άδα) κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα να προκριθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Έτσι η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων θα πάρει μέρος με τέσσερα ελληνικά πληρώματα.
Οι δηλώσεις των παγκόσμιων πρωταθλητών και των δυο πρωταθλητών που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου
Διπλό σκιφ ελ βαρών (χρυσό μετάλλιο)
Αλεξάνδρα Τσιάβου:"Απο την πρώτη στιγμή βγήκαμε μπροστυά αλλά επειδή μια κούρσα είναι δυο χιλιόμετρα και είδαμε να χάνονται χρυσά εκατοστά πριν το τέλος μείναμε συγκεντρωμένες ως το τέλος της κούρσας και δεν κάναμε υπερβολές όπως να ξεφύγουμε πολύ Δεν ξέρω καν με πια διαφορά πήραμε το χρυσό , δεν έβλεπα τίποτα, έβλεπα μόνο τη Χριστίνα. Τα μάτια μου ήταν η Χριστίνα και είμαι πολύ περήφανη που έχω μαζί μου τη Χριστίνα. Μπροστά μας τώρα έχουμε μια ολυμπιακή χρονιά με ένα χρυσό μετάλλιο στις πλάτες μας. Ελπίζω να το εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας και να μην μας πιέσει ώστε να γίνει τροχοπέδη στην πορεία μας".
Χριστίνα Γιαζιτζίδου: "Μετά την άτυχη στιγμή που είχαμε πέρυσι στη Ν. Ζηλανδία φέτος θέλαμε να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερο τον τίτλο .Απο τη στιγμή που έφυγε το άγχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς μπήκαμε μέσα και τα δώσαμε όλα"
Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου (ασημένιο μετάλλιο)
Γιάννης Χρήστου: "Η κούρσα ήταν πολύ γρήγορη όλες οι χώρες πιέζουν για το καλύτερο , να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι απλά ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά μια πρόκριση για τους Ολυμπιακούς και όλοι οι αθλητές πουλάνε και την ψυχή τους για να την κερδίσουν. Παρόλα αυτά εμείς καταφέραμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση και είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον".
Στέργιος Παπαχρήστος: "Εμείς προτιμούμε να μιλάμε με πράξεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πετύχαμε εκείνο για το οποίο δουλεύουμε έξι και εφτά χρόνια για μόλις δέκα λεπτά. Να πάμε στην Ολυμπιάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήρθε και το μετάλλιο. Εχουκε δουλέψει πολύ σκληρά με τα παιδιά . Πάνω από όλα είμαστε φίλοι και μετά πλήρωμα . Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν . Εμείς θα συνεχίσουμε γιατί έρχεται μια πολύ δύσκολη χρονιά με χαμηλούς τόνους και θα κάνουμε ότι καλύτερο. Ελπίζω να έχουμε υγεία κι όλα θα πάνε καλά".
Γιώργος Τζιάλλας: "Ακολουθήσαμε τις οδηγίες των προπονητών μας του Σάκη Αθανασιάδη και του Τζιάνι Ποστιλιόνε οι οποίοι πιστεύουν σε μας και πετύχαμε το στόχο μας . Θέλω να ευχαριστήσω τους γινείς μου, την οικογένειά μου, τα παιδιά , τους αθλητές της Εθνικής και ελπίζω του χρόνου να είμαστε πάλι στην κορυφή της Ολυμπιάδα που είναι και το σημαντικότερο.
Γιάννης Τσίλης : "Πετύχαμε σχεδόν τον ιδανικό συνδυασμό να πάρουμε την πρόκριση και ένα μετάλλιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αφού η βασική μας επιδίωξη ήταν το εισιτήριο για το Λονδίνο , αυτό το πετύχαμε , δεν απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο που μας στηρίζει και είναι περήφανοι για μας"
Διπλό σκιφ ελ βαρών (πρόκριση στους Ολυμπιακούς )
Παναγιώτης Μαγδανής : "Από πέρυσι είχαμε βάλει στόχο την είσοδό μας στην 11άδα που έδινε τα εισιτήρια. Την σημερινή κούρσα τη χαρήκαμε πάρα πολύ , τα δώσαμε όλα από την αρχή ως το τέλος και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τα καταφέραμε. Στην αρχή είχα λίγο άγχος αλλά στην κούρσα φάνηκε ότι ο στόχος μπορούσε να επιτευχθεί. Αφιερώνω την πρόκριση σε όλους όσους μας στήριξαν , στην οικογένειά μου και τους προπονητές μου".
Λευτέρης Κόνσολας: "Ευχαριστήθηκα κι εγώ την κούρσα, νομίζω ότι καλύτερα δεν μπορούσαμε να πάμε. Περάσαμε αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου, πιο έμπειρους και με περισσότερα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Κερδίσαμε την πρόκριση που ονειρευόμασταν και οι οι δύο όχι από τη Νέα Ζηλανδία αλλά από τότε που ξεκινήσαμε τον αθλητισμό. Κι εγώ αφιερώνω αυτή την πρόκριση σε όσους με στήριξαν , στην οικογένεια , τους προπονητές , την κοπέλα μου"
ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ