Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!!

Ξεχείλισε η οργή στις οικογένειες των στρατιωτικών


Μετά τις μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί, δεν εγκρίθηκαν και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στους τόπους όπου υπηρετούν οι σύζυγοι τους

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται εκατοντάδες οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την αναλγησία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και την αδιαφορία της ηγεσίας, πολιτικής και στρατιωτικής, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίσουν από την αρχή θετικά τα αιτήματα για συνυπηρέτηση των εκπαιδευτικών συζύγων αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Με έκπληξη... και αγανάκτηση διαπίστωσαν την περασμένη εβδομάδα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, σύζυγοι στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, να μην έχουν εγκριθεί οι αποσπάσεις τους από το υπουργείο Παιδείας στο μέρος όπου υπηρετούν οι σύζυγοί τους, υπερασπιζόμενοι την εθνική ασφάλεια της χώρας, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν, στέλνοντάς τες να διδάσκουν στην οργανική τους θέση!

Η αντιμετώπιση αυτή ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τις οικογένειες των στρατιωτικών, οι οποίες, εκτός από το γεγονός ότι εδώ και 23 μήνες βλέπουν καθημερινά να μειώνονται οι μισθοί τους από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που δεν οδηγεί και πουθενά, είχαν να αντιμετωπίσουν τώρα και ένα επιπλέον πρόβλημα, που, εκτός από τις οικονομικές διαστάσεις, αγγίζει και τον ίδιο τον θεσμό της οικογένειας.

Διαμαρτυρίες

Έπειτα από επικοινωνίες των συναδέλφων μεταξύ τους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα, και τη διασταύρωση ότι σε όλους έχει συμβεί αυτό, οι διαμαρτυρίες πήραν μορφή χιονοστιβάδας με τηλεφωνήματα τόσο στο υπουργείο Παιδείας όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αρκετοί δε ήταν οι αξιωματικοί εκείνοι που δεν δίστασαν ονομαστικά να απευθυνθούν απευθείας στο στρατιωτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, απαιτώντας άμεση επίλυση του προβλήματος που πήγαινε να δημιουργηθεί, καθώς οι επαφές με το γραφείο της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου δεν έδειχναν να φέρνουν κανένα αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν και οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, οι οποίοι επιχείρησαν αρχικά να κρατήσουν μια στάση ουδετερότητας, όταν όμως η κατάσταση έδειχνε να βρίσκεται εκτός ελέγχου, αποφάσισαν να θέσουν και αυτοί με τη σειρά τους το θέμα στον κ. Μπεγλίτη. Μπροστά στον κίνδυνο ευρύτερων αντιδράσεων, ο πολιτικός προϊστάμενος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επικοινώνησε με την κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται κοντά στα προβλήματα της κοινωνίας -τουλάχιστον αυτό το προφίλ θέλει να πλασάρει, επιθυμώντας στο μέλλον να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- και ζήτησε να κοιτάξει -όχι να λύσει άμεσα- το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε στον κ. Μπεγλίτη να κοιτάξει το θέμα «από Τρίτη, Τετάρτη». Τώρα, αν θα το λύσει είναι ένα ζητούμενο που μένει να δούμε.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05/09/2011 – Σ.Λ.)