Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!! ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !!!



Η είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, που πρώτο έφερε...στο φως πέρυσι το καλοκαίρι το περιοδικό «Επίκαιρα», κάνει το γύρο του κόσμου. Πρώτο απ’ όλα το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters μεταδίδει το μείζον πολιτικό θέμα, τονίζοντας ότι «το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή αποτελούσε τμήνα ενός ευρύτερου σχεδίου που είχε ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας».

«Οι εισαγγελείς λένε πως το σχέδιο είχε σκοπό να ανατρέψει τις προσπάθειες του πρώην πρωθυπουργού να βελτιώσει τις ενεργειακές σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία», σημειώνει το Reuters.
 Στη συνέχεια το πρακτορείο αναφέρεται στις αποκαλύψεις του περιοδικού «Επίκαιρα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η έρευνα από τον εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη ξεκίνησε με αφορμή το ρεπορτάζ των Επικαίρων πως ένα σχέδιο δολοφονίας με την κωδική ονομασία «Πυθία» οργανώθηκε από «αγνώστους» για να εμποδίσουν την Ελλάδα να κλείσει ενεργειακή συμφωνία με τη Μόσχα».
 Παρόμοιες αναφορές κάνει και το επίσης μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, το τηλεγράφημα του οποίου αναπαράγεται από σημαντικά διεθνή Μέσα όπως το ABCNews.
 Το θέμα αναφέρει και το ρωσικό RT.com δίνοντας βάση στις ρωσοελληνικές διαπραγματεύσεις επί Καραμανλή: 
«Υπό την πρωθυπουργία του Κ. Καραμανλή η Ελλάδα είχε βελτιώσει τους οικονομικούς δεσμούς της με τη Ρωσία. Έκανε ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τον αγωγό South Stream, που στοχεύει να φέρει φυσικό αέριο από την Κεντρική Ασία και τη Ρωσία μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς την Ευρώπη.
 Ωστόσο, ο αγωγός βρίσκεται υπό αμφισβήτηση από την ΕΕ και το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ σχέδιο Nabucco.
 Μια προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Μόσχας για τη συμβολή της Ελλάδας στο έργο επιτεύχθηκε τον Απρίλιο του 2008» τονίζει το RT.com
 Στο τεύχος 87 (16-22/6/2011) τα «Επίκαιρα» δημοσίευσαν άκρως απόρρητα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα οποία κάποια «συμμαχικά» κράτη ήθελαν νεκρό τον πρώην πρωθυπουργό, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης. 
 Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας, γνωστός για τη νομική κατάρτιση, το σθένος και τη μεγάλη εμπειρία του, παρήγγειλε τον περασμένο Αύγουστο τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθούν οι αποκαλύψεις του περιοδικού. Η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης ανατέθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου στον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Ορνεράκη.
 Όλη η δικαστική εξέλιξη στα "Επίκαιρα", στο τεύχος 126, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012.<><><>
Η είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, που πρώτο έφερε...στο φως πέρυσι το καλοκαίρι το περιοδικό «Επίκαιρα», κάνει το γύρο του κόσμου. Πρώτο απ’ όλα το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters μεταδίδει το μείζον πολιτικό θέμα, τονίζοντας ότι «το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή αποτελούσε τμήνα ενός ευρύτερου σχεδίου που είχε ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας».

Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή
Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή