Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ !!!


Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Σχέδιο: Aπαξιώστε τα ελληνικά πανεπιστήμια.«Οργανωμένα συμφέροντα επιβουλεύονται τα Πανεπιστήμια»

«Το οικονομικό πρόβλημα των Πανεπιστημίων δεν αντιμετωπίστηκε και τα Πανεπιστήμια πιθανότατα από την 1η Ιουλίου δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, οπότε θα αναστείλουν μέρος των λειτουργιών τους».Αυτό συζήτησαν τα μέλη του συντονιστικού οργάνου της Συνόδου πρυτάνεων ΑΕΙ που ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τρίτης.
Οι πρυτάνεις έκαναν λόγο για παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, και δήλωσαν ότι παρά τις προσπάθειες του νέου υπουργού Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη και του αναπληρωτή κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, δεν δόθηκε λύση στο θέμα.
Ανέφεραν ακόμη ότι το θέμα της χρηματοδότησής τους είναι ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης και όχι της επόμενης και κατήγγειλαν «μπλόκο» της τροπολογίας που αποσύνδεε την χρηματοδότησή τους από την εκλογή των νέων Συμβουλίων Διοίκησης από κύκλους της κυβέρνησης.
Ξεκάθαρα δε, αναφέρθηκε ότι «την τροπολογία "μπλόκαρε" η πρώην υπουργός και εισηγήτρια του νέου Νόμου Πλαισίου στη Βουλή κυρία Αννα Διαμαντοπούλου».
Οι πρυτάνεις μίλησαν για «οργανωμένα συμφέροντα που επιβουλεύονται το δημόσιο πανεπιστήμιο και τα οποία εξαπέλυσαν βίαιη επίθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον πρυτανικών αρχών, πανεπιστημιακών και πανεπιστημίων».
Την ερχόμενη Τρίτη, οι πρυτάνεις θα λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις σε έκτακτη Σύνοδό τους που θα γίνει στην Αθήνα.