Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η ΟΝΝΕΔ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΑΓΑΤΣΑ ΣΤΗ Ν.Δ.



Οι φετινές βουλευτικές εκλογές, εν μέσω ιδιαίτερων κοινωνικών, οικονομικών και φυσικά πολιτικών αναταραχών, αποτελούν ίσως τη σημαντικότερη εκλογική διαδικασία της μεταπολίτευσης. Στις 6 Μαΐου, οι Έλληνες πολίτες καλούμαστε να στηρίξουμε την πολιτική η οποία θεωρούμε πως θα βάλει φρένο στην ύφεση και θα βοηθήσει την Ελλάδα να ορθοποδήσει, ξεπερνώντας τον οικονομικό μαρασμό των τελευταίων 2 χρόνων.

Στο δύσκολο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, υπάρχουν δύο μονοπάτια που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Το πρώτο είναι οι ανεύθυνες πολιτικές, δίχως όραμα και σχέδιο, οι οποίες μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, ενώ το δεύτερο είναι μια πολιτική σοβαρή, σταθερή, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και με προτεραιότητες όπως η ανάπτυξη και η “πάταξη” της ανεργίας. Η προσωπική μας άποψη είναι πως δεν υπάρχουν διλήμματα. Θεωρούμε πως ο μόνος δρόμος ο οποίος μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα του σήμερα και να μας οδηγήσει σε μια νέα και σαφώς καλύτερη εποχή, είναι μια δυνατή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε το όραμα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος οφείλει να γκρεμίσει τα αδιέξοδα και τα νοσηρά φαινόμενα που μας πλήγωσαν και να δώσει την ελπίδα στον Έλληνα και κυρίως στην νεολαία.

Στον αγώνα για την αυτοδύναμη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, χαιρετίζουμε αυτούς που συστρατεύονται μαζί μας κάτω από κοινές αξίες και ιδανικά. Σε αυτήν όμως την “πανστρατιά” δεν μπορούμε να δεχτούμε χωρίς αμφιβολίες, προσχωρήσεις όπως αυτήν της κας Αγάτσα, μιας βουλευτή η οποία στήριξε από το πρώτο λεπτό την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Η ΟΝΝΕΔ Θήβας σέβεται την επιλογή του Προέδρου του κόμματος του κ. Σαμαρά, παρ' όλα αυτά όμως θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στην κα. Αγάτσα πως δεν έχουμε βραχεία μνήμη. Η επιθυμία της να προσχωρήσει στην ΝΔ και μάλιστα ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές, μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε εικασίες σχετικά με τους προσωπικούς λόγους της απόφασής της, θέλουμε όμως να γνωρίζει καλά πως δεν μπορούμε να αγωνιστούμε στο ίδιο πλευρό εάν πρώτα δεν αποδείξει την πίστη της σε αυτό τον αγώνα.

Καλούμε λοιπόν ως ΟΝΝΕΔ Θήβας την κα. Αγάτσα να ενισχύσει έμπρακτα -και δεν εννοούμε βεβαίως οικονομικά- την Νέα Δημοκρατία και κυρίως την τοπική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ Θήβας καθώς και το μαθητικό τμήμα της οργάνωσης (ΜΑΚΙ). Παράλληλα αναμένουμε, εάν τελικά είναι υποψήφια βουλευτής, πλήρες πρόγραμμα προτάσεων και δράσεων τόσο για τον Νομό μας όσο και για την συνολική πολιτική της Νέα Δημοκρατίας. Γίνεται λοιπόν κατανοητό, πως η κ. Αγάτσα εφόσον επιθυμεί να αγωνιστεί μαζί με την νεολαία (όχι στην μάχη του σταυρού αλλά γενικά στον εκλογικό αγώνα), θα πρέπει να επιδείξει την πλήρη στήριξή της στην οργάνωση ώστε να άρει τις καχυποψίες μας προς το πρόσωπό της.


Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος της Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας,
Σδόνας Γεώργιος

Το Δ.Σ. του Τοπικού Γραφείου Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας,
Λυμπερίου Ηλίας
Καλαμιώτης Σταμάτης
Καλαμπάκα Αγγελική
Νίκας Κυριάκος
Χαραλάμπους Σωτήρης