Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ 36ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ 2016 !!! ΣΤΑ ΠΕΡΤΟΥΛΙΩΤΙΚΑ ΛΙΒΑΔΙΑ !!!


36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων και Βιωματικό Καραβάνι Σαρακατσαναίων 2016!!!

Ο σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας <<Τα Κονάκια>> συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του 36ου Πανελληνίου ανταμώματος Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια, στις 25 και 26 Ιουνίου με αντιπροσωπεία χορευτών.Ευχαριστούμε πολύ τους χορευτές μας που πήραν μέρος στην εκδήλωση.Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Σ, τόσο για την έμπνευση και άψογη  υλοποίηση του Βιωματικού Καραβανιού όσο για την επιτυχημένη εκδήλωση την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων.
Καλώς να ανταμωθούμε και του χρόνου

Λίγα λόγια για το βιωματικό καραβάνι
Το Καραβάνι, αναπαριστά ένα εποχικό γεγονός. Η πορεία προς τα οροπέδια είναι η κλίμακα των αξιών του Σαρακατσάνικου βίου! Ο Σαρακατσάνος επιλέγει αγόγγυστα την ανθρώπινη μοίρα και δεν την προκαλεί. Δύσκολος, αλλά έντιμος βίος, με πολλή προσπάθεια, ιδρώτα και κόπους που γλυκαίνουν το ψωμί του.Η διαδρομή-αναπαράσταση, πραγματοποιήθηκε στο ιδιαιτέρως ειδυλλιακό τοπίο του όρους Κόζιακα. Τα άλογα όπως και τότε ήταν στολισμένα με κεντητές βελέντζες που σκεπάζαν τα φορτία του «μεταφερόμενου σπιτικού» των Σαρακατσαναίων, ανεβαίνοντας το βουνό με τα πρόβατά τους. Όλοι, γυναίκες και άνδρες φορούν «τα γιορτινά τους», ενώ επικεφαλής του Καραβανιού  ήταν η «νεότερη νύφη» του τσελιγκάτου…
Το «Βιωματικό Καραβάνι» ξεκίνησε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 (δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων του 36ου Ανταμώματος) στις 6 το απόγευμα, από το παρεκκλήσι της Αγίας Κυριακής Περτουλίου, με τόπο προορισμού τον χώρο του Ανταμώματος στα Περτουλιώτικα Λειβάδια όπου εκεί στήθηκαν οι τσατούρες.
'' ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ''
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com