Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ !!!

Οι υπεκφυγές κερδίζουν βραχυπρόθεσμα και η ουσία στο φινάλε. Οσα κόλπα και αν ανακαλύψει ή... επαναλανσάρει η κυβέρνηση για να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», θα φθαρούν, θα εξαντληθούν, θα αχρηστευτούν. Ολοι θα υποχρεωθούν να κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια.

Στην ελληνική πραγματικότητα υπάρχουν αυξημένες υποχρεώσεις των πολιτών προς ένα παραλυμένο και υπολειτουργούν κράτος, που είναι έρμαιο των ξένων δυνάμεων και των πιστωτών, και απαιτεί πολλά για να δώσει τίποτα. Το χειροπιαστό και το μετρήσιμο στην καθημερινότητα των Ελλήνων είναι η εξασφαλισμένη φτωχοποίηση, την οποία θα υποστούν κατά την απέλπιδα προσπάθειά τους να λειτουργούν ως φορολογούμενοι, με βάση το γράμμα των νόμων.

Γι' αυτό χρησιμοποιείται συχνά η ρίψη προπετασμάτων καπνού - είτε αυτά βαφτίζονται «αναθεώρηση του συντάγματος» είτε «εκλογικός νόμος» και άλλα ηχηρά παρόμοια. Ο,τι και αν γίνει με τα προαναφερθέντα, το γεγονός του ραντεβού με την Εφορία δεν αλλάζει.

Οπως ήδη γράψαμε, αρχίζει τώρα «το μαρτύριο με την αυξημένη παρακράτηση. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν αυτή την εβδομάδα περικοπές στις αποδοχές τους [...] Τα απανωτά χτυπήματα της Εφορίας θα ξεκινήσουν στα μέσα και τα τέλη της εβδομάδας, όταν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν πρώτη φορά το ύψος της περικοπής στον μισθό και τη σύνταξή τους, εξαιτίας της αύξησης στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος και της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης».

Αυτές οι αλλαγές ψηφίστηκαν τον Μάιο και ενεργοποιούνται τώρα. Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί απαιτούν το υστέρημα των πολιτών εδώ και τώρα, και οι υποσχέσεις περί... ελαφρύνσεων αναφέρονται γενικώς και αορίστως στο μέλλον.

Κι όλα αυτά εν όψει έναρξης της πιο «χλομής» και μελαγχολικής, για τους Ελληνες, θερινής περιόδου των τελευταίων ετών. Ακόμα και αυτοί, οι λίγοι, που θα κατορθώσουν να ξεκλέψουν από την κρίση λίγες ημέρες για διακοπές θα έχουν το νου τους στη φοροκαταιγίδα, που κλιμακώνεται χωρίς διακοπή από το 2010.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Πηγή "Δημοκρατία"