Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΤΡΟ'Ι'ΚΑ : ΑΠΟΛΥΣΤΕ , ΠΟΥΛΗΣΤΕ , ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ !!!

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ > Θέλουν να εξοντώσουν τους Έλληνες - Τελεσίγραφο 10 ημερών από την Τρόικα: Απολύστε και πουλήστε ή τελειώσατε

Κατόπιν εντολών της τρόικας, επίσης, το μνημόνιο 2 θα περιέχει και εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις ύψους 15 δισ. ευρώ εντός των επόμενων 18 μηνών. Ετσι η επόμενη δόση του Ιουνίου ύψους 12 δισ. ευρώ θα είναι ουσιαστικά η πρώτη δόση του νέου μνημονίου, το οποίο θα έχει ενσωματωμένη τη νέα βοήθεια ύψους 50-60 δισ. ευρώ. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι η απαίτηση των Ευρωπαίων είναι να δημιουργηθεί ένας ειδικός οργανισμός με προίκα όλα τα υπό πώληση περιουσιακά στοιχεία της χώρας, τα οποία θα αποτελούν την εγγύηση (collateral) του νέου δανείου.


Το νέο μνημόνιο εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 15 Ιουνίου, ώστε να μπορεί να εκταμιευτεί λίγες ημέρες αργότερα η επείγουσα δόση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εμπεριέχει και μερικές από τις προτάσεις Σαμαρά ώστε να πιεστεί περαιτέρω η αξιωματική αντιπολίτευση προς την κατεύθυνση της συναίνεσης.
Πάντως, αν δεν εκταμιευτούν τα 12 δισ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου (για οποιονδήποτε λόγο), τότε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα είναι αναγκασμένος να αποσύρει περίπου 8 δισ. ευρώ από τα τελευταία αποθέματα της χώρας για να ικανοποιήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας και να πληρώσει τους μισθούς στο Δημόσιο. Αν το ποσό δεν δοθεί ούτε τον Ιούλιο, τότε η χώρα δεν θα έχει να πληρώσει τουςξένους πιστωτές της και θα δούμε το χειρότερο σενάριο, αυτό της στάσης πληρωμών.