Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΚ ! ΚΑΙ ΔΕΟΣ ! ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ !!! ΦΟΡΟ....

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Όχι στον κεφαλικό φόρο στην ακίνητη περιουσία


Είτε βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτου πανικού και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Είτε είναι εντελώς ανάλγητοι και δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία. Ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας μια αποστολή και την εκτελούν, ως μισθοφόροι. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι για τη χώρα.
Αυτό που έγινε με την εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών για τα ακίνητα δεν έχει προηγούμενο.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:....
Στις 23 Ιουνίου ο κ. Βενιζέλος δήλωσε, on camera, ότι τα ακίνητα είναι ήδη βεβαρημένα με φόρους, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η ΔΕΗ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισπρακτικός μηχανισμός.
Την Κυριακή, ένας πανικόβλητος υπουργός, ξέχασε τι έλεγε μόλις δυο μήνες πριν, και ανακοίνωσε την επιβολή έκτακτου τέλους, διετούς διάρκειας, στα ακίνητα. Προσπάθησε, ανεπιτυχώς μάλιστα, να το εμφανίσει και ως δίκαιο μέτρο επειδή θα υπάρχει κλιμάκωση ανάλογα με την αντικειμενική αξία. Η τιμή θα άρχιζε από 0.5 ευρώ ανά τετραγωνικό και θα έφτανε μέχρι τα 10 ευρώ.
Σε μια επίδειξη….. κοινωνικής ευαισθησίας ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι από το τέλος θα εξαιρούνταν οι άνεργοι και οι μη ικανοί προς εργασία.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρίς, ο κ. Βενιζέλος άλλαξε γνώμη!
Το τέλος ισχύει για όλους!
Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό!
Και αν δεν καταβληθεί, θα κόβεται το ρεύμα!
Βέβαια, το δημόσιο έσπευσε να εξαιρέσει τον εαυτό του και την εκκλησία!
Ελπίζω, η εκκλησία να μη δεχθεί την προτεινόμενη εξαίρεση. Την προσβάλει και μόνο που το πρότειναν! Όταν ο λαός στενάζει, η εκκλησία δεν μπορεί να δέχεται απαλλαγές. Συμμετέχει και συμπάσχει.
Επί της ουσίας τώρα:
Το τέλος επί της ακίνητης περιουσίας είναι κεφαλικός φόρος.
Είναι και αντισυνταγματικός. Και πρέπει επιτέλους οι Καθηγητές της Νομικής να ανοίξουν το στόμα τους.
Τέτοιους φόρους επιβάλλουν κατοχικές δυνάμεις. Όχι δημοκρατικές κυβερνήσεις.
Είναι βάναυσος, ειδικά για τα νοικοκυριά που ακόμα αποπληρώνουν το στεγαστικό τους γιατί το σπίτι δεν τους ανήκει κατά πλήρη κυριότητα.
Είναι ανάλγητος, για τους άνεργους και τους μη ικανούς προς εργασίας, γιατί αυτοί δεν έχουν ούτε καν ένα ισχνό εισόδημα.
Είναι εξοντωτικός για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Είναι εκβιαστικός γιατί τον συνδέουν με ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ρεύμα.
Δεν είναι μόνο το τέλος καθεαυτό, που ούτως ή άλλως για τους περισσότερους είναι αβάσταχτο. Πιο πολύ προκαλεί η αναλγησία και η πρωτοφανής κοροϊδία. Άλλα μας λένε δημοσίως, και άλλα πράττουν με τις εγκυκλίους. Σαν τους κλέφτες.
Λυπούμαι γιατί η αντίδραση της Ν.Δ. δεν ήταν στο επίπεδο που απαιτούν οι περιστάσεις. Δεν αρκούν οι γραπτές ανακοινώσεις.
Αν δεν το έχουν αντιληφθεί, τέτοια θέματα διαρρηγνύουν τους δεσμούς της κυβέρνησης με την κοινωνία και αποτελούν την αφορμή για την ανατροπή της.
Πρέπει να τοποθετηθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και μάλιστα με τρόπο μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης.
Το μέτρο είναι άδικο και για τη μεγάλη πλειοψηφία εξοντωτικό. Αν πρέπει να επιβληθεί κάποιος φόρος στα ακίνητα, τότε αυτός πρέπει να συνδεθεί με εισοδηματικά κριτήρια και να αφορά μόνο στους πραγματικά έχοντες.
Είναι υποχρέωση της Ν.Δ. να επιδιώξει, με κάθε τρόπο, την κατάργησή του.
Και να υποβάλλει πρόταση μομφής εναντίον του κ. Βενιζέλου, που εισηγήθηκε το μέτρο.
Για να δούμε τότε, ποιοί απ’ την κυβερνητική πλευρά θα αναλάβουν την ευθύνη να το ψηφίσουν.
Ναι, η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά οι δυσκολίες δεν ξεπερνιούνται εξοντώνοντας τους πολίτες και μάλιστα εκείνους που δεν έχουν δυνατότητα άμυνας.
Κ.Ρ.
Y.Γ. Επειδή η ανάλγητη Κυβέρνηση Παπανδρέου θα βγεί να μας κατηγορήσει για λαϊκισμό, έχω να προτείνω ένα μέτρο που και έσοδα θα φέρει στο κράτος και πλούτο θα δημιουργήσει στους πολίτες.
Αντί, λοιπόν, για εξοντωτικά φορομπηχτικά τέλη, ας τολμήσει η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια γρήγορη και καλά οργανωμένη επέκταση των σχεδίων πόλεως. Και να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες εισφορά σε χρήμα. Όσοι έχουν αγροτεμάχια, θα αποκτήσουν οικόπεδα, με δυνατότητα δόμησης. Η περιουσία τους θα αποκτήσει μεγαλύτερη αξία. Και όποια εισφορά κληθούν να πληρώσουν θα έχει και αξία και αντάλλαγμα. Ιδού η Ρόδος…
antinews.gr