Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΓΕΜΙΣΕ !!! ΤΖΑΜΙΑ Η ΘΡΑΚΗ !!!


Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Ποιός δίνει λεφτά και χτίζονται τζαμιά στη Θράκη;

Συνεχίζεται η οικοδόμηση τζαμιών στην ακριτική Θράκη με αγνώστου προέλευσης χρήματα! Συνεχίζεται η οικοδόμηση τζαμιών στην ακριτική Θράκη ακόμη και σε χωριά που δοκιμάζονται από την φτώχια και την στέρηση βασικών υποδομών. Εδώ και αρκετά χρόνια η Θράκη βιώνει στην πράξη την υλοποίηση των θέσεων του Τούρκου πρωθυπουργού που πριν από μερικά χρόνια έλεγε «Στρατώνες τα Τεμένη μας ξιφολόγχες οι...μιναρέδες μας».

Χωριά με μικρό πληθυσμό όπως η Άλμα στο οποίο το σχολείο είναι σε άθλια κατάσταση, δεν υπάρχουν χώροι για τα παιδία να παίξουν με ασφάλεια, η δε παροχή νερού αντιμετωπίζει προβλήματα κατασκευάζεται αυτή την περίοδο ένα τεραστίων διαστάσεων τζαμί με άγνωστη χρηματοδότηση αφού το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι ο τοπικός πληθυσμός των 300 ψυχών δεν θα μπορούσε να βρεί τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για την κατασκευή του.
Έτσι το "ανυποψίαστο" ελληνικό κράτος αφήνει τον κάθε γνωστό ή άγνωστο «φιλάνθρωπο» και «ευεργέτη» να διοχετεύει χρήματα στην κατασκευή των κατάλληλων υποδομών που χρειάζεται το τουρκικό παρακράτος στην Θράκη διότι όπως έχει δείξει η πραγματικότητα τα Τζαμιά έχουν δυστυχώς μετατραπεί σε άντρο της δράσης του τουρκικού παρακράτους.
Μέσα στα τζαμιά σπείρεται το μίσος και ο εθνικισμός στα νεαρά παιδιά όπως έχουν αποδείξει βίντεο που τραβήχτηκαν πριν από 3 χρόνια. Μέσα στα τζαμιά γίνεται η προπαγάνδα του προξενείου μετατρέποντας τον οίκο του Θεού σε κέντρο πολιτικής καθοδήγησης.
Και όλα αυτά υπό την πλήρη αδιαφορία του ελληνικού κράτους το οποίο δεν κάνει κάν κάποια προσπάθεια για να εξακριβώσει την προέλευση των χρημάτων που δίνονται για την κατασκευή των τζαμιών στην Θράκη. Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που οι ελληνικές αρχές ήλεγξαν το μαύρο χρήμα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή για το οποίο υπάρχουν και επώνυμες καταγγελίες μουσουλμάνων εκδοτών εφημερίδων.
Βέβαια, επειδή το θέμα της ανέγερσης νέων τζαμιών δεν αφορά μόνο την χρηματοδότησή τους (που είναι φυσικά το Τουρκικό Προξενείο και οι μυστικές υπηρεσίες της Άγκυρας), αλλά έχει μία ακόμη παράμετρο, στην οποία οφείλουμε να σταθούμε και να την υπενθυμίσουμε ως σοβαρότατο σκέλος στην βήμα-βήμα τουρκοποίηση της Θράκης. Είναι η συναίνεση των Ελληνικών κυβερνήσεων (αν και σήμερα έχουμε απλά κυβέρνηση που δεν είναι Ελληνική) προς την κατεύθυνση "διευκόλυνσης" στην αδειοδότηση (όποτε υπάρχει, γιατί στις πλείστες όσες των περιπτώσεων, αν όχι σε όλες) ανεγέρσεων τεμένων.
Πόσες φορές οι κρατικές υπηρεσίες εξαναγκάζονται να κάνουν τα "στραβά μάτια", επειδή υπάρχουν "άνωθεν εντολές";
Πόσα τεμένη έχουν χτιστεί, έχουν επιδιορθωθεί ή έχουν αναπαιλαιωθεί χωρίς καμία απολύτως επίσημη άδεια των αρμοδίων υπηρεσιών;
Πόσες φορές ο Γιώργος Παπανδρέου (ως υπουργός Εξωτερικών) συναίνεσε σε αυτές τις ανεγέρσεις τζαμιών;
Πόσες φορές η Ντόρα Μπακογιάννη "έκλεισε τα μάτια" σε τέτοιου είδους θέματα;
Πόσες φορές έγιναν αυτές οι παραχωρήσεις, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ανταπόδωση (επιδιόρθωση, ανακαίνιση, αναπαλαίωση ή έγερση νέας Ορθόδοξης Εκκλησίας) στην Τουρκία ή σε οποιοδήποτε άλλο ισλαμικό κράτος;
Γνωρίζουν οι "ιθύνοντες" και οι πολιτικοί της χώρας, τι είδους σύμβολα υπάρχουν μέσα στα τεμένη που ανεγείρονται;
Γνωρίζουν οι "πολυπράγμονες" των Ελληνικών κυβερνήσεων πως τα τεμένη αποτελούν μέσο και χώρους άσκησης προπαγάνδας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών;
Χωρίς ανταποδοτικά οφέλη, με μία εξυπηρετικότατη αλλά και φοβική πολιτική απέναντι στις "δράσεις" της Τουρκίας του νεο-οθωμανού Ερντογάν, η Ελλάδα δείχνει να "παραιτείται" από την Θράκη και να την εγκαταλείπει αργά αλλά σταθερά σε μία ιδιότυπη και άτυπη μορφή συνύπαρξης της Τουρκικής και της Ελληνικής πολιτικής.

Φυσικά, η δική μας θέση είναι υπέρ της ανάγκης ύπαρξης ισλαμικών ναών (τεμένων) για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης. Το δικαίωμα της θρησκευτικής λατρείας και της ύπαρξης χώρων που να πληρούν και να καλύπτουν τις ανάγκες μίας μερίδας Ελλήνων πολιτών, πρέπει να παραμένει ανέγγιχτο προκειμένου να υπάρχει ισονομία μεταξύ όλων των πολιτών.
Όμως, αναρωτιόμαστε, πόσο αυξήθηκε ο μουσουλμανικός πληθυσμός στη Θράκη τα τελευταία 30 χρόνια; Μία αύξηση της τάξης του 10% δικαιολογεί την ανέγερση (σιωπηρή φυσικά) τεμένων που ξεπερνούν κατά πολύ την αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού; Φυσικά όχι! Γιατί λοιπόν αυτή η υποχωρητικότητα των Ελλήνων πολιτικών; Γιατί αυτή η ενδοτικότητα που αγγίζει τα όρια της μειοδοσίας και της εγκατάλειψης των Ελλήνων Ορθοδόξων που κατοικούν στην περιοχή;

Στο παρελθόν, αναφερόμενοι στις ανεγέρσεις νέων τζαμιών στην Θράκη (στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης), είχαμε επισημάνει την ιδιαιτερότητα των οικοδομικών κατασκευών, στις οποίες είχε προστεθεί η δημιουργία υπογείων χώρων μεγάλων εμβαδών. Είχαμε αναρωτηθεί τότε: γιατί προστέθηκαν αυτοί οι υπόγειοι χώροι, οι οποίοι δεν καλύπτουν καμία θρησκευτική ανάγκη; Μάλιστα, το καταγεγραμμένο ιστορικά γεγονός της δημιουργίας νέων τεμένων στην Κύπρο, πριν από την εισβολή, μπορεί εκ πρώτης όψεως να εμφανίζεται ως σύμπτωση, όμως οι μαρτυρίες Κυπρίων που αναφέρονται σε εξαγωγή οπλισμού από τα υπόγεια των συγκεκριμένων νεόδμητων τεμένων, αποτελεί κόλαφο και αδιάψευστη απόδειξη του ρόλου που κλήθηκαν (άραγε καλούνται και σήμερα;) να παίξουν στην Κύπρο οι μουσουλμανικοί χώροι λατρείας.

Το γεγονός πως στην Θράκη ακόμη και σήμερα κατασκευάζονται τεμένη, θα πρέπει -επιτέλους- να προβληματίσει κάποιους, οι οποίοι είτε είναι βυθισμένοι στην άγνοια, είτε φοβούνται να λειτουργήσουν και να επιβάλουν το νόμο, είτε ανήκουν στο δόγμα των οθομανολάγνων, θα πρέπει να κατανοήσουν πως η ιστορία μπορεί να επαναλαμβάνεται αλλά δεν έχει πάντα την ίδια κατάληξη. Και η κατάληξη των ιδίων είναι αυτή που θα πρέπει να τους προβληματίσει στον μέγιστο βαθμό...

Τέλος, προς τους "άρχοντες" της Αθήνας, θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε το δικαίωμά τους να χαρίζουν στην Άγκυρα. Μόνο που μπορούν να χαρίζουν οτιδήποτε ανήκει στους ίδιους και όχι στον Ελληνικό λαό ή γενικότερα την πατρίδα μας. Η απλοχεριά τους μπορεί να υλοποιείται από τις προσωπικές τους περιουσίες ή τσέπες. Η Ελλάδα δεν είναι κληρονομιά και περιουσία που τους δόθηκε από τις οικογένειές τους. Οποιαδήποτε ενέργειά τους που θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της Ελληνικής Επικράτειας, ουσιαστικά τους τοποθετεί στην θέση του κατηγορουμένου για εσχάτη προδοσία. Και έρχεται καλπάζοντας ο καιρός που οι (πάσης φύσεως) κατεργάρηδες θα καθήσουν στον "πάγκο" τους...
Κωνσταντίνος
http://kostasxan.blogspot.com