Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΒΑΡΩΝΟΙ !!! ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ !!!


Όταν οι πολιτικοί μας ζούνε όπως οι βαρώνοι.

Αφού χρεώσανε το Ελληνικό Δημόσιο με δάνεια και υπέρογκους τόκους, με μίζες δις ευρώ για οπλικά συστήματα και έργα, τώρα οι “σωτήρες” μας προσπαθούν να ... “σώσουν” τον Ελληνικό λαό, με αβάστακτους φόρους και μειώσεις συντάξεων, πουούτε η τουρκοκρατία τόλμησε να επιβάλλει στους ραγιάδες...
Το πολιτικό μας σύστημα διαβαίνει δυστυχώς τα «μάλα» όπως θα έλεγε και ο Κωνσταντίνος ο Κατακουζήνας στο σήριαλ της τηλεόρασης της περασμένης δεκαετίας.
Οι συνεχόμενες μειώσεις μισθών και η συρρίκνωση των εισοδημάτων με την επιβολή υψηλότατων φόρων, που ούτε η περίοδος της τουρκοκρατίας δεν μπορούσε να επιβάλει, προσπαθούν, λέει, να σώσουν τον Ελληνικό λαό από την ενδεχόμενη χρεοκοπία…

…καταδικάζοντας τον σε αιώνια πείνα
Μέχρι τώρα οι φωστήρες των Ελληνικών και διεθνών οικονομικών δρώμενων πήραν δάνεια με υπέρογκους τόκους, χρεώσανε το Ελληνικό δημόσιο με δις ευρώ, πήρανε μίζες δις ευρω, πήρανε χιλιάδες επιδοτήσεις, υπερκοστολόγησαν δισεκ. σε έργα και οπλικά συστήματα, φοροδιέφυγαν και δεν πλήρωσαν μια ακόμα και με τις περαιώσεις, βγάλανε τα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, και σήμερα προσπαθούν με φόρους και μειώσεις να βγάλουν τα σπασμένα από τον Έλληνα φορολογούμενο που κακώς ή καλώς είναι ένας έντιμος υπάλληλος ή κάποιος επιχειρηματίας που με κόπο προσπαθεί ακόμα να σώσει την εναπομένουσα Ελληνική ακόμα επιχείρηση.
Πήραμε στην οικονομική κρίση 5 δόσεις δυσβάστακτων δανείων και πήγαν όλα για τόκους ενώ για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κράτους λίγα ψιχία.
Το έλλειμμα συνεχώς διογκώνεται και η «τρύπα» όπως αποκαλείται των δημόσιων εσόδων όλο και μεγαλώνει.
Μα που πάνε τα λεφτά.
Ο αείμνηστος Βέγγος έλεγε ξέρεις από βέσπα;
Μήπως πρέπει να τους ρωτήσουμε ξέρεις τίποτα από οικονομία γιατί και ο αείμνηστος παππούς μου, θα τα έβγαζε πέρα και ας ήταν απόφοιτος…ΣΤ΄ τάξεως δημοτικού.
Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων χωρίς σταμάτημα και η εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου ακόμα χειρότερα.
Από την άλλη οι μισθοί των βουλευτών και των συν αυτών….συμπλεκομένων, στα ύψη και δεν λέμε τίποτα για μείωση, ενώ από την άλλη διάφορες επιπλέον επιχορηγήσεις και φοροελαφρύνσεις είναι καλοδεχούμενες.
Μερικοί μάλιστα έχουν το θράσος σε αυτήν την άθλια συγκυρία να ζητούν και επιπλέον για…..αναδρομικά δεδουλευμένα.
Καμία πρόταση για μείωση των μισθών των βουλευτών και των υπουργών για τους 15-16 παχουλότατους μισθούς.
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα και από τις αποδοχές τους.
Ένας βουλευτής δηλώνει κάπου 100-120.000 από την βουλευτική αποζημίωση ενώ ένας καθηγητής πανεπιστημίου κάπου στα 25-30.000 ευρώ.
Βέβαια ξέχασα ο Τριανταφυλόπουλος έβλεπε παντού μίζες, αλλά ο μισθός του με 6 μηδενικά και το φαληρημένο κανάλι των 570 εκατομμυρίων ευρώ, δεν δικαιολογούν ούτε τα χρήματα που έπαιρνε αλλά ούτε τα πτυχία του, αλλά ούτε και τα έσοδα του καναλιού που χρεοκόπησε και άφησε απλήρωτους δημοσιογράφους και προσωπικό των 800 ευρώ. Αλήθεια σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει εισαγγελέας ή κάτι τις που λέμε, για να δούμε λίγο «φως στο τούνελ»).
Στα προσόντα μια απλούστατη σχολή δημοσιογραφίας με αμφίβολες μεταγραφές και αμφίβολες αποστρατεύσεις από την θητεία του.
Από την άλλη αν είσαι και υπουργός ή κάτι άλλο, ο μισθός προσαυξάνεται και παίρνεις κάπου 2-5 συντάξεις όταν βγεις σε σύνταξη μετά 4-8 χρόνια….δουλειάς.
Ο αριθμός των βουλευτών κάπου 300 (υπήρχαν κάποτε οι τριακόσιοι του Λεωνίδα που πρόταξαν τα στήθια τους για να σωθεί η Ελλάδα το ίδιο νούμερο πρόταξε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα), τώρα και σε αυτήν την περίοδο καμία πρόταση για μείωση των εκλεγμένων ή για μια σύνταξη όταν με πολύ κόπο και ύστερα από 4-8…δυσβάσταχτα χρόνια εργασίας παίρνουν 5-6 συντάξεις, γιατί διετέλεσες δήμαρχος, υπουργός, βουλευτής κλπ.,
ενώ ο……τεμπέλης οικοδόμος θέλει 35-40 στην αναπαυτική θέση της σκαλωσιάς στους 35 ή στους 2 βαθμούς με 600-1000 ευρώ μισθό.
Λένε ότι θα μας σώσουν και τα υπουργεία από 45 γίνανε 50.
Ποιο είναι το κόστος ενός υπουργείου; Σίγουρα ικανό για να δώσει μια γερή αύξηση σε καμιά 15.000 γεροντάκια με σύνταξη των 400 ευρώ.
Πως λοιπόν, αυτά τα άτομα μπορούν να καταλάβουν πως μπορεί να τα βγάλει πέρα ο εργαζόμενος ή ο συνταξιούχος των 500-600 ευρώ.
Πως μπορεί να αποδώσει ένας καθηγητής που πληρώνεται με 900-1000 ευρώ και έχει οικογένεια και μόνο το ενοίκιο είναι στα 400-500 ευρώ;
Πώς να ξέρει πως θα περάσει ο συνταξιούχος γέροντας και γερόντισσα με 300-400 ευρώ σύνταξη όταν μόνο τα φάρμακα κοστίζουν τα μισά λεφτά.
Αλλά, δεν βαριέσαι θα πούνε αυτοί, ένας συνταξιούχος λιγότερος και γλιτώνουμε και την σύνταξη και το κόστος.
Εξάλλου ο αειθαλής πρώην πρωθυπουργός, λέει, συνέχεια «να μειώσομεν το κράτος», αλλά αυτός στα 95 παίρνει 4-5 συντάξεις και όλη η οικογένεια πληρώνεται από τον κρατικό κορβανά με υπέρογκα ποσά.
Αλήθεια πόση υποκρισία μπορεί να κρύβουν τέτοια λόγια ή πραγματικά ζουν στον κόσμο τους;
Από την άλλη τα δρώμενα σε αυτό τον τόπο τρομερά.
Ανοίγεις τα κανάλια και βλέπεις ότι αυτοί κόπτονται να μας σώσουν από την πείνα και την χρεοκοπία. Μα ποια κανάλια.
Το Alter που με τους Χατζηνικολάου και κομπανία κοπτότανε για το δημόσιο χρέος που χρωστάει τα μάλα και άφησε στην πείνα και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους με 570 εκατομμύρια ευρώ φέσι.
Ε, βέβαια ο κύριος φεύγει και πάει σε άλλο κανάλι και οι εργαζόμενοι; Με τα χρωστούμενα χρήματα τι θα γίνει;
Από την άλλη το Alpha του Κοντομηνά που αγοράστηκε από τους Γερμανούς, όταν ξέσπασε το γνωστό σκάνδαλο με την ασφαλιστική, ξαναγοράστηκε από τον ίδιο και οι Γερμανοί κουνάνε μαντήλι.
Μα καλά ο κύριος αυτός δεν ευθύνεται για κάποιο μεγάλο σκάνδαλο ασφαλιστικής; Δεν ευθύνεται για κάτι εκατ. ευρώ που οι ασφαλιζόμενοι χάσανε; Πως ξαναγοράζει κανάλι και με τι χρήματα;
Δεν πειράζει μαζί τα…..φάγαμε. Με τον παππού και την γιαγιά και με τους απλήρωτους εδώ και μήνες της…..κλωστουφαντουργίας του ομίλου Λαναρά.
Αλήθεια ο εν λόγω κύριος σε ποιο νησί κάνει διακοπές. Γιατί οι εργαζόμενοι που δουλεύανε σε αυτήν την βιομηχανία κάνανε μαύρα Χριστούγεννα με…μαύρο ψωμί(όχι αυτό του ανέκδοτου με ξερό ψωμί, παλιό κρασί και μουχλιασμένο τυρί, αλλά με ξινό κρασί, μουχλιασμένο ψωμί και….χωρίς τυρί, βλέπεις οι γαλακτοβιομηχανίες έχουν απαγορευτικές τιμές ακόμα και στο γάλα, γι αυτούς, μιας και έχουμε το ακριβότερο στην Ευρώπη).
Προχθες μάλιστα εμφανίστηκε και ένας μεγάλος παλιός…μεγαλοεπενδυτής ο γνωστός μας Σαλιαρέλης. Ναι, αυτός του Ολυμπιακού, των 550 εκατομυρίων μετά από το σκάνδαλο Κωσκοτά. Και είναι λέει υποψήφιος αγοραστής για την ΑΕΚ.
Αλήθεια τι έγιναν εκείνες οι υποθέσεις για τον Ολυμπιακό και τα λεφτά που….χάθηκαν. Αμ, ο άλλος ο Τσάκας του ΠΑΟ με τους άραβες. Τι θρίλερ και αυτό;
Μόνο στον βωμό του ποδοσφαίρου έχουν χαθεί εκατομμύρια και κανείς από τους διαπλεκόμενους δεν μπήκε ποτέ μέσα.
Ίσως τώρα να επανεμφανιστούν και σαν σωτήρες να πάρουν και άλλες ομάδες αφήνονταστες στην άβυσσο των χρεών όπως έγινε και πρώτα.
Από την άλλη βουλευτές και βαρόνοι περνάνε με κόκκινο, δεν έχουν διπλώματα και άμα τους σταματήσει και κανένας…..θρασύς αστυνομικός των 500 ευρώ τον…πατάνε κιόλας.
Άκου, εκεί θράσος να τον….σταματήσει; Ε, δεν σκότωσε και …κανέναν; Για αυτό το…επιχείρησε κιόλας.
Μα δεν είχαμε δημοκρατία, πως προέκυψε βαρωνία;
Και σε όλη αυτή την φρικαλέα κατάσταση βγαίνουν μερικοί και λένε. Γιουχάρανε τον τάδε. Αίσχος καταλύεται η δημοκρατία.
Μα ποια δημοκρατία; Όταν ο Στάλιν έπαιρνε απόφαση την έπαιρνε με πλειοψηφία 80%. Στο δικό μας κοινοβούλιο η πλειοψηφία είναι 85%.
Δεν μιλάμε για τον Παπαδόπουλο αυτός ήταν…δημοκράτης μπροστά σε αυτούς. Χάριζε όποιο δάνειο και αν έπαιρνες και δεν άφησε και χρέη.
Εκεί θα φτάσουμε στο τέλος δυστυχώς να……εξυμνούμε τους χουντικούς.
Ξέρω ότι αυτή φράση είναι προκλητική και ζητώ συγνώμη από τα δημοκρατικά συναισθήματα όλων σας, αλλά δυστυχώς αυτή σε λίγο θα είναι η αλήθεια, γιατί και εγώ με πικρία την λέω.
Στην Γερμανία καταδικάσανε για μίζες μερικούς. Τα πρόσωπα γνωστά. Εδώ κανένας. Έτσι και αλλιώς είπαμε, μαζί τα φάγαμε, αλλά οι καταθέσεις είναι σε άλλο όνομα όχι στο όνομα του Έλληνα φορολογούμενου.