Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ !!!


ετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Ιδού η τουρκική «πέμπτη φάλαγγα» στη Θράκη.

Φίδια στον κόρφο της εκτρέφει η Ελλάδα, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της οποίας δεν φτάνει που παρακαλάνε αυτούς που προωθούν την τουρκική αναθεωρητική ατζέντα με στόχο της «κοσοβοποίηση» της ελληνικής επαρχίας, είναι εντελώς απορροφημένοι με τα πολιτικά τους παιχνίδια, με αποτέλεσμα να θέτουν την ελληνική εθνική ασφάλεια σε κίνδυνο.
Μιλάμε γι’ αυτούς που με συνέπεια επιχειρούν να τουρκοποιήσουν τους Ρομά και τους Τσιγγάνους καπηλευόμενοι τη συνείδησή τους και μετατρέποντάς τους σε εργαλείο προώθησης της αναθεωρητικής πολιτικής του φασιστικής νοοτροπίας κρατικού κατασκευάσματος του αιμοσταγή σφαγέα – εγκληματία πολέμου με βάση τη σημερινή καθομιλουμένη… – πολλών εθνών, Κεμάλ Ατατούρκ, τον οποίο και αντιμετωπίζουν σα… θεότητα… 
Τι έγινε λοιπόν;
Την 21 Δεκεμβρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Λάζλο Τόκες. Ο Πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ, Χαλίτ Χαμπίπογλου και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΟΤΔΘ, Ενγκίν Σοϊγιλμάζ, μετέφεραν στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα βασικότερα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης…
Στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στην συνεδρίαση της Ομάδας Inter Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών Ομάδων και Γλωσσών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου η ΕΟΤΔΘ είχε προβάλλει τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Τουρκική» Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ως προς τη μη αναγνώριση της τουρκικής ταυτότητάς της και ως προς το πεδίο της εκπαιδευτικής και θρησκευτικής αυτονομίας. Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, είπε πως η «τουρκική» ταυτότητα της Μειονότητας δεν αναγνωρίζεται από την Ελλάδα και πως η πολιτεία αντί του όρου «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» χρησιμοποιεί την ορολογία «Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη».
O Πρόεδρος Χαμπίπογλου ανέφερε επίσης, ότι οι ανήκοντες στην μη αναγνωρισμένη συλλογικά ως «Τουρκική», Μειονότητα της Δυτικής Θράκης σύλλογοι, που περιείχαν στην επωνυμία τους τον όρο «Τούρκος-Τουρκικός» έχουν απαγορευτεί, ενώ η ίδρυση νεότερων δεν επιτρέπεται.
 Ο Χαμπίπογλου δήλωσε πως αν και υπάρχουν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας σχετικά με αυτό το θέμα, το πρόβλημα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα.
Ο Πρόεδρος Χαμπίπογλου εξήγησε επίσης, πως την περίοδο 1955-1998, 60.000 Τούρκοι της Δυτικής Θράκης «μη έχοντες Ελληνική εθνική καταγωγή» υπέστησαν αφαίρεση της ελληνικής τους ιθαγένειας δυνάμει του καταργηθέντος άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.
Ο Χαμπίπογλου ανέφερε ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης η «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης» κατέχει αυτονομία στα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ζητήματα και πως η αυτονομία αυτή ουσιαστικά έχει εξαλειφθεί με πρακτικές που ξεκίνησαν με τη Χούντα των Στρατιωτικών του 1967 και συνεχίστηκαν μετέπειτα.
 Ο Χαμπίπογλου είπε πως λόγω της μη εφαρμογής του καθεστώτος της αυτονομίας με τον προβλεπόμενο στη Συνθήκη τρόπο, έχουν προκύψει πληθώρα προβλημάτων στο θρησκευτικό και εκπαιδευτικό πεδίο. Ο Χαμπίπογλου ανέφερε ότι επειδή η μειονοτική εκπαίδευση απέχει πολύ από το να παρέχει σύγχρονους μεθόδους εκπαίδευσης, οι οικογένειες που θέλουν να παρέχουν μια καλή εκπαίδευση στα παιδιά τους, αναγκάζονται να τα στείλουν σε δημόσια σχολεία αντί των μειονοτικών.
Ως προς το θρησκευτικό πεδίο, ο Χαμπίπογλου είπε, πως η Ελλάδα, μην αναγνωρίζοντας τους μουφτήδες που έχει εκλέξει η Μειονότητα, έχει διορίσει άλλους στη θέση αυτή, και παρότι τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί για την επίλυση του προβλήματος, το ζήτημα παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα, ο Χαμπίπογλου αναφέρθηκε ότι λόγω του εκλογικού πλαφόν που ισχύει και για τους ανεξάρτητους υποψηφίους, έχει κλειστεί και ο δρόμος της εκλογής ανεξάρτητων βουλευτών από την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελληνική Βουλή.
Αυτός ο κύριος βέβαια δεν έκανε τον κόπο να αναφερθεί στη μεγάλη «δημοκρατία» της Τουρκίας, όπου το πλαφόν για την εκλογή κομμάτων είναι το 10%, ούτε ανέφερε ότι το 3% απαγορεύει όχι μόνο σε αυτούς αλλά σε ολόκληρη τη χώρα και για όλα τα πολιτικά κόμματα την εκλογή βουλευτών.