Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΑΓΜΑΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ !!! ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ !!!



Δύο χρόνια μετά την αναστολή της προβολής της, η εκπομπή «Αρχονταρίκι» του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου,που προβαλλόταν κάθε Κυριακή στις 10.30 μετά τη Θεία Λειτουργία από την ΕΤ 1, επανέρχεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ. Ετσι, λοιπόν, την ερχόμενη Κυριακή, 3 Μαρτίου, την ίδια ώρα, ξεκινά ο νέος κύκλος της εκπομπής, με θέμα : «Ενας Ρώσος Αγιος σε ελληνικό μοναστήρι»(Σ.Σ. Πρόκειται για ένα Οδοιπορικό στην Ιερά Μονή Σαγματά Βοιωτίας).
 
Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εκφράζει τη χαρά του κι ευχαριστεί όλους εκείνους, εντός κι εκτός Ελλάδας, που ζήτησαν να συνεχιστεί η εκπομπή, η οποία είχε μια επιτυχημένη πορεία 19 ετών και διακόπηκε πριν από 2 χρόνια με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ. «Ηαναιτιολόγητη αυτή απόφαση είχε στερήσει τα Ελληνικά σπίτια από μια νηφάλια φωνή, η οποία, χωρίς ακρότητες, σφυρηλατούσε την ενότητα του λαού, σημείο ζητούμενο, ιδιαίτερα στην κρίσιμη εποχή μας», σημειώνει στη δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος, προσθέτοντας ότι : «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους αγωνίστηκαν για την επιστροφή της εκπομπής, υποσχόμεθα να υπηρετήσουμε ένα νέο "APXONTAPIKI" το οποίο θα έχει όλα τα πρότερα θετικά του στοιχεία, αλλά με μια ξεχωριστή οπτική προσέγγιση».
ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: Σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη αυτή, αφού η εκπομπή του Σεβασμιωτάτου Δημητριάδος ήταν μια όαση στο έρημο και βρώμικο τοπίο της (τουρκο)ψευτοελληνικής και άκρως χριστιανομαχικής τηλεόρασης. 
Ελπίζουμε να δούμε συζητήσεις ΚΑΙ με νέα πρόσωπα, ενώ ευχής έργον θα ήταν να αποφεύγονταν οι αναφορές σε οποιοδήποτε κόμμα. Επίσης, πιστεύουμε πως η εκπομπή θα κινηθεί σε Ορθόδοξη γραμμή, παρά τις "ατασθαλίες" του Δημητριάδος σε μερικά θέματα κατά το πρόσφατο παρελθόν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ!