Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΑ : Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΣΤΗ ΡΩΜΗ !!! (ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ)


Μια διαφορετική ανάγνωση της πρόσφατης παραίτησης του Αιρεσιάρχη του Βατικανού, με την οποία στα περισσότερα συμφωνούμε:
Αναμφισβήτητα ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα εξέλιξη των καιρών μας είναι και η "αναπάντεχη" παραίτηση του Πάπα. Μια παραίτηση, της οποίας η σημασία δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από κάποιον, ο οποίος δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις ...Συνδυασμό γνώσεων, συγκεκριμένα, οι οποίες αφορούν τόσο τα περί της λειτουργίας του συστήματος εξουσίας όσο και τα περί θεολογίας. Γι' αυτόν τον λόγο και οι αναλύσεις, οι οποίες αναμένεται να "κυκλοφορήσουν", είτε στον τύπο είτε στο διαδίκτυο, θεωρούμε εκ των προτέρων ότι θα είναι στην πλειονότητά τους εσφαλμένες και στην καλύτερη περίπτωση ελλιπείς. Θα στερούνται της "διεισδυτικότητας" και του "εύρους" εκείνου, που απαιτεί η ανάλυση του μεγέθους αυτού του φαινομένου.

Γιατί θεωρούμε μια τέτοια "αναλυτική" αποτυχία ως σχεδόν δεδομένη; Γιατί κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη φύση του "Παπικού Αξιώματος" και ως εκ τούτου τον ρόλο του "Ποντίφικα". Δεν μιλάμε γι' αυτούς, οι οποίοι θα πληρωθούν, προκειμένου με τις ψευδολογίες τους να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Ακόμα και οι πιο ειλικρινείς αναλυτές θα αποτύχουν στις αναλύσεις τους. Συνηθισμένοι σε πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις, δεν θα πιάσουν καν την ουσία του θέματος. Θα αντιμετωπίσουν τον Πάπα σαν πολιτικό πρόσωπο και θα "προσπεράσουν" το νόημα της πράξης του.
Θα τον αντιμετωπίσουν σαν ένα πρόσωπο "αναλώσιμο" και "αντικαταστήσιμο" και θα χάσουν τις τρομερές συνέπειες της παραίτησής του. Μπορεί μάλιστα να φτάσουν στο σημείο ακόμα και να εκθειάσουν την πράξη του, παρουσιάζοντάς την σαν πράξη υψίστης ταπεινότητας από έναν τόσο ισχυρό παράγοντα της εξουσίας ...Πράξη πρωτοποριακή, ριζοσπαστική και δημοκρατική, εφόσον, διαπιστώνοντας την προσωπική του αδυναμία να ανταπεξέρθει στα καθήκοντά του, δεν διστάζει να κάνει την υπέρβαση ...Την απόλυτη υπέρβαση για έναν Πάπα και να παραδώσει οικιοθελώς τη "σκυτάλη" στους επόμενους ...Στην καλύτερη περίπτωση θα παραστήσουν τους ντεντέκτιβ, αναζητώντας τα "μυστικά" αίτια της παραίτησης σε ανίατες αρρώστιες, θρησκοληπτικές μανίες ή γεροντικές εμμονές.
Όλα αυτά είναι όχι μόνον λάθος, αλλά και παντελώς αποπροσανατολιστικά. Η παράνομη όσο και παράλογη παραίτηση του Πάπα είναι μέγα γεγονός, το οποίο μπορεί να επηρεάσει απολύτως αρνητικά την τύχη ολόκληρης της ανθρωπότητας όχι μόνον σήμερα, αλλά και στο μέλλον. Στην κυριολεξία είναι μια πράξη αποτρόπαια, η οποία καθιστά τον σημερινό Πάπα τον μεγαλύτερο εγκληματία των τελευταίων αιώνων. Απλά, για να καταλάβουμε το μέγεθος του ζητήματος, το οποίο προκύπτει εξαιτίας αυτής της παραίτησης, θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πολύ βασικά πράγματα. 
 Θεολογικά αυτό, το οποίο έκανε ο Πάπας, είναι το μέγιστο αμάρτημα. Είναι η απόλυτη απιστία προς τον Κύριό του και άρα προς τον Θεό. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο Πάπας με την παραίτησή του κάνει απευθείας Πραξικόπημα απέναντι στον Κύριο. Γιατί; ...Γιατί με την πράξη του αυτή "νοθεύει" τη βούληση του Αγίου Πνεύματος. Όταν πεθαίνει ο εκάστοτε Πάπας, διασπώνται οι προηγούμενες δομές, σέκτες, φατρίες και οι συμμαχίες της δικής του εξουσίας. Διαλύονται αναγκαστικά, γιατί παύουν να έχουν νόημα ύπαρξης. Οι Καρδινάλιοι-εκλέκτορες απελευθερώνονται από τον προηγούμενο "Αρχιδούλο" και μπαίνουν στο Κονκλάβιο ως ελεύθεροι άνθρωποι, για να ψηφίζουν από μηδενική βάση τον νέο ηγέτη. Τότε θεολογικά τους "φωτίζει" το Άγιο Πνεύμα και επιλέγουν τον νέο "εκλεκτό" ...Τον εκλεκτό του Αγίου Πνεύματος. Γι' αυτό τους κλειδώνουν —κυριολεκτικά και μεταφορικά— μέσα στο Κονκλάβιο. 
Ένας ζωντανός Πάπας έξω από τον Κονκλάβιο σημαίνει πως τίποτε από όλα αυτά που περιγράψαμε δεν ισχύει ...Σημαίνει ότι διατηρεί την "ομάδα" του συμπαγή μέσα σ' αυτό. Άρα; Άρα τζάμπα λέγεται "Κονκλάβιο", εφόσον είναι "ξεκλείδωτο" για όσο διάστημα υπάρχει πρώην Πάπας έξω από αυτό. Άρα, αυτός ο πρώην Πάπας είναι εκείνος, ο οποίος "επιλέγει" τον επόμενο Πάπα και όχι το Άγιο Πνεύμα. Ο πρώην Πάπας, ο οποίος, ως τέτοιος, έχει "παρουσία" μέσα στο Κονκλάβιο με τη δική του σέκτα, που αναγκαστικά και εκβιαστικά θα ελέγχει την πλειοψηφία των συνέδρων, οι οποίοι θα αποφασίσουν για τον διάδοχό του. Αν αυτό δεν είναι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, τότε τι είναι; Ο Πάπας με αυτόν τον τρόπο παύει να είναι ένας απλός εκλεκτός του Αγίου Πνεύματος και γίνεται τουλάχιστον ΙΣΟΤΙΜΟΣ μ' Αυτό.
Λέμε τουλάχιστον ΙΣΟΤΙΜΟΣ, γιατί είναι θέμα χρόνου να Το ξεπεράσει. Από τη στιγμή που θα επιτύχει να "κατασκευάσει" τον πρώτο Πάπα της αρεσκείας του, στο μέλλον θα το επαναλαμβάνει με την ίδια άνεση. Από τη στιγμή που βγαίνουν "νήματα" έξω από το Κονκλάβιο, κάποιοι μπορούν να τα "κινούν". Από τη στιγμή που τα αφεντικά τού Ράτσιγκερ θα μπορούν να "κατασκευάσουν" τον πρώτο Πάπα, θα μπορούν να "κατασκευάζουν" επ’ άπειρον και τους υπόλοιπους. Αν, έστω και για μία φορά, βρεθεί άνθρωπος "έξω" από το Κονκλάβιο, να επηρεάζει τις αποφάσεις μέσα σ' αυτό, τότε τελείωσε το "παραμύθι".
Αυτό μπορεί μετά να γίνεται ως πρακτική επ’ άπειρον, γιατί θα το αποδέχεται αυτός, ο οποίος θα "εκλέγεται" από το Κονκλάβιο ...Θα το αποδέχεται apriori ο κάθε νέος Πάπας, εφόσον θα κατεβαίνει στις εκλογές ως υποψήφιος "εκλεκτός" των αφεντικών του. Το Κονκλάβιο με αυτόν τον τρόπο θα μετατραπεί σε μια τυπική διαδικασία, η οποία απλά θα επικυρώνει αποφάσεις, οι οποίες πάρθηκαν έξω και πάνω από αυτό. Το "Άγιο Πνεύμα", δηλαδή, ούτε σαν παράμετρος "τύχη" δεν θα συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες, όπου οι Πάπες του μέλλοντος θα επιλέγονται μέσα σε κάποια γραφεία τραπεζιτών.
 Ο κόσμος, δηλαδή, είδε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση τη μεταμόρφωση του σημερινού Πάπα σε Διάβολο και απλά δεν κατάλαβε τι είδε. Δεν κατάλαβε ότι τη στιγμή που ο ζωντανός Πάπας δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, είναι θέμα ημερών να "ξαναγεννηθεί" ο Διάβολος ...Ο πραγματικός Διάβολος και όχι μεταφορικά ένας "διάβολος", όπως συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε κάποιους ιδιαίτερα κακούς ανθρώπους. Γι' αυτόν τον λόγο επιμένουμε από την αρχή και λέμε ότι απαγορεύεται να παραιτηθεί ο Πάπας.
Είναι έτσι ο σχεδιασμός του θεοκεντρικού χριστιανικού συστήματος, ώστε η ασφάλεια της λειτουργίας του επιτυγχάνεται μόνον εάν ο θάνατος του προηγούμενου Πάπα εξασφαλίζει από την αρχή το ανακάτεμα των "χαρτιών" ...Ένα ανακάτεμα, το οποίο παραδίδει την εξουσία σε αυτόν, ο οποίος σε συνθήκες συνεδρίασης θα επιβληθεί απέναντι στους υπολοίπους ...Ένα ανακάτεμα, το οποίο εξασφαλίζει πραγματικά το γεγονός ότι, μόλις βγει νέος Πάπας από το Κονκλάβιο, είναι πραγματικός Πάπας ...Είναι ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο δεν έχει σχέση με αυτό που μπήκε στη συνεδρίαση του Κονκλαβίου ...Είναι ένα πρόσωπο, το οποίο "θωρακίζεται" πίσω από το αξίωμά του και δεν χρωστάει πλέον τίποτε και σε κανέναν ...Ούτε καν σ' αυτούς που τον ψήφισαν ...Είναι στην κυριολεξία ό,τι τον "φωτίσει" ο Θεός.
Όμως, αυτό μπορεί να συμβεί μόνον εάν ο επόμενος Πάπας προκύψει από τις μεταξύ των υποψηφίων διαπραγματεύσεις και όχι με "έξωθεν" εντολή. Αν ζει πρώην Πάπας και επηρεάσει αυτήν την εκλογή, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Το παιχνίδι σε μια τέτοια περίπτωση "στήνεται" και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αναγέννηση του Διαβόλου ...Του ζωντανού Διαβόλου, ο οποίος έχει τη μορφή του παραιτηθέντα Πάπα ...Έχει τη μορφή του πρώην Πάπα, ο οποίος έξω από το Κονκλάβιο κινεί τα "νήματα". Αυτός είναι ο Διάβολος και αυτός είναι "ανώτερος" από τον νέο Πάπα που θα προκύψει.
Αυτός ο Διάβολος, στον οποίο "χρωστά" τα πάντα ο κάθε νέος Πάπας, είναι εκείνος, που θα ελέγχει μόνιμα το οποιοδήποτε Κονκλάβιο. Αυτός είναι ο Διάβολος, ο οποίος για τους πιστούς θα βρίσκεται πλέον μόνιμα στο επίπεδο του Θεού, εφόσον θα είναι ανεξέλεγκτος να αποφασίζει ό,τι θέλει για όποιον θέλει ...Ανώτερος από τον εκάστοτε Ποντίφικα, εφόσον αυτός θα τον επιλέγει και άρα δικός του δούλος θα είναι ...Ο πρώτος Διάβολος που θα ζήσει και θα μπορέσει να δημιουργήσει τους επόμενους, οι οποίοι θα τον ενσαρκώνουν και στο μέλλον.
Αυτό, το οποίο λέμε περί Διαβόλου, δεν πρέπει να τρομάζει τον αναγνώστη. Εμείς δεν είμαστε ούτε δεισιδαίμονες ούτε σκοταδιστές ούτε θρησκόληπτοι. Δεν αναζητούμε μέσα από πεντάλφες ούτε κερασφόρα τέρατα ούτε μυστηριώδεις τραγοπόδαρους χαρακτήρες. Για εμάς τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Η θεολογική μας γνώση μάς επιτρέπει να κινούμαστε με αυτήν την ασφάλεια. Δεν επικαλούμαστε μυστηριώδη πνεύματα. Απλά, όπως φαίνεται, μάλλον δίνουμε περισσότερη προσοχή σ' αυτά που διαβάζουμε από κάποιους άλλους. Ρωτάμε λοιπόν τον αναγνώστη. Ποιος είναι ο ορισμός του Διαβόλου στη θεολογία; Τι είναι ο Διάβολος;
...Διάβολος —σύμφωνα με τις γραφές, οι οποίες είναι στη διάθεση του καθενός— δεν είναι απλά ένας πολύ κακός άνθρωπος, ο οποίος υποτίθεται αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις του κακού. Μπορεί να είσαι ο πιο κακός άνθρωπος του κόσμου και να είσαι απλά ένας ...μπακάλης. Η κακία, ακόμα και στον απόλυτο βαθμό, δεν σε καθιστά Διάβολο. Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να Τον υποκαταστήσει και να καταλάβει τη θέση Του  ...Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να γίνει θεός στη θέση Του ...Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να Του αρπάξει το ποίμνιο και την Εκκλησία Του ...Διάβολος είναι εκείνος ο δούλος του Θεού, ο οποίος θέλει να αρπάξει τη Δύναμή Του και να την θέσει στη δική του υπηρεσία, εξυπηρετώντας τους δικούς του σκοπούς. Η απόλυτη Ύβρις για έναν Υπηρέτη, ο οποίος αυθαίρετα θέλει να αρπάξει τον ρόλο του Κυρίου ...Αυτό δεν έκανε ο Πάπας με την παραίτησή του;
Με τη ρυθμιστική παρουσία του, την ώρα που συνεδριάζει το Κονκλάβιο για τον νέο Πάπα, αυτός γίνεται όχι απλά "συνέταιρος", αλλά "αφεντικό" του Ίδιου του Θεού. Γιατί "αφεντικό"; ...Γιατί ο μελλοντικός Ποντίφικας —και εν λευκώ απόλυτος και αλάθητος άρχων του χριστιανισμού—, ο οποίος θα διαχειρίζεται με την απόλυτη εξουσία την Αγία Εκκλησία, θα γίνει δικός του δούλος και θα πάψει να είναι ο δούλος του Θεού. Αν, δηλαδή, υποθέσουμε ότι πίσω από τον παραιτηθέντα Πάπα βρίσκονται οι Εβραίοι τοκογλύφοι, αυτό τι σημαίνει; ...Ότι αυτοί θα γίνουν τα πραγματικά "αφεντικά" του Θεού.
...Μόλις ψοφήσει ο Διάβολος Ράτσιγκερ, την κατάσταση θα την πάρουν στα χέρια τους αποκλειστικά οι Εβραίοι. Μόνοι τους —και στα κλειδωμένα γραφεία τους— θα αποφασίζουν για τους ηγέτες του χριστιανισμού. Θα εκλέγουν τον Ποντίφικα και θα διορίζουν ως ιερείς και επισκόπους ό,τι χειρότερο και πιο ελεγχόμενο διαθέτει η χριστιανική κοινωνία. Οι χριστιανοί θα αναζητούν τον Θεό και θα πέφτουν συνέχεια πάνω τους. Θα πραγματοποιήσουν αυτό, το οποίο ήταν εξ’ αρχής το όνειρό τους ...Να σκοτώσουν τον κληρονόμο Υιό, για να αρπάξουν την περιουσία του Πατέρα ...Υπάρχει τίποτε πιο απλό από αυτά που περιγράφουμε;