Η χειραγώγηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης εστιάζει πάντα σε γλωσσικά παιχνίδια – στην έμφαση που πρέπει να δοθεί σε μία λέξη, ποια σημασία πρέπει να της αποδοθεί και πώς θα οδηγήσει στην επικράτηση ενός διαστρεβλωμένου νοήματος. Οι κατευθυνόμενοι δημοσιογράφοι χρησιμοποιούν τη γλώσσα ακόμη και για να καθορίσουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου: ένα βρέφος που είναι «επιθυμητό» και ένα έμβρυο που είναι «ανεπιθύμητο». Το πρώτο αποτελεί ευλογία ενώ το δεύτερο ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί καταλλήλως..
Πώς χρησιμοποιούνται όμως αυτές οι δύο λέξεις από τα Μέσα Χειραγώγησης;
Βρέφος όποιο παιδί, πριν ή και μετά τη γέννησή του, η ύπαρξη του οποίου και η γέννηση είναι ευπρόσδεκτη και δεν εκλαμβάνεται ως «τιμωρία» για τη μητέρα. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις παιδιών «διασήμων προσώπων». Για παράδειγμα: “Η υφήλιος περιμένει με ανυπομονησία τη Δούκισσα του Cambridge,Kate Middleton, να γεννήσει το βρέφος που θα αποτελέσει τον διάδοχο του Αγγλικού θρόνου.
Έμβρυο καλείται από τα μέσα χειραγώγησης οποιοδήποτε παιδί πριν από την γέννησή του που «προκαλεί στη μητέρα επιπλοκές, κινδύνους για την υγεία της, ή δύσκολες καταστάσεις. Πολύ συχνά η λέξη έμβρυο χρησιμοποιείται για να περιγράψει το «αναλώσιμο παράγωγο της διαδικασίας έκτρωσης». Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Ο Γερουσιαστής της Πολιτείας του Texas είναι ο νέος ήρωας των μέσων ενημέρωσης για την υπεράσπιση του δικαιώματος μίας γυναίκας να πραγματοποιήσει έκτρωση *(του εμβρύου) ακόμη και μετά την παρέλευση 26 εβδομάδων κύησης».
(σ.σ. pentapostagma.gr – η διάκριση στα αγγλόφωνα μέσα πραγματοποιείται μεταξύ baby-βρέφους και fetus-εμβρύου)
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το τέλος του Ιουνίου 2010 έως τον Ιούνιο του 2013, τα δίκτυα «ενημέρωσης» ηθελημένα απομάκρυναν την ανθρώπινη υπόσταση των αγέννητων παιδιών χρησιμοποιώντας την λέξη «έμβρυο» στο 45% των αναφορών που σχετίζονταν με θανάτους.. Σε σχέση, μάλιστα, με έτερα προβλήματα και κινδύνους ιατρικής φύσεως, η λέξη «έμβρυο» χρησιμοποιήθηκε στο 93 τοις εκατό των αναφορών των δημοσιογράφων..
Τον τελευταίο χρόνο, η διάκριση ήταν ξεκάθαρη στα Αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο όρος «έμβρυο» σχεδόν εξαφανιζόταν όποτε οι «δημοσιογράφοι» αναφέρονταν σε ευχάριστες καταστάσεις, όπως μίας εγκυμοσύνης (σ.σ. pentapostagma.gr - αν και στην ελληνική γλώσσα η αναλογία δεν είναι αντίστοιχη, απλά το παράδειγμα είναι ενδεικτικό των γλωσσικών στρατηγικών της χειραγώγησης…)
Τα «έμβρυα», λοιπόν, για όσους ακολουθούν πιστά τις επιταγές της ευγονικής είναι αχρείαστα και συνιστούν βάρος… ενώ τα παιδιά ή βρέφη χρησιμοποιούνται ως λέξεις μόνο σε «ευχάριστες» περιστάσεις, όταν δεν υπάρχουν επιπλοκές και ειδικότερα όταν δεν υφίστανται γενετικές «παρεκκλίσεις»..
pentapostagma.gr
Δείτε εδώ σας ενδιαφέρει:
- Το χάπι «της επόμενης μέρας»: Επείγουσα αντισύλληψη ή/και επείγουσα έκτρωση!!!
- «Έκτρωση μετά τη γέννηση» ή «Βρεφοκτονία» η νέα μόδα που θέλει να επιβάλει η Νέα Τάξη!
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/08/h-xeiragwghsh-apo-ta-mesa-enhmerwshs-odhgei-sthn-plhrh-epikrathsh-ths-evgonikis.html#ixzz2aqgIWW33