Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ !!! ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ '' ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ '' !!! ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑ , ΣΤΗΝ ΑΣΚΡΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ !!!


Καθώς τα κρασιά της νέας χρονιάς, εχουν ήδη ζυμώσει στο οινοποιείο, ας πούμε λίγα λόγια για τον τρύγο και τη φετινή χρονιά.

Μια χρονιά που αν και δύσκολη, που απαιτούσε εμπειρία στη διαχείρισή της, μας άφησε τελικά πολύ ικανοποιημένους. Βασικό της χαρακτηριστικό οι αυξημένες μέσες για τις εποχές θερμοκρασίες, που έκαναν τα αμπέλια να ανθίσουν νωρίτερα την άνοιξη, μειώνοντας από την μία την συνολική παραγωγή κατά 10%, αλλά από την άλλη αυξάνοντας την περίοδο ωρίμανσης, που ειδικά για τα ερυθρά, έδωσε σταφύλι με πλήρη φαινολική ωρίμανση, που ήδη μας προσφέρει υπέροχες τανίνες χωρίς «πρασινίλες» και πικράδες. Μια ξηρή χρονιά, που χρειάστηκε διαχείριση του υδατικού στρες των αμπελιών, αλλά χωρίς καύσωνες. Τέλος να σημειώσουμε κάτι που πάντα αναζητούμε σε λευκά και ερυθρά, τις αυξημένες οξύτητες που μας έδωσε το 2016.
Συνοπτικά, μια πολύ καλή χρονιά, που υπόσχεται άριστη ποιότητα, λευκά με οξύτητες και βελούδινα ερυθρά. Ελάτε τους προσεχείς μήνες να το διαπιστώσετε και εσείς!
WSPC SPONSORING
Στο κτήμα Μουσών, εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζουμε ένθερμα την σημασία της οινικής εκπαίδευσης, ως όχημα για την καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτή, την πληρέστερη κατάρτισή του για αυτό που αγαπά, και εν τέλει την αύξηση της απόλαυσης  του κρασιού.
Στα πλαίσια αυτά (και αφού και εμείς έχουμε περάσει από το στάδιο αυτό) με υπερηφάνεια ήμασταν χορηγοί στην τελετή αποφοίτησης του εκπαιδευτικού οργανισμού WSPC, που αποτελεί το Ελληνικό παράρτημα του WSET Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία επιβραβεύθηκαν οι υψηλότεροι σε επίδοση απόφοιτοι του, όπου προσφέραμε δύο υποτροφίες:
Υποτροφία “Κτήμα Μουσών”: Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Εστίασης στο τρίτο Επίπεδο Σπουδών, WSET Level 3 Award in Wines & Spirits, με Αριστείο στην εξέταση της Τυφλής Γευστικής Δοκιμής. Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται στους σπουδαστές Δημήτρη Κρεμπενιό & Ιωάννη Κριτσωτάκη, το νέο Επίπεδο 1 αποκλειστικά για την Οινοχοΐα: WSET L1 Award in Wine Service.
Ευχόμαστε τα καλύτερα στην υπόλοιπη επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Με αφορμή την πρώτη μας παραγγελία που αποστείλαμε στη Τσεχία, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι χώρες που εξάγουμε τον κόπο μας είναι πλέον δέκα.
Πιστεύουμε όλοι ότι η εξωστρέφεια και ο διεθνής προσανατολισμός, ιδιαίτερα κάτω από τις δυσκολίες της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που περνάει η Ελλάδα, είναι ο τρόπος να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο και ανταγωνιστικοί. 
Για αυτό λοιπόν, να ευχαριστήσουμε θερμά τους αντιπροσώπους μας στις ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Νορβηγία, Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ιαπωνία, και Ολλανδία, που πιστεύουν σε εμάς και την προοπτική του Ελληνικού κρασιού. 
Καλή οινική σεζόν!
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
Πρόσφατα εγκαινιάσαμε την νέα στρατηγική πορεία του αποσταγματοποιείου μας, που πλέον ατενίζει το μέλλον υπό το πρίσμα μιας περισσότερο φιλικής προς το περιβάλλον προσέγγισης.
Διαθέσαμε τον νέο μας βιολογικό τσίπουρο, που παράγεται από την απόσταξη στέμφυλων από προσεκτικά διαλεγμένα, ώριμα και υγιή σταφύλια της ποικιλίας Ροδίτης, τα οποία καλλιεργούνται χωρίς χημικά λιπάσματα και ψεκασμούς, στις εκτάσεις του Κτήματος Μουσών.
Τα στέμφυλα αποστάζονται σε χάλκινο άμβυκα, σταγόνα σταγόνα και σε χαμηλή θερμοκρασία. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνονται οι πιο ευγενείς αρωματικές ουσίες του μείγματος. Στη συνέχεια, αφού αφαιρεθούν οι κεφαλές και οι ουρές, η καρδιά του αποστάγματος οδηγείται σε μια δεύτερη, εξίσου αργή, απόσταξη. Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με δυνατό χαρακτήρα, καθαρά και έντονα αρώματα, στρογγυλό σώμα και ισορροπημένη γεύση.
Δοκιμάστε το με ή χωρίς προσθήκη γλυκάνισου, σκέτο ή με πάγο, μόνο του ή συνοδεία ελληνικών και μεσογειακών μεζέδων.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ
Εκεί απολαύσαμε μια μοναδική οινική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο Wine-Bar της πόλης το Rewine! 
Είχαμε την ευκαιρία να προβάλουμε όλα τα προϊόντα μας σε έναν καταπληκτικό χώρο που ταιριάζει απόλυτα με την κουλτούρα του κρασιού. Η βραδιά πλαισιώθηκε με μοναδικά πιάτα που συνόδεψαν την παρουσίαση των 5 διαφορετικών κρασιών και του ενός wine-cocktail. 
Ο Διονύσης Αναστασόπουλος, ιδιοκτήτης του Rewine, δημιούργησε ένα πραγματικά οινικό στολίδι για την πόλη του Ρεθύμνου!

Επίσης βρεθήκαμε στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα, και τον όμορφο χώρο του «Καλλίτροφον» που ειδικεύεται σε σπάνια προϊόντα της Ελληνικής γης. Εκεί τα κρασιά μας συνόδευσαν παραδοσιακά εδέσματα στο πλήθος κόσμου που τίμησε την εκδήλωση. Από το «στυλ» των event που μας αρέσει, πάντα με Ελληνικό άρωμα!
Copyright © 2016 Muses Estate, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in at our website.

Our mailing address is:

Muses Estate
Askri Viotia
Thivacentral greece 32001
Greece

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can
 update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp