Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ !!! Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ !!!


Οι μειώσεις των αμοιβών, σε συνδυασμό με την πλήρη κυριαρχία στην αγορά της ευέλικτης απασχόλησης, δημιούργησαν και στη χώρα μας τη γενιά των αμειβομένων με μισθούς κάτω των 400 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης σε

χαμηλά αμειβόμενες θέσεις αποτελούν την πλειονότητα των προσφερόμενων θέσεων κάθε μήνα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ο μέσος μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων νέων να είναι κάτω από τα 400 ευρώ, και συγκεκριμένα στα 397,67 ευρώ, όπως τον προσδιορίζει η έκθεση για την οικονομία του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου, το 34,7% των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση και το 42,13% των εργαζομένων με μερική απασχόληση λαμβάνουν μισθό χαμηλότερο του κατώτατου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΓΣΕΕ συνολικά 343.760 εργαζόμενοι (περίπου το 10% των απασχολουμένων) αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά, ενώ 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.

Ενδεικτικά υποαπασχολούμενος με χαμηλές αποδοχές είναι ένας στους τρεις εργαζομένους του λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ όσοι βρεθούν εκτός εργασίας παραμένουν άνεργοι (έξι στους δέκα) για διάστημα άνω των δύο ετών.

Πηγή: CNN.gr