Περικοπές στην Ορθοδοξία για να εξυπηρετείται το μουσουλμανικό τέμενος, αυτό και αν είναι ρατσισμός
500.000 ευρώ το χρόνο!!!
Εξυπηρετείται άραγε το Δημόσιο συμφέρον με το μουσουλμανικό τέμενος;
Σχετικά με το πολυσύνθετο και πολυσυζητημένο θέμα το Μουσουλμανικό Τέμενος που θα ανεγερθεί, κατ’ εφαρμογή του αρ. 3 του Ν. 3512/2006, στην περιοχή του Βοτανικού και επί των εγκαταστάσεων τού Πολεμικού Ναυτικού, ο κ. Πρωθυπουργός πιεζόμενος από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ερντογάν είπε το ναι.
Άξιο προσοχής είναι ότι και η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος συμφωνεί με την ίδρυση του Τεμένους, εκτός από την σθεναρή και αντίθετη άποψη του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο όποιος έκαμε προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ιδρύσεως του.
Από νομικής απόψεως εάν αυτό είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος θα το κρίνει στο ΣτΕ (βλ. άρθρο 17 παρ. 6,106 παρ. 6 και 117 παρ. 4 Συντάγματος).
Το Τέμενος εκτός από τη δαπάνη της οικοδομήσεώς του, κατά τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς, θα στοιχίζει στο Κράτος 500.000 ευρώ το χρόνο (εσωτερική φύλαξη, συντήρηση, καθαριότητα, κηπουροί, ηλεκτρικό, νερό, επιδόματα επιτροπών των συμβουλίων, μισθοδοσία Ιμάμηδων, μισθοδοσία υπηρετικού προσωπικού κ.τ.λ.) και είναι σε βάρος του Δημοσίου.
Πέραν της αστυνομικής δύναμης που πρέπει να ευρίσκεται επί ποδός.
Αυτά που αναφέρω είναι άπλα και λογικά.
Διέλαθε από την Κυβέρνηση ότι τα Ισλαμικά Τεμένη για να έχουν ύπαρξη προϋποθέτουν εθνική ομογένεια και θρησκευτική ομοιογένεια, γεγονός που δεν συμβαίνει εδώ.
Ποιούς θα εξυπηρετεί τους Σιίτες ή Σουνίτες;
Σε πόσα Τέμένη της Μέσης Ανατολής, λόγω τής θρησκευτικής αντιπαλότητας που επικρατεί μεταξύ μουσουλμανικών αιρέσεων έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι;
Πάνω από 17.000 {(!) επιθέσεις – από το 2001 μέχρι σήμερα έχουν γίνει σε τζαμιά ή Τεμένη μεταξύ αντιφρονούντων Μουσουλμάνων!
Μεταξύ των Μουσουλμάνων Ασίας και Αφρικής των ευρισκομένων στην Ελλάδα επικρατούν μεγάλες αντιθέσεις πολιτικές, εθνικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές.
Το χειρότερο είναι ότι για να λύσουν τις διαφορές των οι ποικίλες μουσουλμανικές δοξασίες θα εμπλέκεται και η Αλ Κάϊντα!
Ας μη γίνεται σύγχυση με τα τζαμιά της Αν. Θράκης.
Έχουμε μουσουλμανική θρησκευτική ομοιογένεια, ενώ στην Αθήνα δεν την έχουμε.
Δεν θα σταθώ στο ότι η περιοχή αυτή μετά από 20-30 χρόνια δεν θα θυμίζει Αθήνα, άλλα κάτι άλλο…
Πιστεύω ακράδαντα ότι το Μουσουλμανικό Τέμενος, αν οικοδομηθεί θα αποτελεί ένα «ευαίσθητο αρχικό δεδομένο», διότι δια πρώτη φορά ιδρύεται επισήμως και με δαπάνες του κράτους Τέμενος σαι μια ορθόδοξη χριστιανική χώρα.
Δεν προτίθεμαι να αναλύσω την βαθύτερη σκοπιμότητα, που σύμφωνα με τη «θεωρία των Καταστροφών» θα φανεί καθαρά ξεκάθαρα μετά από 30-40 χρόνια και η οποία (σκοπιμότητα) δεν προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας. Παγκοσμιοποίηση; Πιθανόν! Κάτι άλλο; Πιθανόν!
Το θέμα μας είναι, αν ορισμένοι κακοπροαίρετοι, προερχόμενοι από το εσωτερικό ή το εξωτερικό θελήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση και γενικότερα στην Ελλάδα.
Ένα άκρως ευάλωτο σημείο είναι το Μουσουλμανικό Τέμενος.
Σύμφωνα δε με τη «Θεωρία του Χάους» υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι όποιες θα έχουν σοβαρές διπλωματικές επιπτώσεις, διότι αυτές οι έκνομες ενέργειες θα στρέφονται εναντίον του μουσουλμανικού πληθυσμού που θα πηγαίνει για νά προσευχηθούν στο Τέμενος.
Ας απευχόμεθα αυτά τα θλιβερά γεγονότα, αλλά η Μ. Ανατολή τα ζει!
Τέλος, όλα τα έξοδα για το Τέμενος υπάγονται στις δημόσιες επενδύσεις; Αυτό γίνεται προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος;
Το Ανώτατο Δικαστήριο, το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους, θα υπογράψει τα εντάλματα δαπάνης; (βλ. άρ. 98, παρ. 1, α’, Συντάγματος). Τα δύο Ανώτατα Δικαστήρια το ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους, ανεξάρτητα από τη νομοθεσία που διέπει την ίδρυση του Τεμένους, θα συμφωνήσουν στην ανέγερση αυτού λόγω δημοσίου συμφέροντος και στις δαπάνες;
Και σε περίπτωση διχογνωμίας μεταξύ των δύο Ανωτάτων Δικαστηρίων η υπόθεση προφανώς θα οδηγηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (βλ. άρ. 100, παρ. δ, ε, και στ Συντάγματος) με ειδική σύνθεση, σύμφωνα με το άρ. 100, παρ. 2 Συντάγματος).
Καλόν θα είναι η Κυβέρνηση να μην ευρέθη προ εκπλήξεων.
Το τι θα κάνει είναι δικό της θέμα.
Ιωάννης Θ. Χαΐνης
Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ. Πολυτεχνείου