ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ-ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΕΥΖΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ !!!
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Νεογέννητα μωρά και βρέφη σκοτώνονται στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Οι περισσότεροι δεν θα το πουν βρεφοκτονία αλλά πράξη ''αγάπης''.
Σχόλιο «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»: Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία διαδίδεται σιωπηλά και στη χώρα μας….
__________________
Τα βρέφη που ορίζεται από τους ιατρούς ότι δεν έχουν «καμία ελπίδα για ένα αξιοπρεπές ή υποφερτό μέλλον» συχνά σκοτώνονται με «σκόπιμη ευθανασία». Αυτό αφορά το «10% των βρεφών ηλικίας 0-1 ετών που πέθαναν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Δεκεμβρίου 2017» στις Κάτω Χώρες.
LifeSiteNews
Από: Jonathon Van Maren
Δευτ. 27 Σεπ, 2021
(LifeSiteNews)- Για δεκαετίες, οι ακτιβιστές υπέρ της αγέννητης ζωής προειδοποιούσαν ότι η αποδοχή της άμβλωσης και της ευθανασίας θα οδηγούσε αναπόφευκτα και στη βρεφοκτονία μετά τη γέννηση. Επί δεκαετίες οι ακτιβιστές υπέρ της έκτρωσης κατηγορούσαν τους υπέρμαχους της ζωής πως είναι φοβισμένοι εξτρεμιστές που έλεγαν ασυνείδητα ψέματα.
Και τώρα που καθιερώθηκε η νεογνική ευθανασία την υπερασπίστηκαν.
- Υπερασπίστηκαν την ευθανασία των νεογνών όταν συλλαμβάνονταν επανειλημμένα οι γιατροί να σκοτώνουν μωρά μετά τη γέννηση ή να τα αφήνουν να πεθάνουν χωρίς ιατρική φροντίδα αφού οι μικροί μαχητές είχαν καταφέρει να επιζήσουν από τις αρχικές τους προσπάθειες να αφαιρεθεί η ζωή τους.
- Υπερασπίστηκαν να συλλέγονται όργανα από ζωντανά εκτρωθέντα μωρά.
- Και υπερασπίστηκαν το σύστημα στην Ολλανδία, όταν το πλαίσιο για τη βρεφοκτονία επεκτάθηκε πέρυσι από τα νεογέννητα και σε άλλα μεγαλύτερα παιδιά, (επέκταση στο πρωτόκολλο Γκρόνιγκεν του 2004 (1) (Groningen Policy )
Η πρακτική που ακολουθείται στις Κάτω Χώρες, η ευθανασία δηλαδή εκείνων που δεν μπορούν να δώσουν συγκατάθεση, είναι στη πράξη παράνομη, αλλά οι αρχές "κλείνουν τα μάτια" στο θέμα.....Σύμφωνα με την ερευνήτρια Laure Dombrecht της Vrije Universiteit Brussel, σε σύγκριση με μια μελέτη του 1999-2000, αυτή η πρακτική έχει αυξηθεί κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες, από 7% σε 10%. Στις Κάτω Χώρες, η πρακτική είναι εκτός νόμου, αλλά υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο εντός του οποίου οι ιατροί μπορούν να εκτελέσουν τη βρεφοκτονία χωρίς το φόβο της δίωξης. Οι συντάκτες της πρόσφατης μελέτης υποστηρίζουν κάτι παρόμοιο και για το Βέλγιο.
Σύμφωνα με το άρθρο: «Οι γιατροί που έκαναν ευθανασία στα νεογέννητα με θανατηφόρο ένεση ανέφεραν πως στο 91% των περιπτώσεων ο κύριος λόγος για τη δράση τους ήταν ότι δεν υπήρχε ελπίδα για ένα «υποφερτό μέλλον» για το παιδί. Με άλλα λόγια, αυτά τα παιδιά είχαν μια ρεαλιστική πιθανότητα επιβίωσης, αλλά η ιατρική ομάδα - χωρίς αμφιβολία σε συμφωνία με τους γονείς τους - θεώρησε για την ζωή τους ότι «δεν άξιζε να τη ζήσουν μέχρι το τέλος ».
________________________
Παραπομπές:
1.Πρωτόκολλο Γκρόνινγκεν, (Groningen Protocol)
Το πρωτόκολλο Groningen είναι ένα ιατρικό πρωτόκολλο που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004 από τον Eduard Verhagen, τον ιατρικό διευθυντή του τμήματος παιδιατρικής στο University Medical Center Groningen (UMCG) στο Groningen, Κάτω Χώρες. Περιέχει οδηγίες και κριτήρια βάσει των οποίων οι γιατροί μπορούν να δώσουν «ενεργό τέλος στη ζωή των βρεφών» (παιδική ευθανασία) χωρίς το φόβο της νομικής δίωξης. Το πρωτόκολλο δηλ. αναπτύχθηκε προκειμένου να βοηθήσει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων όταν εξετάζεται το ενδεχόμενο τερματισμού της ζωής ενός νεογέννητου, παρέχοντας τις πληροφορίες που απαιτούνται για την εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με το νομικό και ιατρικό πλαίσιο. Τον Ιούλιο του 2005 το Πρωτόκολλο κηρύχθηκε υποχρεωτικό από την Ολλανδική Παιδιατρική Εταιρεία, (Dutch Society for Pediatrics). Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Groningen_Protocol
Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ !!!
Γράφει ο Φοίβος Καλφόπουλος
Ήταν το φθινόπωρο του 1963 , όταν ο Omer Demir στην πόλη Ντερινκούγιου (Μαλακοπή) της Τουρκίας γκρέμισε ένα τοίχο στον υπόγειο του σπιτιού του.
Η φτιασιδωμένη πρόσοψη που με τόσο κόπο έχει διατηρήσει η επίσημη αρχαιολογία φαίνεται πως καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Σα να μην έφτανε ο πονοκέφαλος της ανακάλυψης πολύπλοκων και πολυεπίπεδων υπόγειων πολιτειών στη Καππαδοκία , τα έγκατα του τούρκικου εδάφους φαίνεται πως έκρυβαν ακόμα μια τελείως απροσδόκητη έκπληξη για τους αρχαιολόγους. Ένας γρίφος άλυτος και ανατρεπτικός ήρθε στην επιφάνεια από τον Αμερικάνο αρχαιολόγο Klaus Schmidt.
Στα βάθη της Τουρκίας , στα σύνορα με τη Συρία, κρυβόταν το Göbekli Tepe μία πόλη από το 10 000 Π.Χ. με σύνθετη αρχιτεκτονική δομή , στήλες με ανάγλυφες αναπαραστάσεις ζώων αλλά το κυρίως απροσδόκητο γεγονός είναι η ύπαρξη ναών και βωμών. Αυτό είναι ένα στοιχείο που ανατρέπει τα πάντα. Υποδεικνύει πως οι άνθρωποι της νεολιθικής περιόδου δεν ήταν απλοί τροφοσυλλέκτες αλλά ήταν σε θέση να κατέχουν περίτεχνες αρχιτεκτονικές γνώσεις καθώς και πνευματική παράδοση, συνδυασμός που τους οδήγησε στη κατασκευή σύνθετων θρησκευτικών μνημείων 8000 χρόνια πρωτύτερα από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Οι ανασκαφές βέβαια δεν έχουν τελειώσει και τα ευρήματα που έρχονται στο φως από τα κατώτερα στρώματα της πόλης δείχνουν όλο και πιο παλιά, χρονολογίες που φθάνουν ακόμα και το 14 000 π.Χ.
Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο ; Η τεχνογνωσία του ανθρώπου δεν θα έπρεπε να κινείται με γραμμική εξέλιξη ; Ένα παλαιότερο χρονολογικά κατασκεύασμα δεν οφείλει να έχει ατέλειες οι οποίες θα στο πέρασμα του χρόνου θα βελτιώνονται και θα τελειοποιούνται . Ανά το κόσμο υπάρχουν διάσπαρτα κυκλώπεια μεγαλιθικά μνημεία τα οποία αποτελούν σιωπηλούς μάρτυρες μιας αρχέγονης τεχνογνωσίας η οποία εξανεμίστηκε στο πέρασμα του χρόνου. Όμως ας μην παρεκκλίνουμε άλλο από το κεντρικό θέμα κι ας επιστρέψουμε πίσω στις υπόγειες πολιτείες.
Ας μεταφερθούμε αρχικά στο μικροσκοπική Μάλτα , στην οποία μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα λέγονταν πως μπορούσε κανείς να διασχίσει υπόγεια, από τη μία άκρη στην άλλη. Το Hal Saflieni η κοινώς υπόγειο είναι ένα από τα αρχαιότερα μνημεία της Ευρώπης. Βρέθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, σε βάθος είκοσι περίπου μέτρων κάτω από την επιφάνεια και πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών επιπέδων με δεκάδες υπόγειες αίθουσες που μεταξύ τους συνδέονται με αμέτρητους στενούς διαδρόμους. Χρονολογείται μεταξύ της 4ης και της 3ης χιλιετίας π.χ. και όπως και για τα γειτονικά μεγαλιθικά μνημεία πιστευόταν πως είναι έργο γιγάντων. Σήμερα οι αρχαιολόγοι μιλούν για έναν άγνωστο μεγάλο πολιτισμό , που κυριολεκτικά εξαφανίστηκε στα μέσα της τρίτης χιλιετίας. Οι ίδιοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αποσαφηνίσουν τον ακριβή ρόλο αυτού του υπόγειου οικοδομήματος , αν και σίγουρα κάποιοι χώροι του λειτουργούσαν ως τάφοι , αφού βρέθηκαν 7000 σκελετοί , κι άλλοι ως ναοί. Στο μεγαλύτερο μάλιστα δωμάτιο που βαφτίστηκε και ιερό των ιερών υπάρχει ένα ονειρομαντείο . Το ανώτερο επίπεδο σε αντίθεση με τα χαμηλότερα δεν είναι ολοκληρωμένο γεγονός που οδηγεί στην εκπληκτική συνειδητοποίηση ότι το υπόγειο μεγαλιθικό κτίσμα χτίστηκε από μέσα προς τα έξω
Ας το επαναλάβουμε άλλη μια φορά για όσους δεν το κατάλαβαν . Ένας άγνωστος πολιτισμός κάπου στο 4000 με 3000 Π.Χ. είχε τη τεχνολογική δυνατότητα να δημιουργεί πόλεις σκάβοντας από τα έγκατα τη γης προς την επιφάνεια της ενώ οι τεχνολογικά εξελιγμένοι άνθρωποι ας πούμε μέχρι και πριν 100 χρόνια έχτιζαν τα λίγων μέτρων πηγάδια τους από πάνω προς τα κάτω. Ωραία λοιπόν ας προχωρήσουμε παρακάτω.
To Ηal Saflieni |
Επόμενη στάση η μυστηριώδης Καππαδοκία , μια πανέμορφη περιοχή στη γειτονική Τουρκία η οποία αξίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια τον όρο μυστηριώδη. Η περιοχή αυτή κατοικείται από πολύ παλιά από τα Ελληνικά φύλα και τους Φρυγείς. Βρίσκεται στη καρδιά της Μικράς Ασίας και το σχήμα της είναι σχεδόν τριγωνικό. Δεσπόζει στο κέντρο της Ανατολίας και ήταν ένα ιστορικό πέρασμα όλων των λαών που ερχόταν είτε από τα ανατολικά είτε από τα δυτικά. Τα χρόνια πέρασαν όμως και ακόμα συνεχίζει και προσελκύει ανθρώπους είτε από την ανατολή είτε από τη δύση αλλά αυτή τη φορά για ψυχαγωγικούς λόγους καθώς αποτελεί πλέον μία από τις διασημότερες τουριστικές ατραξιόν του πλανήτη!
Oι 36 υπόγειες πολιτείες
Εάν αναφέρεις σε κάποιον πως υπάρχουν 36 υπόγειες πολιτείες στη γειτονική Τουρκία και ποιος ξέρει πόσες άλλες που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα σίγουρα θα σε περάσουν για ημίτρελο. Όμως το παραπάνω γεγονός είναι πέρα για πέρα αληθινό αφού η Καππαδοκία φιλοξενεί στα έγκατα της 36 πολιτείες.
Τόσες δηλαδή απλώς έχουν βρεθεί μέχρι τώρα οι περισσότερες μάλιστα τα τελευταία τριάντα χρόνια ενώ ο αριθμός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν οι προσβάσεις σε άλλες πόλεις δεν είχαν κατά καιρούς καλυφτεί από αγρότες που όργωναν τα χωράφια τους. Τριανταέξι υπόγειες πολιτείες , που η επιφάνεια τους συνήθως φτάνει σε εμβαδόν τα τέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρα , αλλά η ανάπτυξη τους γίνεται κάθετα , αφού αποτελούνται από πολυεπίπεδα συμπλέγματα υπόγειων λαβυρίνθων. ¨Όπως είδαμε η πιο γνωστή είναι αυτή της Ντερινκουγιου.
Η δεύτερη πιο ενδιαφέρουσα πόλη βρίσκεται στη περιοχή Ανακού ( Kaimakli) 18 χιλιόμετρα νότια της Νεάπολης. Και αυτή αποτελείται από επτά ορόφους , με δέκα χώρους ο καθένας. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι δύο παραπάνω υπόγειες πόλεις συνδέονται μεταξύ τους με μία υπόγεια σήραγγα μήκους 9 χιλιομέτρων.
Βόρεια του Αβανός , στο Οζκονακ , βρίσκεται η τρίτη μεγαλύτερη υπόγεια πόλη , η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 40 000 άτομα σε μία υπόγεια έκταση εννέα τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Πότε λοιπόν φτιάχτηκαν αυτές οι πόλεις και από ποιους ; Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν για κατοίκους τους, τους πρώτοχριστιανούς αλλά η ύπαρξη των πολιτειών είναι ήδη γνωστή στο Ξενοφώντα , από το 5ο αιώνα π.Χ. Οι χριστιανοί σίγουρα άνοιξαν και κατοίκησαν στα ανώτερα επίπεδα , τα κατώτερα όμως θεωρούνται πολύ πιο παλιά και αρκετές φορές μάλιστα είναι και πολύ πιο ψηλοτάβανα σε σχέση με τα ανώτερα, γεγονός που ενισχύει την υποψία πως οι κατασκευαστές τους τα δημιούργησαν από κάτω προς τα πάνω.
Κάποια άλλα σημαντικά ερωτήματα είναι η ύπαρξη και η διαβίωση ενός τόσο μεγάλου πληθυσμού μέσα στις υπόγειες πόλεις. Ποιες ήταν οι καθημερινές δραστηριότητες του και πως ζούσαν όλοι αυτοί από βιοποριστική άποψη. Ένα άλλο επίσης μεγάλο ερώτημα που έχει σχέση με τα ευρήματα στις πόλεις αυτές είναι οι μεγάλες υπόγειες σφαιρικές πέτρες που χρησιμοποιούνται σαν πόρτες στους απέραντους υπόγειους διαδρόμους. Πως βρέθηκαν αυτοί οι ογκόλιθοι στα βάθη της γης; Αυτό είναι ένα ερώτημα που παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητο καθώς φαίνεται αδύνατο να έχουν περάσει από τους στενούς υπόγειους διαδρόμους.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80 , κάποιος καθηγητής Δρ Ρον Γιάντζαν δήλωνε ότι γνωρίζει σαράντα τέσσερις σαράντα τέσσερις υπόγειες πολιτείες ανάμεσα στη Βόρεια Αμερική , ενώ στη λατινική μεριά της ηπείρου , απόγονοι ιθαγενών υποστηρίζουν πως ανάμεσα στη Βραζιλία και το Περού κρύβονται δεκατρείς αρχαίες υπόγειες πόλεις. Αυτό δεν αποτελεί κάτι το παράδοξο καθώς είναι κοινό στοιχείο όλων των προκολομβιανών φυλών της Αμερικής να υποστηρίζουν πως η καταγωγή τους προέρχεται από τα έγκατα της Γης.
Στη περιοχή των αινιγματικών Ινδιάνων Χόπι , στο Γραντ Κανυον , υπάρχει πλούσιο σύμπλεγμα σπηλαίων το οποίο έως και σήμερα παραμένει ανεξερεύνητο. Οι ίδιοι οι Χόπι υποστηρίζουν πως οι πρόγονοι τους ζούσαν για αρκετούς αιώνες στο εσωτερικό της γης προκειμένου να σωθούν από τη φυσική καταστροφή που συνέβαινε στην επιφάνεια. Να σημειωθεί βεβαίως πως τα σπήλαια του φαραγγιού αποτελούν για τη φυλή ιερούς χώρους.
Μάλιστα το 1909 υποστηρίζεται πως πραγματοποιήθηκε στο Γκραντ Κάνυον μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές συγκαλύψεις της ιστορίας . Όταν ο Τζ. Ε. Κινκεηντ έπλεε κατά μήκος του ποταμού Κολοράντο, δίπλα στο φαράγγι πρόσεξε το στόμιο μιας σπηλιάς. Αφού προχώρησε αρκετά μέτρα από την είσοδο συνάντησε μία αίθουσα-σταυροδρόμι , μήκους εκατοντάδων μέτρων. Στη μέση βρισκόταν το είδωλο ενός Θεού καθισμένου σταυροπόδι κρατώντας ένα λωτό ή ένα νούφαρο στο χέρι. To πρόσωπο είχε ανατολίτικα χαρακτηριστικά και παρέπεμπε σαφώς στη λατρεία των αρχαίων λαών του Θιβέτ. Την έρευνα ανέλαβε να διεκπεραιώσει ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά κέντρα των ΗΠΑ, το Ινστιτούτο Σμιθσονιαν όμως κάπου εκεί είναι το σημείο που η υπόθεση παγώνει. Η περιοχή χαρακτηρίστηκε κυβερνητική και απροσπέλαστη και έτσι η αναφορά της τοπικής εφημερίδας Phoenix Gazette είναι η μόνη αξιόπιστη πηγή που έχουμε.
Όπως είναι γνωστό η χώρα μας διαθέτει ένα αρκετά ενδιαφέρον υπέδαφος , μόνο στη Κρήτη υπάρχουν πάνω από τρεις χιλιάδες σπήλαια . Οι πρόγονοι μας αλλά και οι περισσότεροι εξελιγμένοι λαοί ήθελαν να προστατεύσουν τους νεκρούς τους και γενικότερα τα μυστικά τους , έτσι τα εμπιστεύονταν στη προστατευτική μητρική αγκαλιά της Γης.
Αρκετά ταφικά μνημεία και υπόγειοι λαβύρινθοι φιλοξενούνται σε κούφιους λόφους, τις λεγόμενες τούμπες. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως ο τύμβος Καστά στην Αμφίπολη βρίσκεται σε ένα κούφιο λόφο , καθώς και ο λοφίσκος που έκρυβε το παγκοσμίου εμβέλειας μακεδονικό ταφικό μνημείο στη Βεργίνα ονομαζόταν << η μεγάλη τούμπα>>
Επίσης για τη περαιτέρω κατανόηση των χρονοδιαγράμματα των αρχαιολογικών ανακαλύψεων αρκεί να αναφέρουμε πως και οι δύο κούφιοι λόφοι ήταν γνωστοί εδώ και δεκαετίες αφού είχε επιχειρηθεί ανασκαφή από άγγλους αρχαιολόγους στη Βεργίνα το 1860 ( ματαιώθηκε λόγω κρουσμάτων ελονοσίας) ενώ στην Αμφίπολη από το 1916.
Είναι δυνατόν λοιπόν να υπάρχουν και στην Ελληνική επικράτεια υπόγειες πολιτείες ή έστω υπόγειοι χώροι θρησκευτικής και τελετουργικής σημασίας που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα ; Φυσικά .
Βέβαια στην υπόθεση εμπλέκονται ο παράγοντας της χορήγησης χρημάτων για τις αρχαιολογικές εκσκαφές αλλά και πολιτικές σκοπιμότητες όπως έχουν αναδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις.
Όπως και να χει κάποια σημαντικά ερωτήματα ψάχνουν για απάντηση. Πως σκάφθηκαν πολυεπίπεδες υπόγειες πολιτείες από τα έγκατα της Γης προς την επιφάνεια όταν ακόμα και ένα απλό πηγάδι 5 μέτρων χτίζεται από πάνω προς τα κάτω. Πόσα γνωρίζουμε για το εσωτερικό της Γης και τις υπόγειες κοιλότητες της ; Η ίσως πιο εύστοχα πόσα θέλουν να γνωρίζουμε οι ιερατικές , επιστημονικές και πολιτικές ομάδες που κατευθύνουν την εξέλιξη των κοινωνιών ανά τους αιώνες.
Πότε θα αρχίσουν να ξεδιαλύνεται η ομίχλη γύρω από το ποιόν των μεγαλιθικών πολιτισμών που άνθισαν και εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς αφήνοντας πίσω τους αινιγματικά μνημεία , όπως αυτά σε Μάλτα , Τουρκία και Αμερική.
Στην ενότητα μας "Μυστήρια" μπορείτε να ενημερωθείτε για όσα που κυκλοφορούν.
brainchange.gr
Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
Μετά τους βομβαρδισμούς έρχεται ένα ''εγ-κλιματικό καθεστώς'' που θα περιλαμβάνει νόμους για το περιβάλλον
H ραδιενέργεια θα τους σκοτώνει για πολλά χρόνια
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021
ΝΕΟ !!! ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ !!! 500.000 Ε !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΩΠΑ'Ι'ΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε χρηματοδότηση, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και ξεκινά ένα ακόμη έργο για την άρδευση της Κωπαΐδας. Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Επισκευή και αποκατάσταση βλαβών σε θυροφράγματα – αντλιοστάσια άρδευσης Κωπαΐδας» και με προϋπολογισμό 500.000€.
Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση βλαβών, οι οποίες προέκυψαν από πλημμυρικά φαινόμενα, στα αντλιοστάσια και τα θυροφράγματα της Κωπαίδας.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται:
Ø Η αναβάθμιση και επισκευή τεσσάρων θυροφραγμάτων (Γερμανικό, Εσωτερική, Κεντρική, Παχούμη).
Ø Η προμήθεια και εγκατάσταση 6 αντλιοστασίων.
Ø Η κατασκευή 2 οικίσκων αντλιοστασίων.
Ø Η κατασκευή 3 ραμπών πρόσβασης στα θυροφράγματα Γερμανικό, Εσωτερική, Κεντρική.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε στην εύφορη γη της Κωπαΐδας, με ένα ακόμη έργο για την αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν σε αντλιοστάσια και θυροφράγματα, από πλημμυρικά φαινόμενα.
»Το έργο προϋπολογισμού 500.000€ δεν περιορίζεται σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις. Βελτιώνει και εξοπλίζει περαιτέρω τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η άρδευση. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας και διαβεβαιώνουμε τους αγρότες μας, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα είναι πάντα στο πλευρό τους!»
Ακολούθως, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά δήλωσε: «Για μας η Κωπαΐδα αποτελεί προτεραιότητα με μεγάλα και σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν τον εύφορο κάμπο μας και ικανοποιούν τις ανάγκες των αγροτών μας.
»Μέχρι τώρα έχουν γίνει και γίνονται έργα συνολικού προϋπολογισμού 10.547.525,67 και συνεχίζουμε με ένα ακόμη νέο 500.000 ευρώ που στοχεύει στην βελτίωση της άρδευσης. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να είμαστε ουσιαστικοί στις παρεμβάσεις μας, αποδίδοντας τα μέγιστα των προσπαθειών μας στους αγρότες μας».
https://orchomenos-press.blogspot.com/
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ !!! ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ Κ. ΦΑΝΗΣ ΠΑΠΑΘΩΜΑ !!!
Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021
Washington Post> Ξεκινάει ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος για την Ενέργεια- Χωρίς ρεύμα εκατομμύρια άνθρωποι !!!
ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ;
Ήδη, μεγάλες επαρχίες στην Κίνα σταμάτησαν την 24ωρη παροχή ρεύματος- Τα εργοστάσια άνθρακα της Ινδίας κλείνουν το ένα μετά το άλλο
Όπως όλα δείχνουν η πανδημία του κορωνοϊού ήταν απλά μια καταιγίδα μπροστά στις ενεργειακή θύελλα που είναι εδώ… Ήδη, ορισμένες κινεζικές επαρχίες ξεμένουν από ηλεκτρικό ρεύμα, οι Ευρωπαίοι πληρώνουν υπέρογκα ποσά για το υγροποιημένο αέριο και ο Λίβανος είναι στο σημείο μηδέν στην κεντρική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, ο άνθρακας τελειώνει στην Ινδία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η τιμή ενός γαλονιού απλής βενζίνης ήταν στα 3,25$ την Παρασκευή από 1,27$ τον Απρίλιο.
Καθώς η παγκόσμια οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία της Covid-19, η ξαφνική ενεργειακή κρίση επιβαρύνει τις αλυσίδες εφοδιασμού και προκαλεί γεωπολιτικές εντάσεις. Επιπλέον, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες ετοιμάζονται να συναντηθούν στα πλαίσια της Cop26 (Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή), τώρα τίθενται ερωτήματα σχετικά με το εύλογο μιας παγκόσμιας επανάστασης στην πράσινη ενέργεια.
Η κρίση έχει ενοχοποιηθεί για μια τέλεια καταιγίδα παραγόντων, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία που ήρθε αφού οι χώρες ξόδεψαν λιγότερα για την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων τους τελευταίους 18 μήνες: Ένας ασυνήθιστα περσινός κρύος χειμώνας στην Ευρώπη που εξάντλησε τα ενεργειακά αποθέματα της ηπείρου, μια σειρά τυφώνων που έκλεισαν τα διυλιστήρια πετρελαίου του Περσικού Κόλπου και η επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας, είναι επίσης παράγοντες που συνέβαλαν στην τέλεια καταιγίδα.
«Μεταδίδεται από τη μία αγορά ενέργειας στην άλλη», δήλωσε στην Washington Post ο Daniel Yergin, συγγραφέας του βιβλίου «The New Map: Energy, Climate and the Clash of Nations». «Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δώσουν επιδοτήσεις προκειμένου να αποφύγουν την τεράστια αντίδραση των πολιτών τους», είπε. «Υπάρχει ένα διάχυτο άγχος για το τι μπορεί να συμβεί ή όχι, αυτό το χειμώνα, εξαιτίας ενός παράγοντα στον οποίο δεν έχουμε κανέναν έλεγχο: Τον καιρό».
Λίγες ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής Cop26 στη Γλασκώβη, οι υποστηρικτές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υποστηρίζουν ότι η κρίση δείχνει την ανάγκη απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα. Οι επικριτές τους, ισχυρίζονται ότι ισχύει το αντίθετο, τονίζοντας ότι ο άνεμος και ο ήλιος δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τη ζήτηση. Οι αναλυτές ανησυχούν επίσης ότι οι ελλείψεις και οι υψηλές τιμές θα βλάψουν την επερχόμενη παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Αλλά καθώς οι χώρες αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν, ο Vladimir Putin δείχνει να εκμεταλλεύεται την κρίση. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος κλήθηκε από τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ) να βοηθήσει στη χαλάρωση της κρίσης, απελευθερώνοντας περισσότερες εξαγωγές στην Ευρώπη. Ο Putin κατηγορήθηκε ότι σκόπιμα παρακράτησε τις προμήθειες φυσικού αερίου ως μόχλευση προς την ΕΕ, με την οποία θέλει να υπογράψει στον νέο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ύψους 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που λειτουργεί από την κρατική ενέργεια Gazprom και ο οποίος παρακάμπτει την Ουκρανία.
Ωστόσο, πολλοί αντιτίθενται στον αγωγό. Η Ρωσία είναι ήδη ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου στην ΕΕ πίσω από τη Νορβηγία, και ο Nord Stream 2 θα αυξήσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία και τη γεωπολιτική επιρροή της Μόσχας. Την Τετάρτη, ο Putin πρότεινε ότι οι Ευρωπαίοι πελάτες της Ρωσίας θα μπορούσαν να βρουν λύση για την ήπειρο εισάγοντας περισσότερο ρωσικό αέριο.
Οι εντάσεις αυξάνονται επίσης εντός της ΕΕ, με τους ηγέτες να διαφωνούν για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Putin, δήλωσε την Τετάρτη ότι η ΕΕ είναι εν μέρει υπεύθυνη για τις αυξήσεις των τιμών, λέγοντας ότι το μπλοκ «πρέπει να αλλάξει την πολιτική του». Την ίδια μέρα, ο επικεφαλής της ΕΕ για το κλίμα, Frans Timmermans, ανέφερε ότι εκείνοι που κατηγορούν την Πράσινη Συμφωνία του μπλοκ το κάνουν μόνο για «ιδεολογικούς λόγους» και ότι μια μετάβαση έξω από τα ορυκτά καύσιμα θα βοηθήσει στο τερματισμό της κρίσης των τιμών.
«Η λάθος απάντηση σε αυτό θα ήταν να επιβραδυνθεί η μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», είπε ο Timmermans. «Η σωστή απάντηση είναι να διατηρηθεί η προσπάθεια μετάβασης και ίσως ακόμη να αναζητηθούν τρόποι για να αυξηθούν».
Αλλά οι ενεργειακοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι η Ευρώπη απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα από τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την ενέργεια πριν διασφαλίσει ότι υπάρχουν επαρκείς ανανεώσιμες πηγές. Τώρα, με τον χειμώνα να πλησιάζει, τα αποθέματα καυσίμων στην Ευρώπη είναι σχετικά χαμηλά.
Την ίδια στιγμή, στο Λίβανο, δεν υπάρχει πλέον κεντρικά παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια αφού οι δύο μεγαλύτεροι σταθμοί παραγωγής ενέργειας της χώρας έκλεισαν λόγω έλλειψης καυσίμου, βυθίζοντας στο σκοτάδι έξι εκατομμύρια ανθρώπους. Η παραγωγή σταμάτησε εχθές στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Zahrani, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο του εργοστασίου του Deir Ammar, όταν οι προμήθειες ντίζελ εξαντλήθηκαν. Κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας «σταμάτησε εντελώς το μεσημέρι» και προειδοποίησε ότι η παραγωγή είναι απίθανο να επανεκκινήσει «μέχρι την επόμενη Δευτέρα ή για αρκετές ημέρες».
Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το απόθεμα μαζούτ του στρατού για να λειτουργήσει προσωρινά τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας, αλλά αυτό δεν θα συμβεί σύντομα. Ο Λίβανος βρίσκεται στο χάος εδώ και χρόνια αφού η κυβέρνηση παραιτήθηκε μετά την τεράστια τυχαία έκρηξη αερίου στη Βηρυτό το 2020. Οι ελλείψεις είναι πιθανώς αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης μετά από μήνες διαμάχης εξουσίας μεταξύ των διαφόρων παρατάξεων της χώρας.
Την ίδια στιγμή, η Ινδία προειδοποίησε ότι τα αποθέματα άνθρακα της χώρας βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ, με τις μονάδες άνθρακα να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός λειτουργίας τα επόμενα 24ωρα. Τα κυβερνητικά δεδομένα της χώρας δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς από τους 135 σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα της χώρας διαθέτουν αποθέματα καυσίμων λιγότερων από τρεις ημέρες. Η κρίση έχει ήδη επηρεάσει ορισμένες βόρειες και ανατολικές πολιτείες, με το φόβο ότι η πρωτεύουσα Νέο Δελχί μπορεί να είναι η επόμενη να μεγαλώνει, ενώ αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι ελλείψεις μπορεί να διαρκέσουν μέχρι το χειμώνα.
Ο πρωθυπουργός του Νέου Δελχί, Arvind Kejriwal, προέτρεψε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi να διαθέσει περισσότερο άνθρακα και φυσικό αέριο σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που τροφοδοτούν την πόλη εν μέσω φόβων διακοπών ηλεκτρικής ενέργειας για τους 20 εκατομμύρια κατοίκους της πρωτεύουσας.
Εν τω μεταξύ, η Κίνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση ηλεκτρικής ενέργειας σε μια δεκαετία, με τη χώρα να έχει πληγεί κυρίως στον τομέα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, συνθήκες που αναγκάζουν εργοστάσια να κλείνουν ή να ανοίγουν για λίγες μόνο ώρες την εβδομάδα. Η κρίση, η οποία άρχισε να δαγκώνεται πριν από ένα δεκαπενθήμερο, προκλήθηκε από το κόστος αύξησης του άνθρακα καθώς η κινεζική οικονομία άνοιξε ξανά μετά την Covid, κάτι που σημαίνει ότι οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας που λειτουργούσαν με απώλειες άρχισαν πλέον να κλείνουν.
Διακοπές ρεύματος έχουν ήδη αναφερθεί στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, αλλά είναι πιο σοβαρές στους βορειοανατολικούς παραγωγικούς κόμβους των Χεϊλονγκτζιάνγκ, Τζιλίν και Λιαονίνγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι καταστηματάρχες ανάβουν στα κτίρια τους κεριά εν μέσω πρόσφατου τριήμερου μπλακ άουτ που κατέστρεψε επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον 16 επαρχίες πιστεύεται ότι κάνουν συχνές διακοπές ρεύματος λόγω έλλειψης εφοδιασμού, αν και έχουν αποφύγει την πλήρη διακοπή.
www.triklopodia.gr