Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ...ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !!!

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Φοροφυγάδες φαντάσματα περιλαμβάνει η λίστα

Φοροφυγάδες φαντάσματα περιλαμβάνει η πολυδιατυμπανισθείσα λίστα των φοροφυγάδων, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και φιλοδοξεί να εισπράξει 41 δις ευρώ.
Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις του....
ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και ιδιωτικές που είχαν ενταχθεί στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης ΟΑΕ και οι οποίες έχουν προ πολλού πτωχεύσει και εκκαθαριστεί.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η Πειραϊκή Πατραϊκή, Η Χαρτοποιία Λαδόπουλου (ΕΓΛ) και άλλες.
Θα μείνουμε όμως στην Πειραϊκή Πατραϊκή, της οποίας η περιουσία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με την συνέργεια του εκκαθαριστή και την ανοχή του εποπτεύοντος Υπουργείου Οικονομικών, ιδιοποιήθηκαν διάφορα κοράκια. Το ίδιο συνέβη και με την ΕΓΛ και με άλλες επιχειρήσεις, που είχαν υπαχθεί στον ΟΑΕ.
Αλλά και στον καθαρά ιδιωτικό τομέα οι εκκαθαριστές, κατασπατάλησαν τις περιουσίες των υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων. Εδώ χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η ΒΟΚΤΑΣ, την οποία στην πτώχευση οδήγησε η ΑΤΕ, όπου το παραδικαστικό κύκλωμα με τους στημένους πλειστηριασμούς, έβγαλε στο σφυρί την ακίνητη περιουσία της εταιρίας, αξίας πολλών εκ. ευρώ για ψιχία και η οποία, λίγους μήνες μετά πουλήθηκε από τον «μοναδικό» πλειοδότη στο δεκαπλάσιο της τιμής κατακύρωσης.
Στην περίπτωση της Βοκτάς ο αρμόδιος επί των πτωχεύσεων Πρόεδρος Πρωτοδικών, είχε διορίσει εκτιμητή της πτωχευτικής περιουσίας δικό του άνθρωπο με τον οποίο απέκτησαν και κοινά περιουσιακά στοιχεία. Μάλιστα ο περί ου ο λόγος δικαστής έχει καταδικαστεί διότι δεν είχε καταθέσει, ως όφειλε δήλωση περί πόθεν, έσχες. Στην απόφαση αναφέρεται ότι είχε μαζί με τον εκτιμητή αγόρασαν από κοινού έκταση και έχτισαν βίλες.

Αυτή η λίστα δείχνει την ηθελημένη άγνοια των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και την αδυναμία τους να προστατέψουν και να διεκδικήσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου. Και αυτό είναι το τραγικό για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

http://www.kentri.gr/