Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΝΟΜΟΙ !!! ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Αντίχριστοι νόμοι σαρώνουν την Ελλάδα. Αλλάζουν το Ορθόδοξο τοπίο της χώρας μας και η εκκλησία σιωπά επικίνδυνα !!!

Ποιες αργίες καταργεί το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία
Προχωρά ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση αργιών του σχολικού έτους, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης του χρόνου εντός σχολείου για τους μαθητές.
Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δημοσιοποίησε σε συναδέλφους του βουλευτές τις σχολικές αργίες που θα καταργηθούν από την επόμενη χρονιά.
Η πρόθεση Αρβανιτόπουλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η κατάργηση δύο αργιών, αυτή της 7ης Ιανουαρίου, της επομένη των Φώτων και εορτής του Αγίου Ιωάννη,

η οποία έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια ως ημέρα με κλειστά τα σχολεία και επίσης, εκείνη των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων των Γραμμάτων, στις 30 Ιανουαρίου.
Υπάρχει επίσης σκέψη να καταργηθούν και οι τοπικές αργίες, όπως εκείνες των πολιούχων κάθε πόλης.
Επίσης, δεν αποκλείεται τα σχολεία να αρχίζουν τα μαθήματα από 1η Σεπτεμβρίου -και όχι μετά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη- και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά είτε στο τέλος Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου.

 

Ο ΒΗΜΑτοδότης (31/1/2014) γράφει:
Μαχαίρι στις σχολικές αργίες
Δεν είμαι βέβαιος ποιους θα στενοχωρήσω (μαθητές, γονείς ή εκπαιδευτικούς) αλλά ο κύβος ερρίφθη. Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δημοσιοποίησε σε συναδέλφους του βουλευτές τις σχολικές αργίες που καταργούνται από την προσεχή σχολική χρονιά. Λοιπόν σας πληροφορώ ότι η πρόθεση του υπουργού είναι η κατάργηση δύο αργιών, αυτή του Αϊ-Γιαννιού (επομένη των Φώτων) και αυτή των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων των Γραμμάτων, στις 30 Ιανουαρίου. Τώρα, θα πείτε, γιατί καταργούνται μόνο δύο αργίες; Επειδή, όπως μου εξήγησαν, υπάρχει πρόταση να καταργηθούν και μερικές άλλες τοπικές αργίες, ας πούμε του Αποστόλου Ανδρέα, κατά την οποία οι πατρινοί μαθητές είχαν αργία για να τιμήσουν τον πολιούχο άγιό τους.
Με την κατάργηση των αργιών δεν τελειώσαμε με τα σχολεία, γιατί, όπως έλεγε ο κ. Αρβανιτόπουλος, επεκτείνεται παράλληλα και η σχολική χρονιά. Ετσι δεν αποκλείεται (αν δεν έχει ήδη αποφασιστεί) τα σχολεία να αρχίζουν τα μαθήματα από 1ης Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά είτε στο τέλος Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου (όπως συνέβαινε τα παλιά καλά χρόνια).