OI AKΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2007

OI AKΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2007

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΗΧΗΡΑ !!! ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ !!! Η '' ΗΜΕΡΙΔΑ '' ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ '' ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ '' ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. !!!


 Απονομή στόν κορυφαίο Ελληνα Αθλητή τού  2013 Κολυμβητή  Σπύρο Γιαννιώτη   : Διακρίνονται από αριστερά οι Ι. Οικονομίδης, Δ. Διαθεσόπουλος, Σπ. Γιαννιώτης, Αρχιμανδρίτης κ. Κωνσταντίνος, Δ. Σταθόπουλος και Γ. Κατσιμπάρδης
                        


10/2/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στην ¨Ημερίδα¨ της 8/2/2014, που διοργάνωσαν η Κ.Ο.Ε σε συνεργασία με την εταιρεία Α.ΧΩ.Α και την υποστήριξη της Ε.Π.Ο:

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ

Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Π. Παναγιωτόπουλος προς τον Γ. Κατσιμπάρδη και το Δ. Διαθεσόπουλο: «Σας εκφράζω τη βούλησή μου να συνεργαστούμε».

Μήνυμα, με πολλούς αποδέκτες, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου – την ώρα που ο ίδιος ταξίδευε προς το Μόναχο για εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις – μετέφερε στην ¨Ημερίδα¨ ο εκπρόσωπός του Αρχιμανδρίτης κ. Κωνσταντίνος. Ένα μήνυμα για σεβασμό στα ολυμπιακά ιδεώδη και το πανανθρώπινο αξίωμα του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨, που εμπεριέχει και μια σοβαρή πρόσκληση για συστράτευση όλων (Εκκλησίας, Πολιτείας, Αθλητικών Ομοσπονδιών),  κατά της μάστιγας των αναβολικών.
Στη κατάμεστη Αίθουσα Α΄ του ξενοδοχείου Ledra Marriot, όπου οργάνωσαν την ¨Ημερίδα¨ η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε)  σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και την υποστήριξη της Ε.Π.Ο, μετά τον Αρχιμανδρίτη κ. Κωνσταντίνο, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δ. Διαθεσόπουλος. Ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Ε, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες των κολυμβητών και κολυμβητριών της Ομοσπονδίας του, χωρίς να σημειωθεί κανένα κρούσμα από χρήση αναβολικών. Στη συνέχεια μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο κ. Ι. Οικονομίδης, μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής της UEFA, ο οποίος έκανε μια επιστημονική και σε βάθος ανάλυση του φαινομένου του ντόπινγκ, υπογράμμισε δε και αυτός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μείνει αλώβητο από τα αναβολικά και τούτο διότι η Ομοσπονδία – στην οποία ο ίδιος είναι Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής – παρά το πλήθος των ποδοσφαιριστών που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα, δίνει καθημερινά μάχες κατά των αναβολικών.
Στην κεντρική ομιλία του ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ Γ. Κατσιμπαρδης, πρώτα αναφέρθηκε στα μεγάλα σκάνδαλα από αναβολικά, που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορα αθλήματα, στον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Τζαμάικα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία (23 θάνατοι Ανατολικογερμανών αθλητών και αθλητριών, από καρκίνο, συνέβησαν πριν από χρόνια, εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης αναβολικών) και στην Ολλανδία. Στη χώρα αυτή, ανέφερε ο κύριος Κατσιμπάρδης, ο γιατρός της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κατήγγειλε δημόσια ότι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας αλλά και του Άγιαξ, της Φέγιενορντ και της Τβέντε, έκαναν χρήση αναβολικών κατά τη δεκαετία του ’70. Στη συνέχεια ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών συνέδεσε το φαινόμενο του ντόπινγκ με την άκρατη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Παράλληλα, στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι εντελώς ασυνάρτητη και αντιφατική μπροστά στο πρόβλημα των αναβολικών: Οι Ομοσπονδίες τιμωρούν όσους βρίσκονται θετικοί σε ελέγχους, εφαρμόζοντας τους κανονισμούς της ΔΟΕ και της WADA, τα Ελληνικά Δικαστήρια όμως, τους αθωώνουν κατά σύστημα, ενώ οι κρατικοί λειτουργοί δεν αφαιρούν τα προνόμια από τους λίγους εκείνους αθλητές και αθλήτριες, που με νοθείες και ψέματα είχαν πετύχει ¨μεγάλες νίκες¨.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Κατσιμπάρδης πρότεινε να συσταθεί ¨Σώμα Δίωξης¨ - κατά το πρότυπο της Ισπανίας – με επικεφαλής Εφέτη Δικαστή, που θα ηγείται αθλητιάτρων και ειδικευμένων αστυνομικών, ο οποίος θα μπορεί να διατάσει ελέγχους ακόμη και στα σπίτια εκείνων που διακινούν αναβολικά και να παραπέμπει στο αυτόφωρο τους ίδιους και τους όποιους χρήστες.
Στο σημείο αυτό η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων διάβασε επιστολή που έστειλε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος στον Γ. Κατσιμπάρδη και τον Δ. Διαθεσόπουλο όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Σας εκφράζω τη βούλησή μου να συνεργαστούμε, και με όλους τους αρμόδιους φορείς, για να καταπολεμήσουμε το εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό φαινόμενο. Είμαι βέβαιος ότι στην εκδήλωσή σας, που θα ανοίξει με τις ευλογίες του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα ακουστούν απόψεις απολύτως χρήσιμες για την εξυπηρέτηση του κοινού μας σκοπού».
Ύστερα η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κάλεσε το γνωστό κολυμβητή  Σπύρο Γιαννιώτη, κορυφαίο Έλληνα αθλητή του 2013 και των δύο προηγούμενων χρόνων, στον οποίο ο Πρύτανης Δ. Σταθόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης κ. Κωνσταντίνος, πλαισιωμένοι από τους προέδρους των φορέων που οργάνωσαν την ¨Ημερίδα¨, απένειμαν τιμητική πλακέτα.   
Μετά την απονομή ακολούθησαν οι εμπεριστατωμένες ομιλίες των κ.κ. Δ. Γάκη, Τ. Βίγλα, Κ. Νανούση και Θ. Πυλιανίδη, ενώ στο τέλος – και ύστερα από μακρύ διάλογο με παραβρισκόμενους – ο Πρύτανης Δ. Σταθόπουλος συνόψισε τα συμπεράσματα της ¨Ημερίδας¨ λέγοντας τα εξής: Πρώτον η ενημέρωση είναι η αρχή της όλης προσπάθειας κατά των αναβολικών, γι αυτό και θεωρώ ότι μεγάλη είναι η συμβολή της σημερινής εκδήλωσης. Γενικά πρέπει να υπάρχει πρόληψη πριν από την καταστολή. Δεύτερον πάσχει η εφαρμογή των νόμων, άρα και των κυρώσεων. Τρίτον δίνεται υπερβολική έμφαση στον πρωταθλητισμού. Το βάρος πρέπει να πέσει στο μαζικό αθλητισμό βάθους, που καλλιεργείται από τα Σωματεία και τα Σχολεία, και Τέταρτον οφείλουμε να σπρώχνουμε τα παιδιά μας προς τον αθλητισμό με καλή διατροφή και άσκηση, γιατί αυτό βοηθάει στη σωστή ανάπτυξή τους και την πνευματική τους ισορροπία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ  Σωτήρης Τριανταφύλλου, η καθηγήτρια Τ.Ε.Φ.Α.Α και ταμίας του Σ.Ε.Γ.Α.Σ  Πολυξένη Αργειτάκη, οι Ευάγγελος Τασούλας και Θάνος Μαντίκος, εκ μέρους της ΔΗ.ΜΑ.Ρ, ο Κώστας Τουρναβίτης εκ μέρους των ΑΝ. ΕΛ, ο πλωτάρχης Γεώργιος Μαργιωλάκης εκ μέρους του Α.Σ.Α.Ε.Δ κ.α, ενώ ευχαριστήρια επιστολή, με θερμές ευχές για την επιτυχία της εκδήλωσης, έστειλε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός.
Αξία συγχαρητηρίων είναι η συνδρομή, στο έργο των οργανωτών, στελεχών της εταιρείας Interamerican.                          

Ο Πρόεδρος τής μη κερδοσκοπικής εταιρείας '' Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά '' κ.  Γιώργος  Κατσιμπάρδης στο βήμα κατά την κεντρική του ομιλία. 
ΠΑΝΕΛ: Από αριστερά διακρίνονται οι Δ. Γάκης, Τ. Βίγλας, Δ. Σταθόπουλος, Κ. Νανούσης και Θ. Πυλιανίδης. 


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΣΟΒΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com