OI AKΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2007

OI AKΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 2007

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ !!!BINTEO NTOKOYMENTO – Έχετε προσέξει ότι τελευταία πεθαίνουν αιφνίδια νέοι άνθρωποι και ειδικά ηλικίας 35 εως 50 ετών; Διαβάστε το λόγο…

Επίσημο έγγραφο προειδοποιεί για τα αιωρούμενα σωματίδια (αεροψεκασμούς) και τον κίνδυνο που προκαλούν στην δημόσια υγεία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ” ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΔΑ: ΒΙΨΠΘ-ΩΣ1:
ΘΕΜΑ: Συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, λόγω αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων
” … Το Υπουργείο Παιδείας, παρακαλείται να ενημερώσει άμεσα τους εποπτευόμενους φορείς του προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των συστάσεων και των μέτρων, ειδικότερα στην περίπτωση της άθλησης των παιδιών σε εξωτερικούς χώρους … ”
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ” ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:
ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ;
ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ …
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ “ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ”. ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ.\
makeleio
Ακόμη και σε επίπεδα που θεωρούνται ασφαλή με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, τα αιωρούμενα σωματίδια αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, όπως καταδεικνύει η ανάλυση πολλών ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 20 χρόνια.
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης επικεντρώθηκαν στα αιωρούμενα σωματίδια διαμέτρου μικρότερης από 2,5 μικρόμετρα ή αναπνεύσιμα σωματίδια PM2.5., τα οποία διεισδύουν βαθύτερα στο αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας δυνητικά μεγαλύτερες βλάβες. Από το 2008, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως όριο για τα PM2.5 τα 25 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο. Το ανώτατο όριο ασφαλείας για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ωστόσο, είναι τα 10 μικρογραμμάρια.
Οι επιστήμονες μελέτησαν τα αποτελέσματα 22 δημοσιευμένων ερευνών, σε συνολικό δείγμα 367.000 κατοίκων 13 χωρών της δυτικής Ευρώπης. Τα άτομα που συμμετείχαν στις έρευνες από τη δεκαετία του 1990 παρακολουθούνταν επί σχεδόν 14 χρόνια, διάστημα κατά το οποίο 29.000 εξ αυτών πέθαναν από φυσικά αίτια, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά θανάτου τους.
Όπως γράφουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους στην επιθεώρηση Lancet, διαπίστωσαν ότι η αύξηση των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων κατά 5 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αύξησε την πιθανότητα θανάτου - κατά την προαναφερθείσα περίοδο - κατά 7%. Το ποσοστό προέκυψε λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως την ηλικία, το βάρος, την υπέρταση, την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα ή την κοινωνικοοικονομική κατάσταση.
«Η διαφορά των 5 μικρογραμμαρίων μπορεί να είναι μεταξύ ενός σημείου σε πολυσύχναστο δρόμο και ενός μικρού στενού», εξήγησε ο καθηγητής στο ολλανδικό πανεπιστήμιο και επικεφαλής της ομάδας που έκανε την ανάλυση Ρομπ Μπίλεν.
Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αναγνώρισε ότι η μείωση του προσδόκιμου ζωής εξαιτίας της έκθεσης στα αιωρούμενα σωματίδια από τα αυτοκίνητα ή τις βιομηχανίες ενδέχεται να μην ξεπερνά τους λίγους μήνες. «Παρότι δεν ακούγεται πολύ, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο καθένας εκτίθεται σε κάποια επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όχι απαραίτητα με τη θέλησή του, σε αντίθεση π.χ. με το κάπνισμα», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr