Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ !!! ΠΟΥΤΙΝ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ '' ΦΡΙΚΗ '' !!!













Συγκλονιστική ομιλία Πούτιν: Ποιος διάολο εξόπλισε το ISIS και ποιος αγοράζει το πετρέλαιο; 


Μια ομιλία από αυτές που σπανίως παρακολουθούμε πολύ απλά διότι «καίνε» και καταδεικνύουν τα βρώμικα παιχνίδια που στήνονται στις πλάτες των λαών, εκφώνησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


Απευθυνόμενος σε Αμερικανούς δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν άφωνοι τα λεγόμενά του, ζήτησε να μάθει (ρητορικό βέβαια το ερώτημα) ποιος εξόπλισε το Ισλαμικό Κράτος, ποιος έχει συμφέροντα από όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια στη Συρία και τα οποία οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 240.000 ανθρώπων και στον εκτοπισμό εκατομμυρίων Σύρων και γιατί θα πρέπει οι ΗΠΑ να έχουν πάντα ως οδηγό τους τα δικά τους συμφέροντα αγνοώντας τα εθνικά συμφέροντα άλλων χωρών, καθώς και την ανεξαρτησία τους.

Έστελε, δε, μήνυμα στον Μπαράκ Ομπάμα ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα του, καθώς «δεν είναι προθεσή μας να μπούμε σε κανενός είδους αντιπαράθεση».

Αναλυτικά ολόκληρη η ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν:

Πρώτο πράγμα που θέλω να ξεκαθαρίσω. Ποτέ δεν είπα ότι βλέπω τις ΗΠΑ ως απειλή για την εθνική μας ασφάλεια. Όπως τονίσατε, ο κ. Ομπάμα θεωρεί τη Ρωσία ως απειλή. Εγώ δεν έχω την ίδια άποψη για τις ΗΠΑ. Αυτό που πραγματικά πιστεύω για τις ΗΠΑ είναι ότι οι πολιτικές που ασκούν όσοι βρίσκονται στην εξουσία είναι λανθασμένες. Δεν είναι μόνο αντίθετες με τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά υπονομεύουν και την όποια εμπιστοσύνη είχαμε στις ΗΠΑ, γεγονός που βέβαια κάνει κακό και στις ίδιες τις ΗΠΑ.

Μπορώ να μείνω σιωπηλός για πολλά πράγματα. Όπως όμως πάντα υποστηρίζω, οι μονομερείς ενέργειες, κατά τη διάρκεια της διαρκούς αναζήτησης για τις επόμενες συμμαχίες, οι οποίες είναι προκαθορισμένες, δεν αποτελούν μέθοδο που διευκολύνει τις συζητήσεις μας που στοχεύουν στο να βρούμε κοινό έδαφος και να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο. Αυτές είναι μονομερείς ενέργειες και λαμβάνουν χώρα συνεχώς. Και οδηγούν σε κρίσεις. Το έχω πει αυτό πολλές φορές.

Μία άλλη απειλή που έχει αναφέρει ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν το Ισλαμικό Κράτος. Ωραία, ποιος διάολο τους εξόπλισε; Ποιος εξόπλισε τους Σύρους που πολεμούν τον Άσαντ; Ποιος δημιούργησε το πολιτικό κλίμα που ευνόησε αυτή την κατάσταση; Ποιος πίεσε για την παράδοση όπλων στην περιοχή; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνετε ποιος πολεμά αυτή τη στιγμή στη Συρία; Είναι κυρίως μισθοφόροι. Αντιλαμβάνεστε ότι πληρώνονται για να πολεμούν; Οι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό αυτού που θα τους δώσει τα περισσότερα. Οπότε, τους εξοπλίζουν και τους δίνουν συγκεκριμένα ποσά. Γνωρίζω ακόμα και τα ποσά αυτά.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Πολεμούν έχοντας τα όπλα τα οποία βέβαια δεν μπορείς να τους τα πάρεις πίσω και κάποια στιγμή αντιλαμβάνονται ότι κάποιος τους προσφέρει περισσότερα, οπότε πηγαίνουν και πολεμούν εκεί. Εν συνεχεία, καταλαμβάνουν περιοχές με κοιτάσματα πετρελαίου. Στο Ιράκ, στη Συρία, οπουδήποτε.

Στη συνέχεια προχωρούν σε εξόρυξη του πετρελαίου το οποίο κάποιος αγοράζει. Αλήθεια, που είναι οι ποινές και οι κυρώσεις γι αυτούς που αγοράζουν το πετρέλαιο; Εσείς πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ποιος το αγοράζει; Δεν αγοράζουν σύμμαχοί τους αυτό το πετρέλαιο; Θεωρείτε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δύναμη να επηρρεάσουν αυτούς τους συμμάχους; Μήπως τελικά δεν επιθυμούν να τους επηρρεάσουν; Και τότε γιατί βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος;

Σε περιοχές που άρχισαν τις εξορύξεις και για τις οποίες πληρώνονται μισθοφόροι, σε αυτές τις περιοχές οι αντάρτες από την «πολιτισμένη» αντιπολίτευση της Συρίας κατατάχθηκαν αμέσως στο Ισλαμικό Κράτος. Γιατί; Επειδή πληρώνονται περισσότερο! Θεωρώ αυτή την πολιτική εντελώς αντιεπαγγελματική!

Δεν έχει ως βάση τα γεγονότα στον πραγματικό κόσμο. Πρέπει να υποστηρίξουμε την πολιτισμένη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Συρία, όπως λέτε. Οπότε τους υποστηρίζετε, τους δίνετε όπλα και στη συνέχεια εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος.

Δεν μπορούν να δουν ένα βήμα μπροστά; Δεν γίνεται να στηρίξουμε τέτοιου είδους πολιτική. Τη θεωρούμε λανθασμένη. Βλάπτει τους πάντες, ακόμη και τις ΗΠΑ. Όταν λοιπόν πρόκειται για τα εθνικά μας συμφέροντα, θα ήθελα πραγματικά εσείς που μου κάνετε τις ερωτήσεις ως Αμερικανοί δημοσιογράφοι, να αναλάβετε μια μέρα τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ. Ίσως τότε να καταφέρουμε με κάποιο τρόπο να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Αν δεν συμβεί αυτό, θα ήθελα τουλάχιστον να μεταφέρετε το μήνυμά μου στην αμερικανική κυβέρνηση. Στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και σε όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτή την κατάσταση.

Πείτε τους ότι δεν είναι επιθυμία μας να μπουμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Τη στιγμή που θα αρχίσετε να σκέφτετε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα σε σχέση με τις πράξεις σας, όλες οι μεταξύ μας διαφωνίες θα ρυθμιστούν. Αυτό πρέπει να γίνει. Δεν αρκεί απλά να το συζητάμε. Πρέπει να λάβετε υπ όψιν σας τα συμφέροντα των άλλων και να σέβεστε τους υπολοίπους. Δεν γίνεται να «στίβετε» τους άλλους έχοντας ως μόνο γνώμονα τα δικά σας οφέλη. Είτε αυτό αφορά την οικονομία, είτε στρατιωτικές δράσεις, είτε οτιδήποτε.

Κοιτάξτε το Ιράκ. Η κατάσταση είναι τραγική. Δείτε τη Λιβύη και τα όσα κάνατε εκεί που οδήγησαν και στη δολοφονία του πρέσβη σας. Μήπως κι αυτό το κάναμε εμείς; Πήρατε μέχρι και απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Για πιο λόγο όμως; Για να μην πετούν οι δυνάμεις του Καντάφι και βομβαρδίζουν τους αντάρτες.

Αυτή δεν ήταν η εξυπνότερη απόφαση που θα μπορούσατε να πάρετε. Και τι κάνατε μετά; Αρχίσατε να βομβαρδίζετε την περιοχή, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και ξεκάθαρη επίθεση σε μια χώρα. Εμείς το κάναμε αυτό; Οχι, εσείς με τα ίδια σας τα χέρια και μάλιστα έγινε αιτία να δολοφονηθεί ο πρέσβης σας. Έπρεπε να φτάσουμε εκεί; Στην απόλυτη καταστροφή; Ποιος φταίει λοιπόν; Μην ψάχνετε να επιρρίψετε αλλού ευθύνες όταν κάνετε όλα αυτά τα λάθη.

Οφείλετε να κάνετε το ακριβώς αντίθετο. Να ξεπεράσετε τη μόνιμη επιθυμία σας να κυριαρχήσετε. Να σταματήσετε να θέτετε σε εφαρμογή τα ιμπεριαλιστικά σας πλάνα και τις φιλοδοξίες σας. Σταματήστε να δηλητηριάζετε τις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι πέρα από τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές.

Δεν θα ξεχάσουμε τη σχέση που είχαμε όταν βοηθήσαμε τις ΗΠΑ στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το γεγονός ότι συνεργαστήκαμε και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Πιστεύω ότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών είναι όμοια. Και σε αυτά πρέπει να εστιάσουμε».