Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ !!!




Ο άνθρωπος μπορεί να καταλάβει την δύναμη που έχει η αύρα, ο νους, τα συναισθήματα. Τις ενέργειες τους τις βλέπει να υλοποιούνται στο γύρω περιβάλλον του ή ακόμα και μέσα στον ίδιο του τον εαυτό, οπότε ως ένα βαθμό έχει την επίγνωση των αποτελεσμάτων τους. Ίσως εκείνο που ακόμα δεν έχει αντιληφθεί είναι η δύναμη του λόγου, όλων αυτών που εκφράζει και λεκτικοποιεί προς τα έξω για να πάρουν σάρκα και οστά κάποια στιγμή. 

Η φωνή και η ικανότητα ομιλίας θεωρείται κάτι δεδομένο και καθημερινό, τόσο που έχει χάσει πια την πραγματική του ουσία αλλά και την ενεργειακή δύναμη που προσφέρει ο λόγος.

Η φωνή του καθενός είναι ο άμεσος τρόπος να εκφραστεί η ποικιλλομορφία των εσωτερικών καταστάσεων που βιώνονται κάθε στιγμή. Κάθε τι που επιλέγει ο άνθρωπος να μοιραστεί έχει συνήθως μία σύνδεση με ένα συναίσθημα, μία σκέψη ή μία ποιότητα που έχει μεγαλύτερη δυναμική την εκάστοτε στιγμή. Αυτό μπορεί να είναι κάτι όμορφο, όπως αγάπη, χαρά, θετικότητα, ή μπορεί να είναι έντονα φορτισμένο από βαρύτερες ενέργειες όπως τον θυμό, τον φόβο ή την ζήλια. Το σημαντικό είναι πώς ό,τι επιλέξει ο άνθρωπος να αποδώσει με λόγια επηρεάζει σε έναν μεγάλο βαθμό και τους άλλους γύρω του αλλά και την ίδια του την πραγματικότητα. Και αυτό γιατί η φωνή μεταφέρει με μεγάλη δύναμη τις ψυχικές, νοητικές και συναισθηματικές ποιότητες- λειτουργεί σαν ένα ταχύτατο όχημα για την έκφραση και «μετάφραση» αυτών των δονήσεων στην ανθρώπινη πραγματικότητα.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η δύναμη του λόγου;

Καθώς οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή ο ένας με τον άλλο, είναι σαν να συνδέονται οι ενέργειες του καθενός με τον άλλο, δημιουργώντας τα πρώτα συναισθήματα, είτε θετικά είτε αρνητικά, ανάλογα με το πώς οι αύρες ταιριάζουν μεταξύ τους. Η αλληλεπίδραση όμως δεν μένει μόνο στη σύνδεση του ενεργειακού πεδίου αλλά και στις λέξεις και τις δονήσεις που κουβαλά η φωνή. Και αυτό γιατί συνδέεται άμεσα με την ψυχική ενέργεια, φορτίζοντας κάθε λέξη, έκφραση και άποψη με δύναμη δημιουργίας. Αυτή η δύναμη επηρεάζει την αύρα των άλλων ακριβώς γιατί εκείνη την στιγμή υπάρχει η σύνδεση των ενεργειών. Ακόμα και στην συνομιλία μέσω τηλεφώνου οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους και μοιράζονται σκέψεις, συναισθήματα και ποιότητες.

Εκείνες τις στιγμές είναι πολύ σημαντικό το τί επιτρέπει ο καθένας να μοιραστεί ενεργειακά με άλλους, καθώς αυτό είναι που θα τους επηρεάσει και ανάλογα. Αν δηλαδή κάποιος μιλάει αυστηρά ή με απαξιωτικές λέξεις προς κάποιον άλλο, η ενέργεια που κουβαλούν αυτές είναι σαν να «πληγώνει» την αύρα, σαν να γίνεται μία μικρή επίθεση. Αντίθετα, οι λέξεις που που πραγματικά κουβαλούν αγάπη, ενδιαφέρον και στοργή είναι σαν να «αγκαλιάζουν» την αύρα του ανθρώπου και άμεσα μπορούν να προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση-άλλωστε ο λόγος λειτουργεί ταχύτατα σαν θεραπευτικό εργαλείο, αφού μεταφέρει συμπυκνωμένη ψυχική ενέργεια. Για αυτό τον λόγο πολλές φορές μία κουβέντα, μία λέξη μπορεί να αποδειχτεί μεγάλης θεραπευτικής αξίας ή αντίθετα να δημιουργήσει ψυχολογικό σοκ και ενεργειακή κατάπτωση σε κάποιον.

Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζει ο καθένας τί δημιουργεί όχι μόνο με τις πράξεις αλλά και με τα ίδια του τα λόγια. Ο λόγος μεταφέρει μεγάλα ποσά ενέργειας και σε σύνδεση με την εσωτερική δονητική κατάσταση του καθενός μπορεί να γίνει θεραπευτικός ή αποδυναμωτικός. Μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τα φυτά και τα ζώα, να δημιουργήσει ευεξία ή να οδηγήσει σε ψυχολογική κατάπτωση όταν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Είναι τέτοια η δύναμη του, που χρειάζεται να την γνωρίζει ο άνθρωπος ώστε να μπορεί να τον διοχετεύει όσο το δυνατόν πιο αρμονικά για τον εαυτό του και τους άλλους γύρω του. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει κύριος των δυνατοτήτων του, δημιουργεί με θετικότητα και βοηθά και την ενδυνάμωση και άλλων ατόμων.


Για αυτό προσοχή στα λόγια μας…Κουβαλούν πολύ μεγαλύτερη δύναμη από όσο μπορούμε να φανταστούμε!

old.astrolife.gr


Πηγή: http://www.awakengr.com/2015/08/h.html#ixzz3noUq3zv2
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike