Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ !!!

Το a-sports.gr σας παρουσιάζει το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου * Τα ρόστερ των δέκα ομάδων της Α’ κατηγορίας, οι δηλώσεις όλων των προπονητών και των αρχηγών αλλά και η προϊστορία των τίτλων
Μισούν οι γυναίκες το ποδόσφαιρο; Μέγα λάθος… Υπάρχουν γυναίκες που όχι απλά το αγαπούν, αλλά το λατρεύουν ίσως περισσότερο και από τους άνδρες! Και οι πιο αυθεντικές του είδους είναι οι παίκτριες του γυναικείου ποδοσφαίρου.
Κορίτσια από 14 έως 36 ετών που παθιάζονται με τη στρογγυλή θεά και… οργώνουν κάθε εβδομάδα αμέτρητα χιλιόμετρα στους αγωνιστικούς χώρους, συμμετέχοντας στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Και μη βιαστείτε να φέρετε αμέσως αντιρρήσεις, αρκεί να σκεφτείτε πως ούτως ή άλλως η μπάλα είναι γένους… θηλυκού!
Το a-sports.gr θα καλύψει όλη την αγωνιστική κίνηση της σεζόν 2015-16 στην Α’ κατηγορία γυναικών και λίγο πριν από την εναρκτήρια σέντρα του νέου πρωταθλήματος την Κυριακή (11/10) σας «εκπαιδεύει».
Σας παρουσιάζουμε τις δέκα ομάδες της φετινής μεγάλης κατηγορίας με τα πλήρη ρόστερ τους αλλά και το τι προηγήθηκε. Και ταυτόχρονα, μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές, έτσι φιλοξενούμε δηλώσεις απ' όλους τους προπονητές και τις αρχηγούς των ομάδων, μέσα από τις οποίες προσδιορίζονται οι στόχοι τους.
Ανακαλύψτε, λοιπόν, το γυναικείο ποδόσφαιρο εν Ελλάδι σε ένα συλλεκτικό αφιέρωμα του a-sports.gr!

«Δικέφαλη» κυριαρχία…

Το πρώτο πανελλήνιο γυναικείο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα διεξήχθη την περίοδο 1989-90 με πρώτο νικητή την Ολυμπιάδα ’96.
Την επόμενη σεζόν ο τίτλος πήγε στη Δόξα Πειραιά και ταυτόχρονα ήταν μια χρονιά-ορόσημο, αφού τότε δημιουργήθηκε η Εθνική Γυναικών!
Το πρωτάθλημα παραμένει στα χέρια της Δόξας Πειραιά και το 1991-92, ενώ ένα χρόνο αργότερα ανεβαίνει βόρεια για λογαριασμό του Α.Ο. Καβάλας ’86 (εκείνη την περίοδο έγινε ο διαχωρισμός ανάμεσα σε Πανελλήνιο και Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών).
Εν συνεχεία οι νικητές του τίτλου ήταν οι ακόλουθοι ανά σεζόν: 1993-94: Δόξα Πειραιά, 1994-95: Δόξα Πειραιά, 1995-96: Ολυμπιάδα '96, 1996-97: Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, 1997-98: Ολυμπιάδα ’96, 1998-99: Ένωση Δόξα Άρτεμις Δραπετσώνας ’97, 1999-00 Φιλιριακός Φλώρινας, 2000-01: Α.Ο. Καβάλας ’86, 2001-02: ΠΑΟΚ, 2002-03: Α.Ε. Αίγινας, 2003-04: Α.Ε. Αίγινας, 2004-05: Α.Ε. Αίγινας, 2005-06: ΠΑΟΚ, 2006-07: ΠΑΟΚ, 2007-08: ΠΑΟΚ, 2008-09: ΠΑΟΚ, 2009-10: ΠΑΟΚ, 2010-11: ΠΑΟΚ (καθιερώνεται η Α’ κατηγορία), 2012-13: ΠΑΟΚ, 2013-14: Αμαζόνες Δράμας, 2014-15: ΠΑΟΚ.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ΠΑΟΚ είναι ο πολυνίκης με 9 συνολικά πρωταθλήματα και τον ακολουθούν με τέσσερις κατακτήσεις η Δόξα Πειραιά, ενώ από τρεις τίτλους μετρούν ο Α.Ο. Καβάλας ’86 και η Α.Ε. Αίγινας.

kupellouxos_5«Ασπρόμαυρες» και οι κούπες

Το Κύπελλο Ελλάδας στο γυναικείο ποδόσφαιρο έχει μικρή διαδρομή, καθώς έχουν διεξαχθεί μόλις έξι διοργανώσεις. Ο θεσμός διεκόπη για μία δεκαετία και επανήλθε την τελευταία τριετία.
Και οι κούπες, πάντως, είναι… βαμμένες με ασπρόμαυρη απόχρωση, αφού τέσσερις φορές τις σήκωσε ο ΠΑΟΚ!
Αναλυτικά:
1999-00: Ολυμπιάδα ’96 (τελικός Ήφαιστος Περιστερίου - Ολυμπιάδα 0-2)
2000-01: Α.Ο. Καβάλας ’86 (τελικός Α.Ο. Καβάλας ’86 - Ήφαιστος Περιστερίου 3-1)
2001-02 ΠΑΟΚ (τελικός ΠΑΟΚ - Α.Ε. Αίγινας 4-0)
2012-13: ΠΑΟΚ (τελικός ΠΑΟΚ - Ελπίδες Καρδίτσας 1-0)
2013-14: ΠΑΟΚ (τελικός Αμαζόνες Δράμας - ΠΑΟΚ 1-4)
2014-15: ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ - Γλυφάδα 4-3 στα πέναλτι, 0-0 κ.α. και παράταση).

Το κεφάλαιο εθνικές ομάδες

Κάποτε στις εθνικές ομάδες των γυναικών ήταν κοινό μυστικό πως απλά κάποιοι τοποθετούνταν για να… καπαρώσουν μια θέση. Τα τελευταία χρόνια, όμως, τα πράγματα -ευτυχώς- άλλαξαν, αφού ασχολούνται άνθρωποι με μεράκι, γνώση και διάθεση για δουλειά. Έτσι, οι τρεις Εθνικές (Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων) απέκτησαν περιεχόμενο και ήδη στις μικρότερες ηλικίες καταγράφονται σημαντικές επιτυχίες σε διεθνή τουρνουά.
Προπονητής στην Εθνική Γυναικών είναι ο Δήμος Κάβουρας, στην Εθνική Νεανίδων (μέχρι 19 ετών) και Κορασίδων (μέχρι 17 ετών) ο Αντώνης Πριόνας.
Και μετά το… πρόγευμα με την προϊστορία (καταγράφεται συνολικά για πρώτη φορά - για τους λάτρεις των στατιστικών) και το γενικότερο οργανόγραμμα, σας βάζουμε στο… κυρίως μενού. Το παιχνίδι αρχίζει, μάθετε τους δέκα μονομάχους...

afieroma-amazonesΑΜΑΖΟΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ

Οι Αμαζόνες Δράμας είναι μια από τις πιο καλά οργανωμένες ομάδες και η μοναδική που κατάφερε να σπάσει την παντοκρατορία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, κατακτώντας το πρωτάθλημα τη σεζόν 2013-14.
Η ομάδα ιδρύθηκε το 2005, έχει μια σταθερή διοίκηση, με πρόεδρο τον Αθανάσιο Λαζαρίδη, και διαθέτει δικές της ακαδημίες και δεύτερη ομάδα, η οποία μετέχει στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας!

Φιλίππου: «Άμεσα είτε στο προσεχές μέλλον πρωταθλητισμός»

afieroma-filipouΠροπονητής στις Αμαζόνες Δράμας ανέλαβε τον Αύγουστο ο Σπύρος Φιλίππου, ο οποίος ασχολείται για πρώτη φορά με το γυναικείο ποδόσφαιρο.
Ο νεαρός κόουτς (γιος του παλιού προπονητή της Δόξας Δράμας επί Α’ Εθνικής και των Τρικάλων Μιχάλη Φιλίππου) μας δήλωσε για το νέο πρωτάθλημα και τις Αμαζόνες: «Έχει γίνει ανανέωση. Έφυγαν 6-7 κορίτσια και έχουν ανέβει από τα τμήματα υποδομής πιο μικρές κοπέλες από 14 έως 16 χρόνων! Οι Αμαζόνες Δράμας έχουν τμήματα υποδομών και ακαδημία καθαρά γυναικεία με 25 κορίτσια. Παράλληλα, έχουν και δεύτερη ομάδα, στην οποία αγωνίζονται κορίτσια από 15 ετών και πάνω…
Η φετινή σεζόν είναι ένα μεταβατικό στάδιο για μας με ανανέωση από τη θυγατρική μας. Η ομάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και οι στόχοι πρέπει να είναι υψηλοί, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Πέρσι τερματίσαμε δεύτεροι. Αυτό το γεγονός είναι ένα θετικό μέτρο πίεσης. Σε οποιαδήποτε ομάδα και να είσαι θέλεις να βλέπεις το κάτι παραπάνω! Άμεσα είτε στο προσεχές μέλλον ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός. Δεν είναι αυτοσκοπός ο τίτλος, αλλά επιδιώκουμε τη διάκριση.
Κάναμε προετοιμασία εδώ στη Δράμα και θεωρώ ότι έγινε καλή δουλειά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και θεωρώ ότι οι παίκτριές μου είναι έτοιμες για το πρωτάθλημα».

Αν. Παπαδοπούλου: «Επιβραβευτήκαμε το 2014 και συνεχίζουμε»

afieroma-tasoulitsaΦυσική και ουσιαστική αρχηγός των Αμαζόνων Δράμας είναι η Αναστασία Παπαδοπούλου. Η 29χρονη διεθνής μέσος είναι έξι σεζόν στην ομάδα και υπογράμμισε: «Μπήκαν καλές βάσεις τα τελευταία χρόνια και αυτό επιβραβεύτηκε το 2014 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέρσι δεν καταφέραμε να το πάρουμε, καταλάβαμε τη δεύτερη θέση και στο Κύπελλο φτάσαμε μέχρι τον ημιτελικό. Φέτος έχει γίνει μια ανανέωση στην ομάδα με αρκετές παίκτριες. Δεν υπάρχει, όμως, ομάδα που να μην έχει στόχους. Πάμε για το πρωτάθλημα, θα είναι λίγο πιο δύσκολα φέτος, αλλά πάμε!
Στην περιφέρεια, πάντως, είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να κρατήσεις μια ομάδα, γιατί χρειάζονται πάντα μεταγραφές. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα έχει πολύ υψηλό μπάτζετ, γύρω στα 70.000 ευρώ! Ακόμα και στη Β’ Εθνική το 2010-11… Η προσπάθεια συνεχίζεται, όμως, ανεξαρτήτως αν πετυχαίνουμε ή όχι τους στόχους. Μετρά η προσπάθεια, η θέληση και ο αγώνας».

afieroma-amazo-omadikiΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακας: Κυσούδη Ειρήνη (1992).
Αμυντικοί: Γρηγορίου Ισιδώρα (1987), Καραπέτσα Δήμητρα (2000), Κασαπίδου Ηλιάνα (1999), Κατιρτσίδου Μαρία (2000), Κοτσάκι Στέλλα (1997), Μαλισιώρα Γεωργία (1987), Μπεζυρτζή Μαρία, (1996), Παπαχρήστου Μαρία (1999).
Μέσοι: Κεραμυδά Σοφία (1987), Μήτκου Μαρία (1994), Μπαμπαλή Ελένη (1999), Παπαδοπούλου Αναστασία (1986), Παπαδοπούλου Νάντια (1993), Σωμάδη Θεοδώρα (2000), Φωτιάδου Μάρθα (1987).
Επιθετικοί: Μπαντή Βασιλική (2001), Μπιρτόγλου Αλίνα (1989), Χατζηνίκου Μαρία (1990).

afieroma-arisΑΡΗΣ

Ο μεγάλος Άρης δεν θα μπορούσε να λείπει από την κορυφαία κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου, αν και είναι σχετικά πρόσφατος κάτοικος της Α’ κατηγορίας. Το τμήμα δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης το 2008, ανήκει θεωρητικά στον Ερασιτέχνη Άρη, αλλά ουσιαστικά λειτουργεί αυτόνομα υπό τον επιχειρηματία Βαγγέλη Βουτσά. Ο Άρης πέρσι ως νεοφώτιστος στα «μεγάλα σαλόνια» του γυναικείου ποδοσφαίρου λαχτάρισε, καθώς σώθηκε την τελευταία αγωνιστική, αλλά φέτος άπαντες είναι αισιόδοξοι για το καλύτερο.

Ηπειρώτης: «Να μην κινδυνέψουμε»

afieroma-kooutsΠροπονητής του Άρη είναι ο 40χρονος Κώστας Ηπειρώτης, ο οποίος μας περιέγραψε με λίγες, αλλά ξεκάθαρες κουβέντες ό,τι συμβαίνει στις «κίτρινες»: «Ήρθα φέτος στην ομάδα και αμέσως διαπίστωσα ότι υπάρχουν καλές συνθήκες… Και αυτό πηγάζει από τον άνθρωπο που τρέχει οικονομικά την ομάδα, τον Βαγγέλη Βουτσά, ο οποίος ενδιαφέρεται και είναι πολύ κοντά μας. Πάμε βήμα βήμα… Κάναμε δυο-τρεις μεταγραφές, καλές προσθήκες, οι οποίες πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν, και παράλληλα έχουμε ένα πολύ χαμηλό ηλικιακά ρόστερ.
Το ζήτημά μας είναι να μην κινδυνέψουμε… Πέρσι η ομάδα σώθηκε την τελευταία αγωνιστική και αυτό δεν αξίζει να το περάσει ξανά. Τα πράγματα είναι απλά. Από εκεί και πέρα, το κλίμα είναι καλό και υπάρχει όρεξη για δουλειά. Θα τα καταφέρουμε».

Κολλήγα: «Χτίζουμε ομάδα για ψηλά»

afieroma-aris-arxiΖωντανό κομμάτι της ιστορίας της γυναικείας ομάδας του Άρη είναι η αρχηγός Ελευθερία Κολλήγα, καθώς είναι στο τμήμα από την πρώτη μέρα της ύπαρξής του!
Πιο έμπειρη από οποιαδήποτε άλλη παίκτρια των «κίτρινων» (κλήθηκε δύο φορές στην Εθνική, αλλά δεν κατάφερε να χριστεί διεθνής, καθώς τραυματίστηκε την παραμονή των αγώνων), διανύει τα 31 της και βλέπει προοπτική στους Θεσσαλονικείς.
Χαρακτηριστικά η Κολλήγα ανέφερε για τη νέα σεζόν: «Είμαστε μέσα στις τρεις πιο οργανωμένες ομάδες, ανήκουμε στον Α.Σ. Άρης, αλλά διοικητικά και τα πάντα τα χειρίζεται ο κ. Βουτσάς, ο οποίος είναι για τρίτη χρονιά, συγκεκριμένα μας ανέλαβε όταν πέσαμε.
Δουλεύουμε πιο επαγγελματικά και από τους επαγγελματίες, μόνο το πρωτάθλημα είναι ερασιτεχνικό! Όλες οι παίκτριες λειτουργούμε 100% επαγγελματικά, αν και χωρίς οικονομικό όφελος. Έχουμε διατροφολόγο και δύο φυσιοθεραπευτές.
Η ομάδα χτίζεται ώστε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και να μη φτάσουμε όπως πέρσι να σωθούμε στο τέλος. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι είχαμε κάποιες ατυχίες από τραυματισμούς εκτός γηπέδων… Μιλώ για τη Στέφη Πασπάλη, την οποία περιμένουμε από Δεκέμβριο και πάλι κοντά μας, και την Άννα Κηπουρού… Έχουμε κάνει καλή δουλειά, κάναμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας στα 3-5 Πηγάδια και είμαστε αισιόδοξες».

afieroma-aris-omadaΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Γαβριηλίδου Εύη (1995), Ψάλτη Ραφαέλα (2000).
Αμυντικοί: Αργυροπούλου Ευαγγελία (1996), Βουτσά Ελένη (2000), Κολλήγα Ελευθερία (1984), Μαυροπούλου Κυριακή (1994), Μίχου Αναστασία (1996), Νεοφύτου Χαρά (1996), Πασπάλη Στεφανία (1991), Σύραλη Ευαγγελία (2000), Τερζοπούλου Νένα (1993), Τσιγγελίδου Ασπασία (1995), Χιτούδη Χριστίνα (1991), Χουτουριάδου Ευλαμπία (1994).
Μέσοι: Βαμπούλα Χρύσα (1995), Βατού Κατερίνα (2000), Γιαμαλή Αλεξάνδρα (2002), Καλογεροπούλου Ιωάννα (1994), Κηπουρού Άννα (1987), Κωνσταντινίδου Άννα (2000), Μαντατζή Ευαγγελία (1991), Παράσχου Μιχαέλα (1993), Τσιακλίδου Ελένη (2000), Τσιτσιά Κυριακή (1995).
Επιθετικοί: Κεχαγιά Αγγελική (1997), Σπυριδωνίδου Αναστασία (1997).

afieroma-atromitosΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Σε μια παραδοσιακή δύναμη της Α’ κατηγορίας γυναικών εξελίσσεται ο Ατρόμητος Αθηνών, ο οποίος πέρσι τερμάτισε στην έκτη θέση.
Το τμήμα τρέχει ως υπεύθυνη η δραστήρια Στέλλα Μουζάκη και, εκτός από την πρώτη ομάδα, υπάρχει ακαδημία με 35 κορίτσια!

Κοντομίχη: «Ομάδα που παλεύει»

Τυπικά παραμένει ακόμα παίκτρια, κατ’ ουσίαν είναι και η προπονήτρια της ομάδας είτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε στον πάγκο όταν δεν αγωνίζεται. Ο λόγος για την κόουτς (φέτος θα έχει αυτόν το ρόλο για τρίτη σεζόν) Καλομοίρα Κοντομίχη, η οποία μας είπε για το νέο πρωτάθλημα: «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργήσουμε μια νεανική ομάδα, για αυτό και αποκτούμε νεαρές και εξελίξιμες αθλήτριες, για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε και το χαρακτήρα τους σε σωστές βάσεις. Στόχος του Ατρόμητου είναι κάθε χρόνο να κάνει ένα βήμα παραπάνω».

afieroma-atromitos-arxiΤράγου: «Υγιέστατο σωματείο»

Η αρχηγός Μαίρη Τράγου είναι μόλις 20 χρόνων, αλλά φέτος κλείνει 8 σεζόν στον Ατρόμητο, αφού ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο το 2007, όταν και ξεκίνησε το τμήμα!
«Ο Ατρόμητος είναι ένα υγιέστατο σωματείο. Ανήκει στον Ερασιτέχνη, αλλά όποτε χρειαστούμε βοήθεια ο κ. Σπανός είναι δίπλα μας και μας στηρίζει....», τόνισε η Τράγου, κόρη της υπεύθυνης της ομάδας Στέλλας Μουζάκη, για να προσθέσει: «Η ομάδα μας δουλεύει με νεαρές κυρίως αθλήτριες και 4-5 εμπειρότερες… Η ομάδα ενισχύθηκε με μικρές και ταλαντούχους παίκτριες, αλλά ο βασικός κορμός υπάρχει από πέρσι. Στόχος μας είναι μια καλή πορεία για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο».

afieroma-atromitos-omadiΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Αλεξάκη Αναστασία (1990), Τσουκαλά Μαρία (1990).
Αμυντικοί: Βαρασά Σωτηρία (1993), Τσιμπουκάκη Έφη (1990), Αργυριάδη Μαρίνα (1992), Τριβιζάκη Ελευθερία (1995), Ταμουρίδου Παυλίνα (1991), Ξυλαρδιστού Ειρήνη (2000), Βλασσοπούλου Μαρία (2001).
Μέσοι: Μυλωνά Κωνσταντίνα (1988), Τράγου Μαίρη (1995), Λιαπάτη Νατάσα (1988), Πλυτά Ηλέκτρα (1997), Πάκου Κωνσταντίνα (1995), Μαρίνη Γεωργία (1997), Πουρσανίδου Μαρία (1999), Σταυροπούλου Μαρούλα (1996), Κόπελου Δήμητρα (2001).
Επιθετικοί: Κοντομίχη Καλομοίρα (1984), Ζουμπουλάκη Βιβή (1991), Παναγιωτίδη Ευαγγελία (1997).

afieroma-flyfada-simaΓΛΥΦΑΔΑ

Η Γλυφάδα έχει καθιερωθεί στην Α’ κατηγορία γυναικών και ήταν η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος. Η ομάδα των νότιων προαστίων έκανε την καλύτερη σεζόν της καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και φτάνοντας μια «ανάσα» από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε στα πέναλτι από τον πανίσχυρο ΠΑΟΚ!

Παπαδόπουλος: «Η περσινή πορεία δεν ήταν τυχαία…»

Την τύχη να έχει στον πάγκο της έναν μετρ του είδους έχει η Γλυφάδα, καθώς ο πρόεδρος Κώστας Παπακώστας έχει εμπιστευτεί από πέρσι το γυναικείο τμήμα στον Πάνο Παπαδόπουλο.
afieroma-glyfada-kooutsΟ ταλαντούχος κόουτς, που είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής και προ τριετίας στην ομάδα Νέων της Γλυφάδας, όπως ήταν φυσικό, παρέμεινε στο πόστο του και μας δήλωσε: «Εμείς κάνουμε μια καινούργια αρχή και βασικά θέλουμε να σωθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Η περσινή μας πορεία, όμως, δεν ήταν τυχαία, βγήκε μέσα από δουλειά και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε.
Θα βασιστούμε σε νεαρά κορίτσια, όπως και πέρσι, δημιουργώντας παράλληλα και ακαδημίες ποδοσφαίρου. Θα είναι δυνατό πρωτάθλημα φέτος. Βέβαια, τα φαβορί τα ξέρουμε, γιατί τίποτα δεν είναι κρυφό στο γυναικείο ποδόσφαιρο. ΠΑΟΚ, Καρδίτσα, Δράμα! Από εκεί και πέρα, καλές ομάδες είναι και τα Χανιά, ο Εργοτέλης, ο Άρης και ο Ατρόμητος».

Κοσσόβα: «Δεν διεκδικούμε το πρωτάθλημα, γιατί…»

afieroma-kosobaΣυνυφασμένη με τη Γλυφάδα είναι η καριέρα της αρχηγού της Δήμητρας Κοσσόβα, καθώς φορά τη φανέλα της ομάδας εδώ και εννέα χρόνια!
«Πέρσι κάναμε πολύ καλή σεζόν, την καλύτερη! Κάθε χρόνο, όμως, ο στόχος είναι να πηγαίνουμε καλύτερα. Ξεκινάμε έχοντας απέναντί μας τρεις-τέσσερις ομάδες. Εμείς, αντίθετα, έχουμε ταλέντο και θέλουμε να ανέβουμε ένα ακόμα σκαλί. Για αυτόν το λόγο, εξάλλου, και ενισχύθηκε με τρεις-τέσσερις μεταγραφές. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις περσινές μας ελλείψεις στα κενά μας και για αυτό αισιοδοξούμε», σημείωσε η 26χρονη παίκτρια, που αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, για να προσθέσει με νόημα και απόλυτη ειλικρίνεια: «Εμείς δεν διεκδικούμε το πρωτάθλημα, γιατί υπάρχουν ομάδες που πληρώνουν παραπάνω και έχουν μεγαλύτερη άνεση σε όλα. Στόχος να ανέβουμε ένα σκαλί».

afieroma-glyfada-omadΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακας: Μελάκη Δανάη (1986).
Αμυντικοί: Νικολάου Ειρήνη (1986), Θωμοπούλου Ναταλία (1989), Θέου Ευαγγελία (1998), Τερζή Δανάη (1996), Παπαδοπούλου Θεοδώρα (1996), Παπακώστα Μαρία (1993), Κουράκου Ελένη (2000), Δέδε Ελπίδα (2000), Μελισσού Ιωάννα (1987).
Μέσοι: Χατζηνικολάου Δέσποινα (1999), Κοσσόβα Δήμητρα (1989), Κιάμου Χριστίνα (1995), Τομαή Μαρία (1997), Φράγκου Μαρία (1989), Λαζανά Βασιλική (1991), Καπέλλου Άννα-Μαρία (1999), Κουτραφούρη Γεωργία (1981), Κεφαλά Ανδρομάχη (1998), Λάμπρου Κωνσταντίνα (1997), Μπαροτσάκη Ευθαλία (1996), Παπασπύρου Ειρήνη (1995), Κατόπη Ελευθερία (1998).
Επιθετικοί: Μιχαλακίδη Ευθυμία (1989), Τσακίρη Ολίβια (1989), Ντζάνη Στυλιανή (1988), Καλαβρού Χριστίνα (1993), Νόβακ Σάντρα (1996), Κατρόσι Ιωάννα (1996), Μακρή-Παπαϊωάννου Χριστίνα (1997), Κουγιούφα Ελένη (1998).

elpides-simaΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σταθερή αξία! Μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες στην Α’ κατηγορία είναι σε μόνιμη βάση οι Ελπίδες Καρδίτσας…
Οι Θεσσαλοί έχουν επενδύσει στο γυναικείο ποδόσφαιρο (διαθέτουν, εκτός των άλλων, τμήματα υποδομών) και αυτό τους αποδίδει καρπούς, αφού σε μόνιμη βάση είναι διεκδικητές του τίτλου. Και η χειροπιαστή απόδειξη των συνεχών διακρίσεων είναι το γεγονός ότι την τελευταία τετραετία έχουν καταταγεί στο δεύτερο σκαλί της βαθμολογίας, με εξαίρεση την περσινή σεζόν, που η ομάδα τερμάτισε τρίτη.

afieroma-elpides-omadiki1Κουτσονάσιος: «Ο καημός μας, να πάρουμε τον τίτλο»

Ισόβιος προπονητής στις Ελπίδες Καρδίτσας είναι ο Τάκης Κουτσονάσιος, ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του στις επιτυχίες της ομάδας.
«Είναι δύσκολο κομμάτι το γυναικείο ποδόσφαιρο, ήρωες όσοι ασχολούμαστε. Με λίγα μέσα και με μεγάλη δυσπιστία. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια για να ανοίξει κάπως…», επισήμανε αρχικά, για να συμπληρώσει: «Πήγαμε να παίξουμε σε ένα χωριό και μας είπε ένας παππούς ‘‘τι ωραίο που είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο, δεν θα ξαναδώ ανδρικό…’’. Και έτσι ακριβώς είναι! Δεν υπάρχουν βωμολοχίες. Υπάρχει το αγνό ποδόσφαιρο».
afieroma-elpides-kooytsΌσο για το νέο πρωτάθλημα, τους στόχους και τον ανταγωνισμό, ο Κουτσονάσιος τόνισε: «Εμείς, ο ΠΑΟΚ και η Γλυφάδα κάνουμε πράγματα. Το δικαιούνται τα κορίτσια για την προσπάθεια. Στην πραγματικότητα, πληρώνουμε την τρέλα μας…
Πάντως, πλέον μας προσέχουν και από την ΕΠΟ περισσότερο και αυτό βοηθά, όπως και ότι οι ομοσπονδιακοί προπονητές είναι κοντά μας… Είναι κίνητρο αυτό μεγάλο για κάθε κοπέλα, της δίνει προοπτική.
Από εκεί και πέρα, είμαι ευχαριστημένος για την πορεία μας, τη συνολική εννοώ, αλλά και τη δουλειά. Είναι σαν να παίρνουμε πρωτάθλημα για μένα αυτά τα χρόνια. Ο στόχος είναι να κινηθούμε σε υψηλό επίπεδο, αλλά, εντάξει, δεν θα κρυφτώ, ο καημός μας είναι να πάρουμε έναν τίτλο. Παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και το δικαιούμαστε όλοι».

Κόγγουλη: «Δεν πήγαμε καλά πέρσι»

Το μεγάλο ατού των Ελπίδων Καρδίτσας είναι η αρχηγός τους Σοφία Κόγγουλη.
Η 24χρονη σέντερ φορ είναι από τις καλύτερες (αν όχι η κορυφαία) παίκτριες εν Ελλάδι και μόνιμη πρώτη σκόρερ της Α’ κατηγορίας, με νούμερα που δεν βλέπουμε ούτε στη Σούπερ Λίγκα… Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει αναδειχθεί αρχισκόρερ του πρωταθλήματος τις πέντε από τις έξι τελευταίες σεζόν!
Συγκεκριμένα, οι πρωτιές της είναι: 2009-10: 23 γκολ, 2010-11: 29 γκολ, 2012-13: 17 γκολ, 2013-14: 22 γκολ και 2014-15: 24 γκολ (σημειωτέον, σε 18 μόλις αγωνιστικές).
«Οι στόχοι είναι και φέτος υψηλοί», υποστήριξε η διεθνής (μόνιμο και βασικό στέλεχος της Εθνικής Γυναικών) επιθετικός, για να προσθέσει: «Πάμε για την καλύτερη θέση… Πέρσι δεν ήταν καλή σεζόν για μας».
afieroma-elpides-arxiΗ Κόγγουλη, η οποία παίζει ήδη 10 χρόνια στις Ελπίδες Καρδίτσας, σχολίασε και τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν στην ομάδα λέγοντας: «Κάναμε προετοιμασία στα Λουτρά Σμόκοβου και έγινε σωστή δουλειά. Η ομάδα ενισχύθηκε, άσχετα αν υπήρξαν κάποιες αλλαγές και αποχωρήσεις. Ήρθαν δύο Σέρβες, μία Σλοβένα και μια παίκτρια από την Κύπρο».

ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακας: Τσιλίκα Χρυσούλα (1997).
Αμυντικοί: Αλεξίου Παρασκευή (1995), Σίμου Γεωργία (1996), Λάσκου Χρυσή (1997), Πύθουλα Σταματία (1996), Καλπία Άννα (2000), Παιδή Κατερίνα (2001), Χαρίση Κωνσταντίνα (1997).
Μέσοι: Κόλλια Χριστίνα (1994), Ζντράβκοβιτς Ιβάνα (1986), Σάλκουνιτς Φάτα (1991), Καραμήτρου Ουρανία (2000), Λιάκου Νικολέτα (1999), Μπλέτσα Άννα-Μαρία (1997).
Επίθεση: Σρετένοβιτς Τζοβάνα (1986), Χρυσοστόμου Λουκρητία (1992), Κόγγουλη Σοφία (1991), Γούλα Ιωάννα-Μαρία (1999).

afieroma-ergotelis-simaΝΕΕΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗ

Γυναικείο ποδόσφαιρο και Εργοτέλης πάνε μαζί. Οι Ηρακλειώτισσες έχουν συνεχή παρουσία από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έχουν αναδείξει παίκτριες που άφησαν τη δική τους ιστορία στο άθλημα, όπως η Αδαμάκη, η Σιδηρά, η Καλλιστή, η Παπαματθαιάκη, οι οποίες μέτρησαν πολλές συμμετοχές στην εθνική ομάδα.
Οι Νέες Εργοτέλη είναι ένα πολύ καλό οργανωμένο κλαμπ, που προωθεί το άθλημα με ανεπτυγμένα τμήματα υποδομής και θυγατρική ομάδα, η οποία μετέχει στην τρίτη κατηγορία!

Βελεγράκης: «Φιλοσοφία μας το επιθετικό ποδόσφαιρο»

afieroma-balegrakisΠροπονητής στις Νέες Εργοτέλη είναι ο Στέλιος Βελεγράκης, ο οποίος μίλησε όχι μόνο για τους στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα αλλά και για τη γενικότερη φιλοσοφία του σωματείου…
«Ο Εργοτέλης σε όλα του τα τμήματα καταβάλλει μια προσπάθεια ώστε να προβάλλει το ποδόσφαιρο και προσπαθεί να προσφέρει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνεται αυτό σωστά. Η βασική φιλοσοφία μας είναι να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Και σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε άλλη μία ομάδα που αγωνίζεται στη Γ’ κατηγορία και από φέτος ακόμα μία στα παιδικά πρωταθλήματα της τοπικής ΕΠΣ», ανέφερε αρχικά ο Βελεγράκης.
Ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων» στη συνέχεια ανέλυσε το πλάνο της νέας σεζόν και παράλληλα προχώρησε σε έναν απολογισμό της περασμένης χρονιάς λέγοντας: «Εμείς έχουμε καλές και έμπειρες παίκτριες σε συνδυασμό με τις νεαρές. Στόχος μας είναι να πάμε καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά. Και το τονίζω αυτό, γιατί πέρσι τερματίσαμε στη μέση της βαθμολογίας και δεν ήταν η επιθυμητή αυτή θέση για τον Εργοτέλη.
Πρέπει επίσης να υπογραμμίσω ότι έχουμε 6-7 κοπέλες που αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες, δείγμα της δουλειάς και της ποιότητας της ομάδας, απλά εμείς δεν διαθέτουμε μεγάλο βάθος στον πάγκο».

Δούκα: «Η καλύτερη ομάδα σε εγκαταστάσεις»

Η αρχηγός των Νέων Εργοτέλη Γιάννα Δούκα είναι μια από τις εμπειρότερες παίκτριες της Α’ κατηγορίας… Στα 33 της έχει βρεθεί και εκτός Κρήτης, έχει δει τον τρόπο λειτουργίας και άλλων ομάδων, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να κρίνει και να συγκρίνει καταστάσεις.
afieroma-douka-«Στην ομάδα ήμουν από το 2001, όταν πρωτοξεκίνησε, έως το 2006. Έπαιξα για τρία χρόνια σε Αίγινα, μετά σε Γλυφάδα και επέστρεψα το 2012.
Επειδή, λοιπόν, έφυγα και από το νησί και έκανα μεταγραφές, ίσως ο Εργοτέλης να είναι καλύτερη ομάδα, μιλώ για εγκαταστάσεις, οργάνωση και προπονητηικό τιμ», είπε η διεθνής αμυντικός, για να προσθέσει με νόημα: «Κοιτάζει το μέλλον ο Εργοτέλης. Έχουμε δύο τμήματα ακαδημιών με παιδιά γεννημένα από το 2003 έως το 2006, δηλαδή σε σύνολο 20 άτομα. Παράλληλα, υπάρχει και άλλη ομάδα του Εργοτέλη που συμμετέχει στη Γ’ Εθνική. Αυτή την προπονώ εγώ και η μεγαλύτερη κοπέλα είναι 23 ετών! Γενικά, προωθούμε μικρά παιδιά… Αυτός πιστεύω ότι είναι και ο λόγος που έχουμε καταφέρει να έχουμε στις τρεις εθνικές ομάδες επτά διεθνείς».
Από εκεί και πέρα, η Δούκα υπογράμμισε: «Είναι καλή η ομάδα. Βασικός στόχος είναι να πάμε καλύτερα βαθμολογικά από πέρσι και όλα αυτά για μια ομάδα που έχει ένα μέσο όρο στο ρόστερ της κοντά στα 20 χρόνια!».

afieroma-ergotelis-omadikiΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Αποστολάκη Ελισάβετ (1987), Παπουτσάκη Μαρία (1989), Σριλιγκά Μαρίνα (1997).
Αμυντικοί: Αντωνακάκη Ευαγγελία (1994), Δούκα Γιάννα (1982), Καμαρίτη Ειρήνη (1997), Κεκερή Λευκοθέα (1996), Μπορμπουδάκη Νικολέτα (1997), Ξέρα Ευφροσύνη (1992), Ξυλούρη Κωνσταντίνα (2000).
Μέσοι: Ζέρβα Θεώνη (1997), Κυδωνάκη Βασιλεία (1993), Τζαγκαράκη Ευπραξία (2000), Τριβυζάκη Γεωργία (1996), Μικηταρά Ελένη (1990), Σημαιάκη Στυλιανή (1996).
Επιθετικοί: Αγγέλου Μαρία (1994), Δρακωνάκη Ειρήνη-Δέσποινα (2000), Παχάκη Ιωάννα (2002), Πυθαρούλη Χαρίκλεια (1998), Σταγάκη Γεωργία (1992).

afieroma-paok-simaΠΑΟΚ

Απλά άλλο επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις… Είναι ο αυτοκράτορας στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Πρώτος και καλύτερος ο «Δικέφαλος»! Μόνιμος πρωταθλητής και κυπελλούχος, αποτελεί ξανά το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση όχι απλά του τίτλου αλλά του νταμπλ.
Μάλιστα, οι «ασπρόμαυρες» πέτυχαν και μια σημαντική διεθνή επιτυχία, καθώς κατάφεραν να προκριθούν στις «32» καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας τις πρωταθλήτριες ομάδες των Β. Ιρλανδίας, Σκοπίων και Βουλγαρίας σε αναμετρήσεις στο Μπέλφαστ με τα θριαμβευτικά 4-0, 10-0, 4-0 αντίστοιχα!

Κατυκαρίδης: «Του χρόνου για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη»

Προπονητής στον ΠΑΟΚ είναι ο Αλέξανδρος Κατυκαρίδης, ο οποίος είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τις απαιτήσεις του συλλόγου και τις θέσεις του, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του…
afieroma-koouts-paok«Στόχος είναι το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα είναι καταδικασμένη να πηγαίνει για τίτλους. Προερχόμαστε από μια κοπιαστική χρονιά με συνεχείς υποχρεώσεις και πολύ μικρή περίοδο ξεκούρασης… Παρ' όλα αυτά, πετύχαμε τους στόχους μας, που ήταν οι δύο τίτλοι εντός συνόρων και η πρόκριση στις 32 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης! Αυτή είναι η καλύτερη επιβράβευση όλης αυτής της προσπάθειας και μας δίνει και το κίνητρο για να πετύχουμε πάλι τους ίδιους στόχους. Δηλαδή, πρωτάθλημα και Κύπελλο, ώστε την επόμενη χρονιά να προσπαθήσουμε να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη», δήλωσε ο κόουτς των νταμπλούχων Ελλάδας.
Ο Κατυκαρίδης, ωστόσο, δεν ξέχασε να στείλει ένα μήνυμα και σε όλες τις άλλες ομάδες της Α’ κατηγορίας με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος: «Καλή χρόνια σε όλες τις ομάδες και στους προπονητές. Εύχομαι να έχουμε υγεία και να προσπαθήσουμε όλοι μας να κάνουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα…».

Χατζηγιαννίδου: «Στόχος τι άλλο; Το νταμπλ»

afieroma-paok-arxiΣυλλέκτης τίτλων είναι η Ναταλία Χατζηγιαννίδου. Η εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ -η άλλη κάπτεν είναι η Δήμητρα Παντελιάδου- φορά την ασπρόμαυρη φανέλα αδιάκοπα από το 2008 και στη μεγάλη καριέρα της έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα (το ένα με τον Φιλιριακό το 2000) και τρία Κύπελλα, άρα ήταν η καταλληλότερη για να μιλήσει για στόχους…
«Πάμε για το νταμπλ, τι άλλο; Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ. Η ομάδα είναι έτοιμη, αυτό που θέλουμε είναι να μπορούμε να προχωρούμε και έξω… Νιώθω όμως ότι βελτιωνόμαστε συνεχώς ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη», ανέφερε η 36χρονη πια Χατζηγιαννίδου (πλέον παίζει στην άμυνα, όπως κάθε μεγάλος παίκτης που μεσουράνησε ως δεκάρι), για να συμπληρώσει με γνώμονα την τεράστια πείρα της: «Το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου έχει βελτιωθεί και αυτό είναι πολύ καλό για το άθλημα γιατί ο συναγωνισμός χρειάζεται…».

afieroma-paok-omadikiΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Πελετίδου Ελένη (1980), Παπακωνσταντίνου Ανθή (1995), Ριζοπούλου Αγάπη (1996).
Αμυντικοί: Βλασιάδου Ειρήνη (1992), Μουρατίδου Ελένη (1994), Κυριαζή Τριανταφυλλιά (1996), Γκάτσου Αναστασία (1997), Γαβρά Δέσποινα (1998), Τσακίρη Χρύσα (1999), Καϊδατζή Φανή (1999), Πελεκούδα Σοφία (1994).
Μέσοι: Χατζηγιαννίδου Ναταλία (1979), Κακαμπούκη Ελένη (1987), Δημητρίου Χαρά (1990), Μουρατίδου Παρθένα (1996), Καλτσίδη Μαρία (1997), Σαχινίδου Χριστίνα (1999), Γεωργίου Τατιάνα (1996), Μπράμε Έφη (2000).
Επιθετικοί: Παντελιάδου Δήμητρα (1986), Ντιμιτρίγεβιτς Γέλενα (1986), Μάρκου Ελένη (1995), Χαμαλίδου Ιωάννα (1996), Γιάννου Δέσποινα (1996), Σακελλάρη Γεωργία (1996), Δοϊρανλή Φανή (1998).

afieroma-sepoliaqkosΣΕΠΟΛΙΑΚΟΣ

Άνοδος σαν παραμύθι… Νεοφώτιστος στην Α’ κατηγορία, ο Σεπολιακός αποτελεί ομάδα-φαινόμενο γιατί κάθε χρόνο ανεβαίνει και ένα σκαλί! Έτσι, μέσα σε δύο χρόνια από την τρίτη κατηγορία έφτασε στην κορυφαία του γυναικείου ποδοσφαίρου και μάλιστα χωρίς ο δρόμος να είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
Τεράστια οικονομικά προβλήματα, με την ομάδα να τη συντηρούν ουσιαστικά οι παίκτριες και ορισμένοι γονείς, ενώ δεν παίζει καν στη φυσική της έδρα, αλλά στη Σταμάτα Αττικής! Κι όμως, παρ' όλα αυτά, ο Σεπολιακός έφτασε τρένο στην Α’ Εθνική.

Λαμπράκος: «Κάθε Κυριακή για τη νίκη και όπου βγει»

afieroma-koouts-sepoliakosΣτον πάγκο του Σεπολιακού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι ο Νίκος Λαμπράκος, ο οποίος έδειξε να έχει μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων…
«Είναι η πρώτη μας χρονιά φέτος στη μεγάλη κατηγορία. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θα το βλέπουμε. Αν βάλεις στόχο να μείνεις, θα πέσεις, αν βάλεις στόχο το πρωτάθλημα, θα διαλυθείς… Στη μια περίπτωση σε παίρνει από κάτω εύκολα μετά από δύο αποτυχίες, στην άλλη αρχίζουν οι τσακωμοί. Άρα προχωράμε έτσι και θα δούμε τον Ιουνίου πού θα φτάσουμε», τόνισε αρχικά ο Λαμπράκος, για να συνεχίσει: «Ασχολούμαι χρόνια με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Μια ελληνική ομάδα δεν μπορεί να βάλει πραγματικά υψηλούς στόχους, αυτά γίνονται μόνο στην Ευρώπη. Όλα είναι πιεσμένα εδώ, γήπεδα, ώρες, σχολείο, δουλειά και μετά η μπάλα… Έχουν δίκιο τα κορίτσια, όλοι εδώ πάμε με το σταυρό στο χέρι.
Για αυτό εμείς πάμε κάθε Κυριακή για τη νίκη και όπου βγει… Ασχολούμαστε μόνο με μικρές σε ηλικία παίκτριες και, αν πετύχουμε κάποια έμπειρη για να βοηθήσει την ομάδα, και όχι τον εαυτό της, τη θέλουμε».
Ο κόουτς των νεοφώτιστων, πάντως, έβγαλε το καπέλο στις παίκτριές του λέγοντας: «Αν δεν ήταν τα κορίτσια, δεν θα κάναμε τίποτα, δεν είναι μόνο ο προπονητής. Αν δεν υπήρχαν τα παιδιά, δεν θα υπήρχε η ομάδα στο χάρτη. Θεωρητικά υπάρχει μόνο διοίκηση εδώ, εννοώ ότι οικονομικά δεν υπάρχει τίποτα… Όλοι, όταν ακούν ότι υπάρχουν έξοδα, φεύγουν».

Καστανιά: «Αγαπάμε αυτό που κάνουμε»

afieroma-sepoliakos-arxigosΤα προβλήματα πολλά, αλλά οι παίκτριες του Σεπολιακού έχουν αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνουν από τέτοια…
Η αρχηγός Δέσποινα Καστανιά διανύει τη δεύτερη σεζόν της στην ομάδα και δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά…
«Ξεκίνησα από την Καλλιθέα, έχω παίξει σε αρκετές ομάδες, σε Ολυμπιακό Καμινίων, Ελλάδα Ποντίων και Ατρόμητο. Αυτά που ζούμε εδώ δεν έχουν προηγούμενο… Κάθε πέρσι και καλύτερα. Υπάρχουν θέματα με τα οικονομικά, τους τραυματισμούς, αλλά είμαστε εδώ. Μεράκι είναι αυτό, είναι το μυστικό της επιτυχίας και της υπομονής.
Φυσικά, καμία δεν πληρώνεται, για την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο το κάνουμε… Είναι πάθος», υπογράμμισε η Καστανιά, για να δείξει πως ακολουθεί πιστά τις εντολές του προπονητή της: «Ο στόχος μας είναι να βλέπουμε την Κυριακή. Τίποτε άλλο. Πάντα και παντού πάμε για τη νίκη και ό,τι καλύτερο για την ομάδα».

ΡΟΣΤΕΡ

afieroma-sepoliaakos-omadikiΤερματοφύλακες: Βαΐτση Αντιγόνη (1993), Στεφανοπούλου Ευαγγελία (1996).
Αμυντικοί: Καστανιά Δέσποινα (1988), Κουλούμαση Άρτεμις-Παναγιώτα (1987), Καλδή Ευαγγελία (2000), Παλαμά Μαρία (2000), Κουτλόγλου Ευαγγελία (1991), Τατάλια Πλουσία-Χριστίνα (1995).
Μέσοι: Γαβαλά Μαρία (1993), Μπατζάκα Φωτεινή (1991), Γεωργοπούλου Αναστασία (1997), Στεροπούλου Αγλαΐα (1999), Πανουργιά Ευαγγελία (1996), Κεσίδου Μαρία (1991), Λαδά Μαριντίνα (1991), Μαντζιώρου Αγγελική (1997), Σκάρλου Ελπίδα (1998).
Επιθετικοί: Σιαλμά Κωνσταντίνα (1990), Πότσιου Μαρία (1986), Λαζαροπούλου Βασιλική (1979).

afieroma-trikala-simaΤΡΙΚΑΛΑ

Τα Τρίκαλα είναι η άλλη νεοφώτιστη ομάδα της Α’ κατηγορίας. Μια νέα ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε μόλις το 2011, αλλά έκανε γρήγορα άλματα. Από τη Γ’ Εθνική ανέβηκε με τη μία στη δεύτερη, ενώ ο προβιβασμός στα μεγάλα σαλόνια ήρθε την τρίτη σεζόν, αφού τις δύο πρώτες η ομάδα τερμάτιζε μία θέση κάτω από την κορυφή.
Τα Τρίκαλα δίνουν βάση στο γυναικείο ποδόσφαιρο και διαθέτουν τμήματα προτζούνιορ και τζούνιορ, τα οποία αριθμούν 27 συνολικά παιδιά!

Λουλές: «Πρώτος στόχος η παραμονή»

afieroma-loulesΠροπονητής των Τρικάλων είναι ο Γιώργος Λουλές. Ρεαλιστής και ισορροπημένος, ο κόουτς των νεοφώτιστων απέφυγε τις μεγάλες υποσχέσεις και τα πολλά λόγια…
«Είμαστε μια καινούργια ομάδα. Στόχος μας είναι η παραμονή και, αν μπορέσουμε μια καλή πορεία, δεν θα πούμε όχι. Πρώτα όμως η σωτηρία», επισήμανε ο Λουλές, που αναφορικά με το ρόστερ υπογράμμισε: «Στην ουσία κάναμε δύο μεταγραφές. Πήραμε την Βαΐτση από τα Γιάννενα και την Γκατζογιάννη από τον ΠΑΟΚ, που αποτελεί και τη δυνατή μας κίνηση ενίσχυσης. Κατά τα άλλα, όλα τα άλλα κορίτσια είναι Τρικαλινές που ξεκίνησαν από 12-13 χρόνων και συνεχίζουν».

afieroma-trikala-arxiΓεραγόρη: «Δύσκολα τα πράγματα, αλλά…»

Δυόμισι χρόνια στα Τρίκαλα είναι η αρχηγός Πάμελα Γεραγόρη, η οποία αντιλαμβάνεται ότι ο δρόμος θα είναι ανηφορικός…
«Παίζουμε πρώτη φορά στην Α’ Εθνική… Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Δύσκολα τα πράγματα, αλλά δεν θα μείνουμε έτσι... Είμαστε αισιόδοξες ότι θα καταφέρουμε να παραμείνουμε. Από εκεί και πέρα, δεκτό αν πάμε και καλύτερα. Το πιο σημαντικό όμως είναι να σωθούμε…», σημείωσε η Γεραγόρη, για να προσθέσει: «Αποτελούμαστε από περίπου 30 παίκτριες, δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία στην ομάδα, αλλά ελπίζουμε να μας βοηθήσουν και οι μεταγραφές. Πάντως, το κλίμα είναι καλό…Οι συνθήκες είναι οικογενειακές, ενώ όσον αφορά τα οικονομικά τα πράγματα είναι πάρα πολύ σφιχτά».

afieroma-trikalalaaaΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Χαρακοπούλου Ρεβέκκα (1996), Τσιάντα Ελένη (2000).
afieroma-trikala-extraΑμυντικοί: Τζιώρα Βάσω (1999), Χύμα Αλεξάνδρα (1998), Ντόκου Κατερίνα (1991), Λαγούδη Ευαγγελία-Αιμιλία (1993), Μπλούτσου Παρασκευή (1993), Τσιούλη Ελευθερία (1998), Τσιάρα Χαριτίνη (2001).
Μέσοι: Λουλέ Ηλιάνα (1985), Γκατζογιάννη Γλυκερία (1987), Γεραγόρη Πάμελα (1989), Γιαννούλα Έλενα (1993), Βαΐτση Γεωργία (1995), Ευθυμίου Βαλεντίνα (1993), Κατσιγιάννη Φανή (2000), Χατζηκυριάκου Φανή (1998), Κωστοπούλου Εβίτα (1998), Τσούνη Ραλλού (2001), Γιαννούλα Ιωάννα (1995).
Επιθετικοί: Μπαρμπόσα Μαρλέν (1990), Κορδέλα Κωνσταντίνα (1995), Γιουβρή Σοφία (1994), Καρπούζα Αλεξάνδρα (1998), Παπακώστα Φωτεινή (1995).

afieroma-xania-simaΧΑΝΙΑ

Τρίτη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και με βλέψεις… Στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν καλό πλασάρισμα είναι τα Χανιά, τα οποία πέρσι τερμάτισαν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Και κάτι ανάλογο θα επιδιώξουν και στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Γρηγοράκης: «Μπορούμε την πεντάδα»

Από τη μεγάλη ανδρική ομάδα στις γυναίκες! Ο λόγος για τον Κυριάκο Γρηγοράκη, που στο φινάλε της περσινής σεζόν κάθισε στον πάγκο του ΑΟΧ για επτά αγώνες.
Αυτή η ασυνήθιστη αλλαγή δεν άλλαξε, όμως, το όραμα του Γρηγοράκη για διάκριση κι έτσι ο κόουτς της γυναικείας ομάδας των Χανίων δείχνει αισιόδοξος.
afieroma-xania-kooyts«Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας καλά. Θεωρώ ότι φέτος θα είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είναι πιο ενισχυμένες. Ο στόχος της ομάδας μας είναι να πρωταγωνιστήσει. Θεωρώ ότι μπορούμε να βρισκόμαστε μέσα στην πρώτη πεντάδα. Πέρσι τα κορίτσια των Χανίων βρέθηκαν στην πεντάδα, εξάλλου… Το υλικό της ομάδας έχει παραμείνει το ίδιο, ο μέσος όρος της ηλικίας παραμένει χαμηλός και αυτό το θεωρώ θετικό», επισήμανε αρχικά ο Γρηγοράκης, για να συμπληρώσει: «Το κλίμα στους δύο μήνες που ασχολούμαι είναι πάρα πολύ καλό. Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα έχει ξεφύγει από τα επίπεδα του ερασιτεχνισμού, όχι από πλευράς οικονομικού, αλλά από την οργάνωση. Τα κορίτσια ανταποκρίνονται. Δείχνουν σοβαρότητα και ζήλο σε αυτό που κάνουν. Δουλεύουμε σε καθημερινή βάση από τις 16 Αυγούστου. Βάσει της δουλειάς και της βοήθειας από τον Ερασιτέχνη θεωρώ ότι θα προσπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν στο γυναικείο ποδόσφαιρο».

afieroma-xania-arxiΣαρρή: «Υπάρχει διάθεση και ταλέντο»

Αν και μόλις 17 ετών, η Βεατρίκη Σαρρή είναι η αρχηγός των Χανίων και διανύει ήδη τον έκτο της χρόνο στην ομάδα.
«Είμαστε μια νεανική ομάδα με κορίτσια από 14 μέχρι 26 χρόνων και έχουμε έναν καινούργιο προπονητή. Βέβαια, μας λείπει η εμπειρία, αλλά έχουμε διάθεση και ταλέντο, άρα και προοπτικές.
Θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρσι και θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω», είπε η Σαρρή, που κλήθηκε και στην Εθνική Κορασίδων.
Η αρχηγός του ΑΟΧ, που πέρσι ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας με δέκα γκολ, μίλησε και για τη γενικότερη κατάσταση που περιμένει στο νέο πρωτάθλημα υποστηρίζοντας: «Η σεζόν θα είναι πιο δύσκολη από τις άλλες χρονιές. Έχουν ανέβει δύο πολύ καλές ομάδες, ο Σεπολιακός και τα Τρίκαλα, οι οποίες θα το παλέψουν. Έτσι, ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος. Θέλω πάνω απ’ όλα να ευχηθώ σε όλα τα κορίτσια καλή ποδοσφαιρική σεζόν μακριά από τραυματισμούς. Όσο για μας, μπορώ να πω ότι το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και ο κόουτς μάς ενθαρρύνει καθημερινά για να δουλέψουμε και να καταφέρουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα».

afieroma-xania-oloiΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Γιακουμάκη Ελένη (1992), Χαραλαμπάκη Στέλλα (1996), Τσαρτσαράκη Κατερίνα (1993).
Αμυντικοί: Γιαννούτσου Αντωνία (1992), Κουρομιχελάκη Στεφανία (1992), Βασιλομιχελάκη Μαρία (1996), Πίτση Εύα (1992), Μαυροματίδη Μαρία (1996), Νάνου Μαρία (1996), Γκουσκούνη Εύα (1993), Μασούρη Σπυριδούλα (1990), Πισσαδάκη Μαρία (2000), Χατζάκη Ευτυχία (2000), Κουτάκου Χριστίνη (1998).
Μέσοι: Μοίρα Ουρανία (1992), Κερδέλα Εμμανουέλα (1999), Μαραγκουδάκη Στεφανία (1994), Κοτσίφη Μαρία (1999), Θωμαδάκη Μαρία (1997), Σαριδάκη Μαρία (1989).
Επιθετικοί: Καραντωνάκη Μιχαέλα (2001), Ζντράβκοβιτς Σουζάνα (1992), Μανωλίτση Χριστιάνα (1991), Σαρρή Βεατρίκη (1998).

http://www.a-sports.gr/articles-89623/h-mpala-einai-genou-thhlukou-pics.htm#.VhoFGeztmkp